Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Yanmar onthult een drietal minigravers van de volgende generatie

Yanmar onthult een drietal minigravers van de volgende generatie

Yanmar Compact Equipment EMEA heeft drie gloednieuwe minigraafmachines geïntroduceerd, die elk toonaangevende prestaties leveren en de allernieuwste machinetechnologieën toepassen. Het innovatieve trio is vanaf de grond af nieuw ontworpen en bestaat uit de SV15VT, SV17 VT en SV19 VT.

Elk model is robuust, betrouwbaar en veelzijdig, en garandeert indrukwekkende prestaties in een zeer compact pakket - perfect voor stedelijke werkplekken waar ruimte schaars is. Ontworpen om de normen te stellen op het gebied van veiligheid, capaciteit en efficiëntie, zal het nieuwe assortiment vanaf mei 2021 beschikbaar zijn voor bestelling via erkende dealers in het hele land.

De SV15 VT, de kleinste van het drietal

Ontworpen om uit te blinken in zelfs de zwaarste omgevingen, biedt de SV15 VT kracht en prestaties binnen handbereik. Het geheel nieuwe model heeft een mechanisch gestuurde 3-cilindermotor met indirecte injectie die voldoet aan Stage 5 en uit de wereldwijd geprezen TNV-serie van Yanmar, en combineert indrukwekkende efficiëntie met een laag brandstofverbruik.

Het hydraulische systeem met dubbele tandwielpomp levert een opbrengst van 28,6 liter/min bij een maximale druk van 205 bar, wat een opbreekkracht oplevert van 7,4 kN (korte steel) en 12,9 kN (bak), terwijl het ook wordt geleverd met een standaard extra functie om sloophamer of grondboor te kunnen bedienen. Een unieke lay-out van het rupsframe, met drie onderste rollen en een uitschuifbare onderwagen (990-1.170 mm), zorgt voor ultieme veelzijdigheid en een comfortabele rit voor de machinist.

Dankzij de compacte afmetingen en een gewicht van slechts 1.465 kg/1.555 kg (canopy / cabine) kan de SV15 VT gemakkelijk tussen werklocaties worden getransporteerd, samen met bakken en een licht uitrustingsstuk, op een standaard GVW-aanhanger van 2,5 ton. Vier bevestigingspunten op de onderwagen (standaard) en vier op de bovenwagen (optioneel) maken de transportvoorbereiding eenvoudig.

Zoals bij elk Yanmar-model, werd veiligheid als een prioriteit beschouwd. Naast het behalen van ROPS-, TOPS- en FOPS-certificering voor zowel de canopy- als cabinevarianten, profiteren machinisten standaard van 360 ° zichtbaarheid, krachtige LED-werklichten en een oranje veiligheidsgordel. Optionele veiligheidsgordelsensor, groen knipperend zwaailicht, rijalarmen en een beschermend schild van polycarbonaat (voor het model met kap) bepalen de norm voor de bescherming van de machinist.

In de middenmoot is de SV17 VT de baas

Met het vermogen en de prestaties van een groter model, is de SV17 VT uw perfecte partner voor sleuvengraven en landschapsarchitectuur in krappe stedelijke gebieden of in woonwijken. Met een Stage 5-conforme mechanisch geregelde 3-cilinder motor met indirecte injectie uit de wereldwijd geprezen TNV-serie van Yanmar, garandeert het geheel nieuwe model werkelijk toonaangevende prestaties.

Door gebruik te maken van het veelgeprezen ViPPS hydraulisch systeem van Yanmar, dat de stroom van afzonderlijke pompen cumuleert om de optimale combinatie te verkrijgen in termen van snelheid, vermogen en balans, garandeert de SV17VT een soepele en gelijktijdige werking van werkbewegingen. Een opbreekkracht van 9,9/16 kN (korte steel/bak), trekkracht van 12,8 kN/8 kN (eerste/tweede rijsnelheid) en twee rijsnelheden (2,4 of 4,8 km/u) maximaliseren de efficiëntie van de machinist.

De SV17 VT is aanpasbaar voor een verscheidenheid aan toepassingen en is verkrijgbaar met de optie van lange of korte steel en bladen. Met een transportgewicht van slechts 1.570 kg/1.660 kg (canopy/cabine) kan de graafmachine gemakkelijk tussen werklocaties worden getransporteerd, samen met bakken of een licht uitrustingsstuk, op een standaard aanhanger van 2,5 ton GVW. Vier bevestigingspunten op de onderwagen (standaard) en vier op de bovenwagen (optioneel) maken de transportvoorbereiding eenvoudig.

Om maximale duurzaamheid te garanderen, zijn hydraulische slangen in de giek geleid, terwijl de hefcilinder zelf zich achterop de giek bevindt om onbedoelde schade te voorkomen. Optionele bak-/cilinderbeschermingen bieden maximale bescherming en minimaliseren onnodige stilstandtijd.

De SV19 VT is de grootste nieuwkomer

Ontworpen met het oog op eenvoud en bruikbaarheid, levert de SV19 VT onverslaanbare productiviteit in een zeer compact pakket. Het geheel nieuwe model is perfect geschikt voor een breed scala aan grondverzettoepassingen en heeft een korte draaicirkel aan zowel de voor- als achterzijde, naast een groot zwenkbereik van de giek, wat zorgt voor maximale prestaties en toonaangevende capaciteiten.

Ontworpen om uit te blinken, maakt de SV19 VT gebruik van een ultramoderne, Stage 5-compatibele, mechanisch geregelde 3-cilinder motor met indirecte injectie uit de wereldwijd geprezen TNV-serie van Yanmar, met hydraulica aangedreven door Yanmar's beproefde ViPPS-systeem (39 liter/min bij een maximale druk van 220 bar). Machinisten profiteren van een opbreekkracht van 11,4/16,7 kN (korte steel/bak) en trekkracht van 12,9 kN, met twee rijsnelheden - 2,4 of 4,4 km / u (met een keuzeschakelaar op de bladbedieningshendel en standaard automatische kickdown-beweging motoren met verbeterde vingertopefficiëntie).

Met lange / korte lepelsteel- en bladconfiguraties, een gevormde stalen uitschuifbare onderwagen (980 - 1.320 mm), een breed zwenkbereik van de giek (verder uitbreidend werkbereik) en de optie van een extra contragewicht van 50 kg, zorgt de SV19VT voor optimale stabiliteit en uitstekende flexibiliteit om geschikt voor elke toepassing.

Alle drie de graafmachines zijn ook standaard uitgerust met het nieuwe generatie vlootbeheersysteem van Yanmar, SmartAssist Remote. Met de locatie en status van de apparatuur in realtime gerapporteerd, maakt het systeem tracking op afstand mogelijk via een pc of smartphone.

Importeur voor België: FM Bouwmachines
Importeur voor Nederland: Geert-Jan de Kok

 

Voor meer informatie: Yanmar Construction Equipment Europe