Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr behaalt mijlpaal op zijn 75-jarig jubileum

Liebherr behaalt mijlpaal op zijn 75-jarig jubileum

Het is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van Liebherr-Hydraulikbagger GmbH: de productie van de 100.000ste machine op de locatie waar de Liebherr Group werd opgericht. De jubileummachine is absoluut uniek, omdat alle medewerkers hun naam op de machine konden plaatsen. De witte LH 22 M Industry draagt dan ook een heel bijzondere signatuur.

Op de jubileummachine van Liebherr-Hydraulikbagger GmbH staat het getal 100.000 in grote zwarte cijfers op een witte ondergrond. De machine werd voor het eerst aan de medewerkers gepresenteerd als onderdeel van de viering van het 75-jarig jubileum van de Liebherr Group. Als bijzonder hoogtepunt konden alle medewerkers de LH 22 M Industry persoonlijk signeren.

Zoals alle mobiele overslagmachines van Liebherr wordt de jubileummachine gekenmerkt door hoge flexibiliteit en uitzonderlijke mobiliteit. De LH 22 M Industry overtuigt door zijn stevige en compacte ontwerp, waardoor hij bijzonder geschikt is voor inzet op het gebied van recycling. Met de nieuwste motor- en hydrauliektechnologie, intern ontwikkeld door Liebherr, ligt de nadruk vooral op brandstofefficiëntie en tegelijkertijd op het verbeteren van de overslagprestaties. De giekuitvoering van de machine is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en is daardoor altijd optimaal afgestemd op uw betreffende toepassing. De 100.000-machine is uitgerust met een sorteergrijper, waardoor hij ideaal is voor sloop- of recyclingtoepassingen.

Liebherr werd 75 jaar geleden opgericht in Kirchdorf an der Iller

In 1949 vond pionier Hans Liebherr 's werelds eerste mobiele torenkraan uit en legde daarmee de basis voor de toekomstige bedrijvengroep. Al in 1954 legde Hans Liebherr met zijn eerste L 300 mobiele graafmachine de basis voor een nieuw type machine, die tot op de dag van vandaag nog steeds tot de beste ter wereld behoort. In de daaropvolgende jaren werd het productassortiment voortdurend uitgebreid om aan de groeiende eisen van de bouwsector te voldoen. De wielgraafmachine A 650 was in 1960 de eerste volledig hydraulische wielgraafmachine van Liebherr. Op basis van dit succes breidde Liebherr zijn productportfolio in de jaren tachtig uit met overslagmachines om aan de groeiende eisen op het gebied van overslag te voldoen. De gespecialiseerde machines zijn ontworpen om grote hoeveelheden stortgoed, schroot, hout en andere materialen efficiënt en veilig te verplaatsen.

In 1989 volgde de Litronic als een nieuw innovatiehoogtepunt van Liebherr. De Litronic is een compleet systeem van intelligente elektronica en functionele hydraulica voor het bewaken, besturen en coördineren van alle belangrijke systemen van de graafmachine. Het perfecte samenspel van machine- en uitrustingsstukkenaanbouw speelt een beslissende rol voor een succesvolle inzet op locatie. Daarom investeerde Liebherr ook op dit gebied en kon in 2001 het volautomatische snelwisselsysteem Likufix presenteren. Met Likufix kan de machinist alle mechanische en hydraulische uitrustingsstukken met één druk op de knop vanuit de cabine verwisselen en de hydraulische druk en volumes aanpassen. Met de introductie van de nieuwe generatie knikdumpers in 2020 ontwikkelde Liebherr zich tot een fullliner in de grondverzetsector. Op alle gebieden worden voortdurend verdere ontwikkelingen toegevoegd, geheel in lijn met het motto ‘Stilstaan is een stap achteruit’.

 

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr