Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Designupdates voor Cat Next Gen middelgrote wielladers

Designupdates voor Cat Next Gen middelgrote wielladers

Caterpillar kondigt meerdere technologische verbeteringen en prestatie-updates aan voor nieuwe machines om de efficiëntie en het bedieningsgemak verder te verbeteren.

Uitstekende prestaties

Er is een nieuwe automatische differentieelslot verkrijgbaar voor alle modellen 950 t/m 972 met joystickbesturing, en voor alle modellen 966 t/m 972 met HMU-besturing (stuurwiel). De machinist wordt ontlast doordat de differentieelvergrendeling automatisch wordt ingeschakeld om tractie te herstellen of behouden. Daarnaast zijn er voor de wielladers optionele upgrades verkrijgbaar voor automatische differentieelvergrendelingen aan de voor- en achterzijde.
Deze middelgrote wielladers hebben een beter geïntegreerd remsysteem (IBS) en een nieuwe motortoerentalvertraging. De nieuwe neutralisering van de transmissie biedt een soepele in- en uitschakeling met het IBS-pedaal.

Verfijnde technologie

De Next Gen wielladers introduceert een reeks technologieën waarmee machinisten het machinegebruik kunnen optimaliseren. Verfijningen en uitbreidingen van het technologische aanbod voor wielladers helpen machinisten productiever te zijn met de machines.
Een nieuwe standaard widget voor taakassistentie helpt de machinist bij werkzaamheden met laden en verplaatsen door de laadbak automatisch op de optimale hoogte te zetten voor stabiliteit en maximaal materiaalbehoud. De widget voor uitrustingsstukken met een nulhoek is nu gekoppeld aan het uitrustingsstukcentrum, en dankzij verbeteringen aan deze widget kan de machinist verschillende nulhoeken instellen voor verschillende uitrustingsstukken en werktuigen.
Met de drie programmeerbare toetsen op de werktuigconsole kunnen veelgebruikte functies sneller worden gebruikt, wat zorgt voor een hogere operationele efficiëntie. Elke machinist kan kiezen uit meer dan 25 verschillende functies om hun persoonlijke instellingen mee aan te passen en op te slaan.

Belangrijke bedieningsfuncties (Cat Payload, handmatig afschuiven, instellingen en tips voor neutraalschakeling en toepassingsprofielen) zijn nu beschikbaar in het cabinedisplaysysteem voor snelle referentie en training van machinisten. Een nieuwe optie voor Cat Advanced Payload, e-Ticketing, kan het intern gegenereerde gewichtsbon in luttele seconden na het afronden van de laadcyclus als een elektronische bon naar een vooraf geprogrammeerd e-mailadres verzenden. Zo hoeft er in de cabine minder met papieren bonnen te worden gewerkt.  
Voor de modellen Cat 966 XE, 972 XE, 980 XE en 982 XE zijn er twee nieuwe instellingen in toepassingsprofielen beschikbaar, waarmee elke machinist een aangepast standaard toerentalbereik vooruit/achteruit en trekkrachtbegrenzingen kan instellen. De machinist kan de ingestelde begrenzingen voor het toerental en de trekkracht nu bekijken op het instrumentenpaneel vóór. Daarnaast worden ingestelde werkterreinbegrenzingen nu op het instellingenscherm van de machinist weergegeven. Zo kan de machinist de ingestelde bovengrens bekijken.

De betrouwbaarheid verbeteren

Een nieuw, optioneel bewakingssysteem voor bandenspanning dat volledig in het machinesysteem wordt geïntegreerd, toont de bandenspanning op het hoofddisplay van de machine. Zo kunnen machinisten de bandenspanning controleren voor betere prestaties, meer rijcomfort en lagere kosten. Sensoren verzenden draadloos informatie over de bandenspanning naar het systeem, en de gewenste doelspanning kan worden aangepast op basis van bandentype, -fabrikant en -model.
Cat Software-updates op afstand en probleemoplossing op afstand zijn standaardfuncties. Gedownloade installaties van software-updates kunnen nu vanaf het cabinedisplay worden uitgevoerd. De functionaliteiten voor probleemoplossing op afstand voor dealers zijn uitgebreid en omvatten nu histogrammen van machinegebruik en systeemkalibraties. Het volgen van preventieve onderhoudsintervallen kan nu worden gesynchroniseerd met VisionLink; herinneringen voor vervaldatums en achterstallige gebeurtenissen worden nu op het display voor de machinist weergegeven.

Bedieningsgemak

Een nieuwe linker voetsteun is standaard op Premium-cabines en optioneel voor Comfort- en Deluxe-uitvoeringen. Deze steun verbetert het comfort voor de machinist en maakt moeiteloze bewegingen naar het IBS-pedaal mogelijk voor Powershift-wielladers en naar het rempedaal voor XE-modellen. Bij alle XE-modellen is het duimwiel voor het toerentalbereik verbeterd met een haptische aanslag voor een nauwkeurige selectie tussen stappen van 0,1 en 1,0.
Voor hydraulische functies met 2 of 3 werktuigen is er nu een nieuwe joystick met zijhandgreep verkrijgbaar voor alle modellen met joystickbesturing, zodat de machinist kan profiteren van meer comfort. Het verbeterde ontwerp van het optionele actieve koolstofvoorfilter voor de cabine beschermt de omgeving van de machinist tegen stof en deeltjes. Het maakt achteraf aanbrengen en upgrades bovendien eenvoudiger.

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat
   

Voor meer informatie:

Caterpillar