Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Van Egdom vult vloot aan met drie nieuwe 500 ton SLT’s

Van Egdom vult vloot aan met drie nieuwe 500 ton SLT’s

Zwaartransportspecialist Transport Van Egdom uit Heist-op-den-Berg investeerde in drie Mercedes-Benz Arocs 4463 S SLT 8x4/4 zwaartransporttrekkers.

Transportgroep Van Egdom, een gerenommeerde speler in de transportsector, heeft een lange geschiedenis van het leveren van diverse transportoplossingen, variërend van lokale tot internationale leveringen, van conventioneel tot zwaar vervoer. Met een moderne vloot voertuigen en goed opgeleide chauffeurs staat het bedrijf bekend om zijn toewijding aan veilig en tijdig transport van goederen. Van Egdom heeft zich vooral gespecialiseerd in uitzonderlijk vervoer, waarbij ze resoluut kiezen voor Mercedes-Benz Trucks. 
Van Egdom koos dit jaar opnieuw voor drie Arocs SLT 4463 S 8x4/4 bladgeveerde 500 ton zwaartransporttrekkers, na een grondige evaluatie van hun zevenjarige ervaring met dit model. De keuze voor de SLT wordt gemotiveerd door de bewezen kwaliteit, zuinigheid en comfort die dit voertuig biedt, evenals de indrukwekkende kracht om zware ladingen te vervoeren. Van Egdom vertrouwt op de SLT van Mercedes-Benz Trucks voor zijn betrouwbaarheid en efficiëntie, wat hun voortdurende streven naar optimale transportoplossingen weerspiegelt. 

Indrukwekkend uitzonderlijk transport 

Op 7 mei werd een van de SLT’s nog ingezet voor een indrukwekkend uitzonderlijk transport van een sluisdeur, met afmetingen van 35 meter lengte, 7,2 meter breedte en 4,7 meter hoogte, met een totaalgewicht van 130 ton. 
De nieuwste variant van de Mercedes-Benz Arocs 4463 S SLT tilt zwaartransport naar een geheel nieuw niveau met een reeks indrukwekkende upgrades. Met een aanpassing van het gewicht naar 43,8 ton (in België) biedt deze krachtpatser niet alleen meer capaciteit, maar ook een verbeterde schoteldruk met een extra 2,8 ton. Voor soepeler manoeuvreren is er nu een uitschakelbare holdfunctie toegevoegd, terwijl een speciale stekker voor Faymonville opleggersturing met drukknoppen in de cabine het koppelen en bedienen van de diepladers vereenvoudigt. De toevoeging van extra bekabeling voor werklichten op de instaptreden en onderaan het opbouwrek, samen met zwaailampen bovenaan, verbetert de veiligheid en zichtbaarheid, zelfs in de meest uitdagende omgevingen. Bovendien is de hydraulische olietank van de opleggersturing vergroot tot 230 liter, waardoor het aansturen van meerdere aslijnen nog efficiënter wordt. Met deze innovatieve upgrades blijft de Mercedes-Benz Arocs 4463 S SLT een voorloper in het domein van zwaar transport, waarbij het comfort, prestaties en veiligheid naar een hoger niveau tilt. 

Vaste Partner VDH 

Van Egdom heeft opnieuw gekozen voor VDH als vaste partner voor Mercedes-Benz Trucks. Deze keuze is gebaseerd op de nabijheid van deze dealer, hun goede reputatie op het gebied van dienst na verkoop en de behulpzaamheid van hun personeel. Door alle voertuigen van Van Egdom onder een onderhoudscontract bij VDH te plaatsen, wordt de operationele efficiëntie gemaximaliseerd en de downtime geminimaliseerd. Deze beslissing weerspiegelt het streven van Van Egdom naar betrouwbaarheid en efficiëntie in hun transportactiviteiten-en oplossingen.

 

Voor meer informatie: Mercedes-Benz Trucks