Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Primeur voor Haarsma Groep

Primeur voor Haarsma Groep

DNL Machines & Equipment (importeur van Sany grondverzet- en wegenbouwmachines) heeft recent de eerste Sany SW405K5 wiellader in Nederland aan Haarsma Groep in Tjerkwerd afgeleverd.

Haarsma Groep gaat de Sany SW405K5 hoofdzakelijk gebruiken voor het verladen van grond, zand, puin etc. op haar vestigingen in Sneek en Franeker. De Sany SW405K5 heeft een bedrijfsgewicht van 18.500 kg en is voor Haarsma Groep uitgerust met L5 banden. 

Deutz dieselmotor

De watergekoelde Deutz dieselmotor levert een nominaal vermogen van 195 kW (265 pk) en voldoet uiteraard aan de Stage 5 emissienormen. De hydraulisch aangedreven koelfan heeft een omkeerfunctie om de koelers eenvoudig te kunnen reinigen.

Krachtige aandrijving 

De wielaandrijving bestaat uit een 4-traps ZF-transmissie in combinatie met Dana Spicer assen. Alle gewenste functies die bij een moderne wiellader horen vind je ook terug bij de Sany SW405K5. Denk hierbij aan functies zoals automatisch schakelen, kick-down, automatisch (ont)koppelen van de koppelomvormer, sperdifferentieel en Eco/Power modus. De Kawasaki hydrauliekpomp levert 307 liter/min bij een werkdruk van 270 bar. 

Veel functies

Zoals men van een wiellader van dit formaat mag verwachten is ook de Sany SW405K5 standaard voorzien van extra’s om het de machinist makkelijker te maken en de productiviteit te verhogen. Tot deze extra’s behoren o.a. return-to-dig, bak kick-out, zweefstand, automatische bak-levelling, palletvorken programma en instelbare hoogtebegrenzingen. De machine wordt af fabriek geleverd met een HKO Lundberg hydraulisch snelwissel met geïntegreerde snelwisselfunctie. Ook een derde hydraulische functie behoort tot de standaarduitrusting van de SW405K5.

Complete uitrusting en veilig werken

In de cabine vindt de machinist alles wat hij of zij nodig heeft. De automatische airconditioning, de luchtgeveerde stoel en het goede zicht rondom zorgen voor een optimaal comfort. Naast een complete set spiegels is de Sany SW405K5 standaard uitgerust met een 360° graden camera. Dit in combinatie met het akoestische achteruitrijdsignaal dragen bij aan het veilig werken met de SW405K5. Verder is de SY405K5 standaard uitgerust met een werkverlichting, automatische vetsmering en wordt deze standaard met Nederlands kenteken door DNL Machines & Equipment afgeleverd.

 

Voor meer informatie: DNL Machines & Equipment