Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr bouwt nieuwe fabriek voor compacte, Claas en John Deere wielladers

Liebherr bouwt nieuwe fabriek voor compacte, Claas en John Deere wielladers

Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH is van plan zijn productiecapaciteit aanzienlijk uit te breiden door een extra fabriek voor kleine wielladers te bouwen in Wildon, Stiermarken. Deze strategische beslissing is een reactie op de gestaag groeiende wielladermarkt en onderstreept de inzet van het bedrijf voor duurzame groei. De nieuwe productielocatie moet in 2029 klaar zijn.

In de wielladerproductiefabriek van de Liebherr Groep in Bischofshofen werken 1.200 mensen op een terrein van 170.000 vierkante meter. Met de huidige capaciteit kunnen jaarlijks maximaal 7.000 wielladers worden geproduceerd. Op de middellange termijn verwacht het bedrijf dat de vraag 10.000 eenheden per jaar zal bereiken, wat betekent dat de productiecapaciteit moet worden uitgebreid.
"Ons terrein ligt naast de weg B 159 die langs de Salzachvallei loopt en wordt ingesloten door de helling naar de Mitterberghütte, de spoorlijn en de rivier de Salzach. We zouden ons terrein alleen kunnen uitbreiden door naar boven te bouwen. Lopende projecten rond Bischofshofen beschikken niet over de benodigde ruimte en zouden resulteren in een complex vervoersconcept dat het verkeer in de regio verder zou belasten. Dit maakt de uitbreiding in Wildon een logische en noodzakelijke beslissing om aan de toenemende marktvraag te kunnen voldoen”, aldus Peter Schachinge, directeur productie bij de Liebherr-fabriek in Bischofshofen.

De Wildon en Bischofshofen

Op een terrein van 200.000 vierkante meter in Wildon wilt Liebherr een ultramoderne productiefaciliteit bouwen. De nieuwe fabriek zal de kleine wielladermodellen L 504 tot L 518 produceren, evenals modellen voor de OEM-partners Claas en John Deere.
De ligging van het nieuwe terrein biedt veel voordelen die het zeer aantrekkelijk maken. Vooral de uitstekende spoorverbinding en de nabijheid van het Cargo Center Graz (CCG) maken een efficiënte materiaalaanvoer en verzending van eindproducten mogelijk. Dit optimaliseert niet alleen de productieprocessen, maar minimaliseert ook de impact op het milieu door het vrachtwagenvervoer te verminderen.

Daarnaast biedt Wildon de ideale infrastructuur voor toekomstige uitbreiding. De nabijheid van belangrijke leveranciers en de beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten in de regio zijn andere voordelen die de locatie zo aantrekkelijk maken. De geplande uitbreiding zal niet alleen nieuwe banen creëren, maar ook de lokale economie versterken en bijdragen aan de regionale ontwikkeling. De positieve samenwerking met de projectdeelnemers ter plaatse had een grote invloed op de beslissing.
De fabriek in Bischofshofen zal verantwoordelijk blijven voor de productie van grote en middelgrote wielladers, evenals voor de staalconstructie van het gehele wielladerassortiment. Vanwege de toenemende vraag naar grote en middelgrote wielladers en het feit dat de bouw van de nieuwe fabriek enkele jaren in beslag zal nemen, kan in Bischofshofen een goede bezettingsgraad worden verwacht . “De fabriek van Liebherr in Bischofshofen blijft het expertise- en ontwikkelingscentrum voor alle wielladers van het bedrijf. Het enorme groeipotentieel in landen als de VS, samen met de toenemende eisen aan digitalisering en intelligente assistentiesystemen, stellen ons in staat om met vertrouwen naar de toekomst van onze hoofdfabriek in Bischofshofen te kijken”, zegt Schachinger. Medewerkers zijn betrokken geweest bij alle planningen in de Liebherr-fabriek in Bischofshofen, wat de toewijding van Liebherr benadrukt om een aantrekkelijke en veilige werkgever voor de regio te zijn.

Duurzaamheid en milieubescherming

Liebherr hecht grote waarde aan duurzaamheid en milieubescherming. Het bedrijf is van plan de modernste technologieën en milieuvriendelijke processen op de nieuwe locatie te integreren. Het gaat onder meer om maatregelen om energie te besparen, het gebruik van hernieuwbare energie en het minimaliseren van de uitstoot. Deze initiatieven maken deel uit van de duurzaamheidsstrategie van Liebherr, die tot doel heeft de milieu-impact van de productie op de lange termijn te verminderen en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen.

Toekomstvisie en strategische doelstellingen

Liebherr streeft met de geplande uitbreiding ambitieuze doelstellingen na. Tegen 2030 wil het bedrijf zijn productiecapaciteit verhogen tot 10.000 wielladers per jaar en een marktaandeel van 10% op de wereldmarkt (exclusief China) bereiken. Deze doelstellingen maken deel uit van de langetermijnstrategie om de productiecapaciteit te vergroten, een hoge productkwaliteit te garanderen en innovatie te bevorderen. Alleen door de productiecapaciteit uit te breiden zal de fabriek deze doelen kunnen bereiken en haar positie op de mondiale markt voor bouwmachines duurzaam kunnen versterken.

Conclusie

De geplande uitbreiding van Liebherr Bischofshofen met de nieuwe locatie in Wildon is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Deze stap zal Liebherr in staat stellen zijn productiecapaciteit uit te breiden, een duurzame productkwaliteit te garanderen en zijn groeidoelstellingen op de lange termijn te verwezenlijken. Tegelijkertijd zal het de lokale economie versterken en het langetermijndoel nastreven om de impact op het milieu te minimaliseren. Liebherr geeft daarmee een duidelijk signaal af voor een duurzame en succesvolle toekomst.

Over Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH

Liebherr-Werk Bischofshofen GmbH ontwikkelt, produceert en verkoopt wielladers van de Liebherr Groep. De fabriek in het Salzburger Land (Oostenrijk) is de afgelopen decennia gestaag gegroeid dankzij duurzame innovaties, creatieve oplossingen en hoge kwaliteitsnormen. Het assortiment wielladers wordt voortdurend uitgebreid en omvat modellen in verschillende productgroepen: compacte laders, stereoladers en middelgrote en grote wielladers met indrukwekkende, innovatieve aandrijfontwerpen.

 

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr