Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hiab lanceert een nieuwe recyclingkraan: Jonsered iZ.18R HD

Hiab lanceert een nieuwe recyclingkraan: Jonsered iZ.18R HD

Hiab lanceert de nieuwe Jonsered iZ.18R HD recyclingkraan, uitgerust met het geavanceerde besturingssysteem SPACEevo voor verbeterde productiviteit en veiligere werkzaamheden.

Voor Jonsered betekent de introductie van dit nieuwe model het betreden van de 18 tot 19 tonmeter-markt, die een stevig en resistent mechanisch structuurplatform biedt.

Het nieuwe model wordt aangedreven door het SPACEevo-besturingssysteem, dat normen stelt voor veiligheid en personalisatie voor klanten om de efficiëntie te verhogen. Het Olsbergs Q200-ventiel biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van hydraulica, sensoren en kabels die allemaal zorgen voor langdurige duurzaamheid voor hoogfrequente gebruikscycli.
De Jonsered iZ.18R HD-recyclingkraan is speciaal ontworpen om werkcycli van minimaal acht uur te doorstaan; zijn structuur classificeert hem als een S3. De kraan is er in talloze varianten, variërend van 8,6 meter tot 10 meter reikwijdte.

Om te voldoen aan een breed scala aan machinistenbehoeften bij het bedienen van de kranen, zijn beide modellen verkrijgbaar met hoogzit achter de kolom, zijstoel (linker- en rechterzijde), hoogsta- en cabineconfiguraties. Bij de lancering zal de beschikbare versie de hoog zitconfiguratie in het midden en de zijzitplaatsen zijn, terwijl de hoogsta en de cabine in een later stadium zullen worden geïntroduceerd.
De bedieningen worden geleverd met een breed scala aan optionele varianten waaruit u kunt kiezen, zoals; mechanische besturing (2+2), op afstand bestuurbaar en de optie voor ‘state of the art’ elektrische joysticks – een primeur op de markt. Deze joysticks zijn volledig weerbestendig zonder dat er een beschermhoes nodig is. Gecombineerd met de Olsbergs Q200 hoofdventiel vormen ze in combinatie met de hoogzit een nieuwigheid op de markt. Alle bedieningsfuncties van de kraan en stempels worden bediend vanaf de joysticks.

 

Voor meer informatie: Hiab