Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sany lanceert nieuwe mobiele graafmachine SY175W

Sany lanceert nieuwe mobiele graafmachine SY175W

Sany heeft onlangs haar tweede mobiele graafmachine voor de Europese markt geintroduceerd, de 18 ton zware SY175W.

Christopher Jarvis, productmanager bij Sany Europe GmbH in het Duitse Bedburg, legt in een interview de voordelen van de nieuwe mobiele graafmachine uit:

Wat is het voordeel van de nieuwe mobiele graafmachine SY175W?

Christopher Jarvis: De introductie van de nieuwe SY175W vertegenwoordigt niet alleen een nieuw model op de markt, maar ook een teken van Sany's toewijding om ons Europese portfolio van mobiele graafmachines uit te breiden. Dit is een grote stap voorwaarts met de opnieuw ontworpen machine en het momentum dat zal worden voortgezet ter ondersteuning van afhankelijke toepassingen in recycling, wegenbouw en stedelijke ontwikkeling. De eisen op deze gebieden zijn de afgelopen tien jaar aanzienlijk veranderd, wat heeft geleid tot hoge verwachtingen van een zeer stabiele maar veelzijdige machine van 18 ton.

Welke technische bijzonderheden heeft de mobiele graafmachine?

Christopher Jarvis: De SY175W is uitgerust met de allernieuwste hydraulische loadsensinghydrauliek die uitstekende prestaties levert bij het combineren van meerdere bewegingen tegelijk.
De klant kan de machine naar eigen wens configureren, van het individuele blad tot de voor- en achterstempels. De stempels en het blad kunnen worden geprogrammeerd om gelijktijdig of afzonderlijk op en neer te bewegen, waardoor de efficiëntie op bouwplaatsen aanzienlijk wordt verhoogd. Het tweedelige giekontwerp is uitgerust met twee proportionele extra functies en twee extra leidingen voor grijpertoepassingen. Het hydraulische systeem beschikt over automatische bedieningselementen zoals automatische niveauregeling, automatische pendelasvergrendeling en automatische toerentalverandering in de wegmodus.

Welk comfort biedt de machine?

Christopher Jarvis: Comfort is voor ons een essentieel criterium bij de ontwikkeling van onze machines. De SY175W beschikt over een ruime en ergonomisch ontworpen cabine met uitstekend zicht rondom, wat maximaal comfort en veiligheid voor de machinist biedt. De stoelen zijn verstelbaar en uitgerust met de nieuwste veringstechnologie om ook tijdens langere werkperioden moeiteloos te kunnen werken. Bovendien zorgen het sterk verminderde geluidsniveau en de effectieve airconditioning voor een comfortabele werkomgeving onder alle omstandigheden. Alle bedieningselementen zijn binnen handbereik en een touchscreen-monitor zorgt voor een duidelijk zicht op alle relevante machineparameters.

Waarom mag de nieuwe SY175W op geen enkele bouwplaats ontbreken?

Christopher Jarvis: We merken dat steeds meer klanten een machine nodig hebben die als allrounder kan worden gebruikt, wat een groot verschil maakt voor de efficiëntie van de bouwplaats. De Duitse markt voor mobiele graafmachines is altijd sterk geweest, maar we zien dat klanten meer dan ooit op deze modellen vertrouwen. De veelzijdigheid, gecombineerd met de mogelijkheid om snel te schakelen tussen verschillende taken en werklocaties, maakt ze tot een essentieel hulpmiddel voor bouwbedrijven. Of het nu gaat om grondwerken, materiaaltransport of precieze graafwerkzaamheden – de SY175W voert elke taak efficiënt en betrouwbaar uit.

Wat maakt het zo bijzonder vergeleken met andere merken?

Christopher Jarvis: De SY175W kenmerkt zich door de hoogste kwaliteit, inclusief eersteklas componenten van bekende Europese leveranciers als Deutz, Bosch en ZF. Deze garanderen maximale betrouwbaarheid en een lange levensduur. Bovendien biedt Sany uitzonderlijke klantenservice en een uitgebreide garantie, waardoor onze klanten extra gemoedsrust krijgen. Al deze factoren dragen ertoe bij dat de SY175W een uitstekende keuze is voor elk werkterrein.

Technische gegevens:

Motor: Deutz TCD 5.2
Motorvermogen: 130 kW (177 pk)
Hydraulische opbrengst: 250 liter/min
Zwenksnelheid: 10,5 omw/min
Rijsnelheid: max 32 km/u
Trekkracht: 104 kN
Zwenkradius achterzijde: 2150 mm
Gieklengte: 1900 + 3450 mm
Lepelsteellengte: 2500 mm
Maximale reikhoogte: 10000 mm
Maximaal bereik: 8950 mm
Maximale graafdiepte: 5540 mm
Gewicht: 17220 kg met blad
  18300 kg met blad en stempels

 

Importeur voor België: Groep Palmaers 
Importeur voor Nederland: DNL Machines & Equipment
   

Voor meer informatie:

Sany Europe