Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Betonfrezen, het kostenefficiënte en duurzame alternatief

Betonfrezen, het kostenefficiënte en duurzame alternatief

Generation C² beitels met ronde schacht zijn speciaal ontwikkeld voor het frezen van beton met Wirtgen ECO Cutter frezen. Ze worden gekenmerkt door een hoge weerstand tegen breuk, lage slijtage en een lange levensduur. Dit maakt een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten bij het verwijderen van betonverharding door middel van koud frezen mogelijk en bespaart waardevolle grondstoffen.

De uitdaging van het herstel van betonverhardingen

Het gebruik van beton voor wegen wordt steeds aantrekkelijker vanwege het langdurige en bijzonder duurzame karakter van het materiaal. Als de betonverharding echter rehabilitatie of reparatie nodig heeft, blijken conventionele methoden zoals het breken of uitgraven en verkleinen van het beschadigde beton uiterst bewerkelijk en kostbaar. Een kosteneffectief alternatief hiervoor is betonfrezen.
De uitzonderlijke hardheid van beton vormt een uitdaging voor machines, freestrommels en snijgereedschappen. ECO Cutter frezen zijn daarom bijzonder geschikt voor het verwijderen van grote stukken betonverharding. Hun verminderde aantal beitels met ronde schacht en grotere gereedschapsafstanden verhoogt de kracht die door elke beitel wordt uitgeoefend, wat leidt tot een hogere machinevoortgangssnelheid en op zijn beurt zorgt voor betere oppervlakteprestaties.

De eigenschappen van Generation C² plectrums met ronde schacht

In combinatie met ECO Cutter frezen dragen Generation C² beitels met ronde schacht bij aan de winstgevendheid van constructiemaatregelen. Hun massieve stalen bodygeometrie zorgt bijvoorbeeld voor een betere materiaalverwijdering. De geoptimaliseerde centrering van de beitel zorgt ervoor dat de freeskrachten optimaal geconcentreerd worden in het bovenste deel van de houder en ontlast de spanhuls. De geoptimaliseerde schachtgeometrie verhoogt ook de breukweerstand. Bovendien vermindert de centreerfunctie van het gegroefde profiel van de slijtplaat de slijtage en verlengt de levensduur van de beitel met ronde schacht en de gereedschapshouders.

Duurzame werkwijze – recyclebaar bouwmateriaal

Betonfrezen is een gevestigde technologie over de hele wereld. Dankzij de technologische vooruitgang kunnen tegenwoordig bijna alle hardheden en kwaliteiten van betonverharding kostenefficiënt worden verwijderd met de koudfreesmethode. Het kan ook gewapend beton verwijderen dat trekstangen, pluggen en stalen wapeningsmatten bevat. Daarnaast maakt selectieve verwijdering het scheiden van betonlagen met verschillende eigenschappen mogelijk, waardoor het aandeel verontreinigd materiaal wordt verminderd. Bovendien biedt de methode nog meer voordelen op het gebied van milieubescherming: in de meeste gevallen kan het gefreesde beton zonder enige verdere behandeling worden gerecycled. Het trillingsvrije proces wordt gekenmerkt door een laag geluidsniveau en een lage stofemissie en voldoet aan alle officiële bouwvoorschriften, economische bepalingen en andere relevante eisen.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland
   

Voor meer informatie:

Wirtgen