Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Voor het zware werk

Voor het zware werk

Caterpillar heeft haar 230 ton zware mijnbouwgraafmachine, de 6020, voorzien van een nieuw type motor. De nieuwe C32B vervangt de vorige C32. Tevens is het type aangepast aan de Next Gen-reeks en bevat geen toevoeging meer.

De 6020 mijnbouwgraafmachine van vandaag biedt dezelfde functies, snelle cyclustijden en hoge betrouwbaarheid als zijn voorganger. De volgende generatie motoren die de machine aandrijft, biedt krachtige prestaties en levert verbeterde betrouwbaarheid. Bovendien wijst de hydraulische optimalisatie van de 6020 dynamisch individuele pompen of groepen pompen toe om de exacte stromingsdruk te leveren die elke hydraulische functie vereist. Dit vermindert afval en hitte, verlengt de levensduur van componenten en verbetert het brandstofverbruik.

Nieuwe motor

De nieuwe Cat C32B vervangt de vorige Cat 32-motor om een betrouwbaardere en duurzamere werking te bieden. Met ontwerpen die gecertificeerd zijn om te voldoen aan een reeks emissienormen wereldwijd, is de nieuwe C32B-motor een directe vervanging voor de C32. Er is geen extra hardware vereist voor motorvervanging om bestaande machines in het veld te upgraden. De C32B biedt hetzelfde nominale vermogen van 776 kW (1040 pk) als zijn voorganger.

Dezelfde hoge efficiëntieprestaties

Hydraulische optimalisatie voor de 6020 wijst dynamisch individuele pompen of groepen pompen toe om de exacte stroom en druk te leveren die vereist zijn voor elke hydraulische functie. Hydraulische optimalisatie vermindert afval en overtollige warmteopbouw en zorgt voor efficiënt gebruik van de motor voor een hogere productiviteit, minder energie- en brandstofverbruik en minder slijtage van componenten. Met zijn 22-tons (24-tons) laadvermogen laadt de 6020 de Cat 775-truck efficiënt in drie bakken, 777 in vier bakken, 785 in zes bakken en 789 in acht bakken.

De cabine van de volgende generatie op de 6020 is ontworpen voor het comfort van de bestuurder en biedt toonaangevende zichtbaarheid voor productief, veilig en efficiënt werken. Elektronisch-hydraulische servojoystickbediening levert snelle en nauwkeurige machinebewegingen met minder vermoeidheid van de bestuurder, terwijl hydrauliek met vijf circuits gelijktijdige bediening van twee cilinderbewegingen, twee rijbewegingen en zwenken mogelijk maakt. Het grote 10 inch high-definition kleurentouchscreen plaatst alle essentiële machine- en diagnostische gegevens binnen handbereik van de machinist. 

Technische specificaties:

Motor Cat C32B
Motorvermogen 776 kW (1040 pk)
Max. pompobrengst 2350 liter/min
Max. zwenkpompopbrengst 783 liter/min
Lengte giek 8700 mm
Lengte lepelsteel 3900 mm
Max. reikhoogte 13900 mm
Max. reikwijdte 15900 mm
Max. graafdiepte 8100 mm
Bakinhoud 9 tot 13,7 kuub
Eigengewicht 230 ton

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat
   

Voor meer informatie:

Caterpillar