Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Komatsu toont nieuwe cabine voor rupsgraafmachines

Komatsu toont nieuwe cabine voor rupsgraafmachines

Gedreven door uitgebreide feedback van klanten en een diepgewortelde toewijding aan het welzijn en de productiviteit van de machinist, introduceert Komatsu een aanzienlijke upgrade van de cabine van zijn rupsgraafmachine.

Deze upgrade weerspiegelt het duidelijke inzicht van Komatsu dat comfort voor de machinist van cruciaal belang is efficiëntie op de werkplek. "We bieden onze klanten nu al uiterst productief en efficiënt machines”, zegt Vince Porteous, Product Manager bij Komatsu Europe. "Met de nieuwe cabine hebben we een aanzienlijke stap voorwaarts gezet door het comfort voor de machinist te vergroten en ergonomie."

Gemakkelijk in- en uitstappen

Bij het instappen merkt de machinist al direct dat hij in een zeer comfortabele cabine komt.
Goed zichtbare Komatsu gele handgrepen aan zowel de buitenkant als de binnenkant verhogen de veiligheid toegang, zelfs bij weinig licht, terwijl een strategisch geplaatst Komatsu-logo dit versterkt merk herkenning. Een nieuwe, verchroomde deurgreep aan de buitenkant zorgt voor een stijlvol en gemakkelijk oppervlak vast te pakken.

Komatsu's jarenlange toewijding aan de veiligheid van de machinist is duidelijk zichtbaar in de nieuwe cabine ontwerp. Vince Porteous legt uit: "We hebben nieuwe veiligheidsvoorzieningen aan de nieuwe cabine toegevoegd, zoals de nieuwe spiegel die eenvoudige zonder gereedschap te verstellen is, een nieuwe extra deurgreep voor eenvoudig gebruik sluiten, nieuwe, goed zichtbare handgrepen en nieuwe coming-home-verlichting die 30 seconden blijft branden nadat de contactsleutel is verwijderd."

Een verbeterde ergonomische werkomgeving

Eenmaal binnen wordt de machinist begroet door een verfijnde en ergonomische werkruimte. Geïnspireerd door Het interieur heeft een hoogwaardig auto-ontwerp en is voorzien van een premium donker kleurenschema met een zachte vloermat, wat een luxueus tintje geeft en ook gemakkelijk schoon te maken is. De nieuwe cabine geeft prioriteit aan duidelijk zicht tijdens het werk. Het voorste rolgordijn is verplaatst positie vergroot het zicht door de zon te blokkeren zonder het zicht van de machinist te belemmeren.
Verbeterde LED-binnenverlichting, zowel boven de stoel als achterin de cabine, zorgt voor verlichting ongeacht het tijdstip van de dag. Voor meer comfort voor de machinist en minder vermoeidheid is de nieuwe cabine ook voorzien van een UV-beschermende achterkant raamtint die blootstelling aan de zon minimaliseert en helpt een koele werkomgeving te behouden. Een nieuwe documenthouder aan de rechterkant van de stoel houdt de essentiële werkplek vrij documenten georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk, waardoor de werkruimte overzichtelijk blijft.

Naast de standaardupgrades biedt Komatsu ook optionele functies om de functionaliteit nog verder te verbeteren machinistenomgeving.
Een premium stoeloptie past zijn positie automatisch aan op basis van het gewicht van de machinist, het hoogste niveau van persoonlijk comfort bieden gedurende de hele werkdag.
Nieuwe brede armleuningen met meerdere posities zorgen voor een optimale werkhouding. Nieuwe (SVAB L8) bedieningshendels zijn ontworpen om zich comfortabel aan te passen aan elke handgrootte of -vorm, het verminderen van spanning en vermoeidheid tijdens lange diensten.

Klaar voor maatwerk

De nieuwe generatie Komatsu-cabine gaat verder dan alleen comfort, de aanpassingsmogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Dankzij een robuuste, multifunctionele gereedschapsbalk kunnen machinisten naadloos passende accessoires toevoegen hun individuele behoeften, waaronder waterflessen, monitoren en tablets voor digitale verbetering. Bovendien is de cabine voorzien van dubbele USB, zodat mobiele apparaten eenvoudig kunnen worden opgeladen en gegevens kunnen worden overgedragen.

Een traditie waarbij prioriteit wordt gegeven aan de veiligheid op de werkplek

Voortbouwend op zijn gevestigde reputatie op het gebied van uitzonderlijke bescherming van de machinist, behoudt de nieuwe cabine het iconische Safe SpaceCab™-ontwerp. Deze buisvormige structuur is speciaal ontworpen voor hydraulische graafmachines, biedt superieure bescherming, zelfs in de meest extreme omstandigheden een kantelongeval. De nieuwe cabine, ontworpen en vervaardigd bij Komatsu UK, belichaamt die van Komatsu een lange traditie van klantgericht ontwerp en toewijding aan kwaliteit.
De aanpak van de nieuwe cabine was volledig in de geest van het samen creëren van waarde – wij ging naar veel bouwplaatsen, luisterde naar de behoeften van klanten en bracht die eisen naar voren terug naar onze ontwikkelingsteams. Vervolgens werden concepten geboren, getoetst bij klanten, verfijnd, nog eens gecontroleerd, en door voortdurend te luisteren en te innoveren komen we nu met een op de markt nieuwe cabine vol klantwaarde”, zegt James Venerus , General Manager Product Marketing bij Komatsu Europe.

De nieuwe cabine is beschikbaar op alle rupsgraafmachinemodellen van 17 ton tot 49 ton, met uitzondering van PC228USLC binnendraaier.

 

Importeur voor België: Bia
Importeur voor Nederland: Van der Spek
   

Voor meer informatie:

Komatsu Europe