Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Koier importeert Humus kipaanhangers voor mobiele graafmachines

Koier importeert Humus kipaanhangers voor mobiele graafmachines

Koier Techniek & Management in Eiberg is sinds 2019 al importeur van de in Scandinavië populaire Humus kipaanhangers, waarbij de 6CTS speciaal ontwikkeld is voor het gebruik achter mobiele graafmachines.

Humus uit Estland bouwt sinds vele jaren kipaanhangers. Het type 6CTSis bij uitstek geschikt voor het gebruik achter een mobiele graafmachine. In de Scandinavische landen is Humus zeer populair, echter voor het gebruik in de EU voldeden ze tot voor kort niet aan de Europese eisen. Tom Koier, van Koier Techniek & Management, heeft samen met de Duitse Humus-importeur er bij de fabriek aangedrongen om de 6CTS geschikt te maken voor het gebruik in de EU.

Van hydraulische naar oplooprem

Sinds 2019 zijn de wet- en regelgeving voor landbouw/grondverzet voertuigen veranderd.
Dit heeft veel invloed op de keuze voor aankoop van nieuw materieel. De huidige wet- en regelgeving verandert de keuze van het getrokken materieel, getrokken materieel dat na 2019 is geproduceerd moet voldoen aan de nieuwe eisen en dat betekend aangepaste remsystemen (dubbel hydraulisch, luchtgeremd of oploopremsysteem).
De Humus 6CTS is een trailer die is uitgevoerd met een RDW goedgekeurd oploopremsysteem voor een maximaal gewicht van 8.000 kg.

Slimme hydrauliek

Het kipsysteem van de trailer is voorzien van een slim hydraulisch systeem dat met één enkelwerkend ventiel te bedienen is. Dit ventiel bedient zowel de achterklep als de kiepfunctie van de bak. Zo kan de machinist zonder van de machine af te stappen de achterklep openen en de trailer opkiepen. 
Ook over de afmetingen en de achterklep van de trailer is nagedacht, zo zijn de bak (4 mm) en zijwanden (3 mm) voorzien van Hardox 450 staal en kan de hangende achterklep worden weggedraaid zodat lange lading geladen kan worden. De afmetingen van de bak zijn inwendig 4000 x 2400 x 650 mm (L/B/H) hierdoor kunnen twee Europallets over de breedte in de bak geplaatst worden. 

Rijk uitgerust

De Humus 6CTS beschikt over een tandemas, waardoor er een hogere technische capaciteit is, bij komend voordeel is, minder wieldruk en minder druk op de trekhaak. Standaard is de 6CTS uitgevoerd met 400/60-15,5 banden die voorzien zijn van vier spatborden. Als optie zijn ook 500/50-17 banden leverbaar. De verlichting is volledig uitgevoerd in LED en aan de achterzijde bevindt zich een stevige bumper. Optioneel kunnen laadbak en velgen in een andere kleur gespoten worden.

Meerwaarde

De meerwaarde van de 6CTS trailer is dan ook dat er op een slimme manier kan worden gewerkt. De machinist kan niet alleen zijn of haar aanbouwdelen en dieseltank meenemen, maar kan ook transportwerkzaamheden tijdens graafwerkzaamheden op de werkplek zelf uitvoeren. 
Denk hierbij aan werkzaamheden langs de weg, aanvullen en of verwijderen van grond uit bermen of aan- afvoer van zand en stenen/banden bij straatwerkzaamheden.
Doordat de machinist de mogelijkheid heeft dit zelf te doen, bespaart het niet alleen op personeel- en materieelkosten, maar ook het milieu. Dit omdat er geen extra tractor of vrachtauto nodig is voor het verplaatsen van grond. Deze besparing komt ook een opdrachtgever ten goede, waardoor de kipaanhanger ook doorberekend kan worden, win-win.

 

Voor meer informatie: Koier Techniek & Management