Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Atlas update en rangschikt haar mobiele graafmachines

Atlas update en rangschikt haar mobiele graafmachines

Atlas GmbH heeft nu de volgende stap gezet om hun marktpositie te versterken en hun lijn mobiele graafmachines uit te breiden.

Daartoe hebben de Atlas-ontwerpingenieurs de prestaties van de bestaande mobiele graafmachines nog verder verbeterd. De motor- en pompprestaties werden geoptimaliseerd en zetten nieuwe normen op het gebied van stabiliteit, offroad-mobiliteit en hydraulische gevoeligheid. Ook bleven de ingenieurs werken aan de ideale configuratie van de cabine; het biedt nu een nog beter zicht rondom en luchtverdeling op het niveau van de auto-industrie. Uiteraard zijn de machines bijzonder stil in gebruik. Dit zorgt voor een comfortabele werkomgeving voor alle Atlas-machinisten.

Typeaanduiding

Daarnaast kregen verschillende Atlas mobiele graafmachines nieuwe typeaanduidingen. Hierdoor is de gewichtsklasse van de machines nu meteen duidelijk.
De eerste machine die werd geüpgraded was de 140W, die nu verkrijgbaar is als 155W. Het motorvermogen werd aanzienlijk verhoogd met 15 kW (20 pk), van 90 kW (122 pk) naar 105 kW (143 pk). Bovendien is de zwenkradius van 1980 mm de kleinste in zijn klasse.
Bovendien werd de 140W Bigfoot verbeterd en presenteert zich nu als 155W Bigfoot. Hier werd het motorvermogen met 20 kW (27 pk) verhoogd, van 95 kW (129 pk) naar 115 kW (156 pk). Bovendien werd het oliedebiet met 27 liter/min verhoogd, van 234 liter/min naar 261 liter/min.
Ook de 150W heeft een ontwikkeling doorgemaakt en vindt u nu als 165W in het productportfolio van Atlas GmbH. Op dezelfde manier werd de 160W geoptimaliseerd en is nu verkrijgbaar als 175W.

Meer kracht en stabiliteit

De 185W is een doorontwikkeling van de 160W. “We zijn bijzonder trots op onze mobiele graafmachine 185W. De Atlas 185W is het resultaat van vele jaren gepassioneerd ontwerpwerk en een antwoord op maat op klantverzoeken en toekomstige eisen”, aldus Brahim Stitou, CEO van Atlas Group benadrukt.

De 185W wordt gekenmerkt door een toename van het bedrijfsgewicht van 350 kg ten opzichte van het vorige model, wat zorgt voor verbeterde stabiliteit en kracht. Hij beschikt over een krachtige 6-cilinder Deutz TCD6.1 Stage 5-motor met een vermogen van 129 kW (175 pk), een stijging met 24 kW (33 pk), voor betere prestaties. Het oliedebiet werd met maar liefst 80 liter/min verhoogd, van 260 liter/min naar 340 liter/min, om aan de behoeften van moderne bouwplaatsen te voldoen. De hydraulische opbrengst van de extra functie werd met 35 liter/min verhoogd (230 liter/min bij 86 kW), waardoor er met meer flexibiliteit en efficiëntie werkzaamheden konden worden uitgevoerd. Daarnaast werd het hefvermogen aanzienlijk vergroot om aan de vele eisen van de bouwsector te voldoen. Om zelfs onder uitdagende omstandigheden optimale prestaties te garanderen, werd de 185W uitgerust met een nieuwe transmissie, inclusief een as met een hogere overbrengingsverhouding om meer kracht over te brengen naar de wielen, vooral bergopwaarts.

De onderwagen van de mobiele graafmachine 185W is speciaal ontworpen om een betere stabiliteit te garanderen. De afstand van het midden van de draaikrans tot het voorwiel is vergelijkbaar met die van het midden van de draaikrans tot het dozerblad; dit betekent dat de machine hetzelfde gewicht over de stuuras kan verplaatsen als hij kan heffen met het blad omlaag. Dit resulteert in een verbeterde stabiliteit over 360°, zelfs als de pendelas niet vergrendeld is. Tijdens werk wordt de bovenwagen van de 185W eerder ondersteund door de starre as dan door de stuuras, wat de prestaties aanzienlijk verbetert bij gebruik met ontgrendelde pendelas.
Deze talrijke verbeteringen maken de mobiele graafmachine 185W tot een uitstekend werkinstrument voor spraakmakende bouwprojecten.

 

Importeur voor België: De Bruycker - Kemp
Importeur voor Nederland: Kemp Groep
   

Voor meer informatie:

Atlas