Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Case lanceert D-serie graders

Case lanceert D-serie graders

Case Construction Equipment bouwt voort op het succes van zijn erfgoed op het gebied van graders, met de introductie van de nieuwe D-serie: 836D en 856D.

De modellen uit de D-serie bieden veel van de voordelen voor het machinistcomfort en de productiviteit die werden geïntroduceerd bij de vorige machines uit de C-serie, en tillen de cabine naar een nieuw niveau van comfort, met precisie, intuïtieve bladbediening, krachtige Dual Power-motoren en een uitgebreid assortiment after-sales oplossingen.

Verbeterd comfort voor de machinist

De graders uit de D-serie zijn voorzien van een ROPS/FOPS-cabine met laag profiel, die ongeëvenaard zicht biedt. Een lagere totale hoogte vergemakkelijkt het transport tussen werklocaties. Getinte beglazing over de volledige breedte en een indrukwekkend zicht naar voren en op het blad zorgen voor optimale controle, ongeacht de taak.
Er is een nieuw touchscreen-display voor alle machine- en onderhoudsinformatie en waar het beeld van de achteruitkijkcamera op wordt getoond. Dit aanpasbare scherm bevindt zich bovenop een opnieuw ontworpen voorconsole. Een tweede console aan de rechterkant van de cabine bevat de contactsleutel, het nieuwe elektronische handgas, een bekerhouder en USB-oplaadpoorten. Aan de linkerkant van de cabine bevindt zich een ruim opbergvak, voorzien van een rubberen band en net.

De nieuwe grader wordt geleverd met elektrohydraulische joystickbediening of mechanische hendels, wat betekent dat de machinist kan kiezen afhankelijk van zijn voorkeur. Beide machines worden standaard geleverd met een verwarmde en luchtgeveerde stoel. Het elektrohydraulische systeem maakt gebruik van zeer nauwkeurige joysticks met drie assen, die zijn ingebouwd in meervoudig verstelbare armleuningen voor maximaal bedieningscomfort. De joysticks zijn uitgerust met meerdere rolschakelaars en knoppen om verschillende machinefuncties te bedienen.
Deze joysticks bieden ook nauwkeurige bediening van alle bladfuncties, comfortstuuropties en TwinLift-bediening, waarmee de machinist beide hefcilinders met één enkele joystick kan bedienen.

Dual Power-prestaties

Aangedreven door een Stage 5 zescilinder FPT-dieselmotor, met Hi-eSCR2-emissietechnologie, leveren de Case-graders uit de D-serie een dubbele vermogenscurve, met automatisch schakelen naarmate hogere overbrengingsverhoudingen worden bereikt. Dit zorgt ervoor dat er maximaal vermogen beschikbaar is naarmate de rijsnelheid toeneemt, waardoor de productiviteit toeneemt.
De 6,7-liter dieselmotor mag met HVO en andere synthetische XTL-brandstoffen worden aangedreven en is voorzien van een onderhoudsvrije Diesel Oxidation Catalyst (DOC) met Selective Catalytic Reduction ( SCRoF ) uitlaatgasnabehandelingssysteem. De ErgoPower transmissie zorgt automatisch voor soepel schakelen tussen versnellingen, waarbij modellen met vierwielaandrijving een kruipmodus hebben voor bijvoorbeeld verdichtingswerkzaamheden, waardoor er minder machines op het terrein nodig zijn. Zowel de achterwiel- als de vierwielaangedreven modellen zijn verkrijgbaar met optionele 24 Inch-banden, ideaal voor oneffen terreinomstandigheden.

Bladbediening

Graders uit de D-serie kunnen op maat worden gemaakt voor de toepassing met keuze uit verschillende breedtes van het blad, bladverbredingen, een overbelastingskoppeling, een ripper met vijf tanden, extra contragewichten en LED-werklampen. Een A-vormig frame en centraal zadel zorgen voor maximale stabiliteit en veelzijdigheid op het scherp van de snede.
Het Case-bladontwerp, op de kogelgelagerde draaikrans, vermijdt speling en vermindert slijtage, terwijl het een hoog mechanisch koppel ondersteunt voor maximale controle. Met minder smeerpunten wordt het onderhoud verminderd, waardoor de inzetbaarheid toeneemt en de winstgevendheid voor de klant toeneemt. De graders uit de D-serie zijn klaar om eenvoudig een reeks van de meest populaire plug-and-play machinebesturingssystemen te installeren om de productiviteit verder te verhogen.

Case Service Solutions

Een reeks van after-salesoplossingen zorgt ervoor dat uw machine werkt zonder onverwachte onderhoudskosten en stilstand.
Graders worden geleverd met een Case SiteWatch-abonnement, een tracking- en vlootbeheertool waarmee klanten op afstand hun gebruikte apparatuur kunnen monitoren. Machineparkbeheerders kunnen geofencing gebruiken om de veiligheid te vergroten en ongeautoriseerd gebruik van apparatuur te monitoren. Met Case SiteConnect wordt deze telematicaoverdracht verbeterd door dealers rechtstreeks te waarschuwen over de prestaties en bedrijfsomstandigheden van de machine, waardoor proactief onderhoud, snellere reparaties en preventief onderhoud mogelijk zijn.

Nieuwe graders uit de D-serie profiteren van Case Care, een gepland onderhoudsprogramma met originele onderdelen en smeermiddelen dat zekerheid biedt over de totale onderhoudskosten zonder verborgen verrassingen.
Daarnaast is er een reeks diensten zoals de verlengde garantie van Case Protect en Case Fluid Analysis om Case Construction-apparatuur te beschermen en de uptime te garanderen met verlengde garantie en andere preventieve programma's gericht op het vermijden van onverwachte bedrijfskosten en het optimaliseren van de winstgevendheid.

Primeur voor Nederland

Schmidt Bouwmachines uit Almelo leverde onlangs de eerste 856D AWD EH met electro-hydraulische joystickbediening af bij Aduco Nederland in Ede. 

Specificaties

  836D – 836D AWD
Bedrijfsgewicht 11.701 - 12.800 kg
Motor FPT Hi-eSCR2 Stage 5
Vermogen 102/115 kW dubbel vermogen
Breedte blad 3.050/3.355 mm
  856D – 856D AWD
Bedrijfsgewicht 14.976-16.650 kg
Motor FPT Hi-eSCR2 Stage 5
Vermogen 129/142 kW dubbel vermogen
Breedte blad 3.350/3.665/3.960 mm

 

 

Dealers voor Nederland: Case Nederland
  Van den Broek Mech. en Machinebouw
  LMB Oosterhof
  Schmidt Bouwmachines
  Handelsonderneming Jaap Tempel
  Troost Machinehandel
  Van der Vrande Bouwmachines
Dealers voor België: Dannemark 
  Delvano
  Key-Tec
  Steven van Roy
  Lecarbo
   

Voor meer informatie:

Case Construction Equipment