Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sennebogen’s sorteren metalen

Sennebogen’s sorteren metalen

Overslagmachines zijn onmisbaar bij de recycling van ferro- en non-ferrometalen. Bij schrootbedrijf Van den Brouck-De Sutter in Ninove is dat niet anders. Om de enorme hoeveelheden efficiënt te kunnen verwerken, heeft het bedrijf geïnvesteerd in drie nieuwe Sennebogen-machines.

Van Den Brouck-De Sutter, specialist in het sorteren en recycleren van ferro- en non-ferrometalen, verwerkt jaarlijks gemiddeld 70.000 ton schroot. Omdat dit geen gemakkelijke opgave is, heeft het bedrijf de hulp ingeroepen van Sennebogen machines. Naast een Sennebogen 835 E met elektrische aandrijving staan er inmiddels twee mobiele 825 E machines, waarvan één met magneet, op de schrootwerf aan het werk.
Al het schroot wordt zorgvuldig gesorteerd om zoveel mogelijk materialen te recyclen. Non-ferrometalen omvatten alle metalen die minder dan 50% ijzer bevatten, zoals zink, koper, lood, aluminium, elektrische leidingen, enzovoort. Het aangeleverde schroot varieert van kleinere metalen onderdelen tot complete autowrakken.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol

Managing Director Kris Van den Brouck legt uit: “Toen we onze nieuwe overslagmachines kochten, was duurzaamheid onze topprioriteit. Vorig jaar hebben we in Ninove een nieuwe site van twee hectare ingehuldigd. Op bedrijventerrein 'Doorn Noord' draait alles om een groenere toekomst. Ook bij Van den Brouck-De Sutter spelen we de duurzaamheidskaart volop uit. De beslissing om te kiezen voor het elektrische model 835 E van Sennebogen is gegrond. De geavanceerde technologie, waaronder het vermogen van 160 kW, het bereik van 18 meter en het grijpvolume van 1 kuub, is indrukwekkend. We besloten de machine uit te rusten met een pylon. Hierdoor is de cabine 2 meter hoger en heeft de machinist beter zicht bij het laden van schroot. Dat we met de elektrische overslagmachine tot wel 50% besparen op de bedrijfskosten is uiteraard mooi meegenomen.

Optimale prestaties - laag brandstofverbruik

De andere twee Sennebogen 825E-machines zijn dieselversies. Maar ook hier is het brandstofverbruik aanzienlijk lager. Dit komt onder meer door de ecomodus, het verlaagde stationair toerental en het automatische start-stopsysteem. De nieuwe overslagmachines verhogen de efficiëntie op de werf aanzienlijk. Zowel ferro- als non-ferrometalen hebben kortere doorlooptijden en kunnen sneller gereedgemaakt worden voor verdere verwerking.
Ook de machinisten werken graag met de nieuwe aanwinsten. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan het hoge comfort, de geluidsarme cabine en de gemakkelijke instap.

Betrouwbare en competente dienstverlening

De nieuwe Sennebogen-machines voldoen perfect aan onze handlingvereisten”, zegt Kris Van den Brouck. SMT Belgium heeft als verkoop- en servicepartner van Sennebogen het bedrijf geholpen bij het maken van de juiste keuze en adviseert Van den Brouck-De Sutter zowel bij het ontwerp van de machines als bij onderhoud en service.

 

Importeur voor Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Sennebogen

 

Foto’s: Louwers Mediagroep