Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo opent nieuwe productielocatie voor elektrische wielladers

Volvo opent nieuwe productielocatie voor elektrische wielladers

De verschuiving in de sector heeft opnieuw een grote sprong voorwaarts gemaakt nu Volvo Construction Equipment (Volvo CE) nieuwe faciliteiten opent ter ondersteuning van de productie van elektrische wielladers in haar fabriek in Arvika, Zweden.

Het state-of-the-art gebouw in Arvika is de nieuwste ontwikkeling voor de Zweedse vestiging die gespecialiseerd is in de productie van middelgrote en grote wielladers. Het is ongeveer 1.500 vierkante meter groot en gebouwd in minder dan een jaar na een investering van SEK 65 miljoen (circa € 5,7 miljoen) in 2023. Het stelt de vestiging in staat om ruimte vrij te maken in de bestaande fabriek voor de productie van elektrische wielladers. Het is aangewezen als een after flow-faciliteit en is de plek waar wielladers voor de laatste fase in het productieproces worden geplaatst en waar bezoekers de nieuwste machines, vers van de assemblagelijn, kunnen testen.
Prins Carl Philip bezocht niet alleen de nieuwe faciliteiten en ontmoette de mensen die de transformatie in Arvika aansturen, maar testte ook de Volvo L110, een van de wielladers die daar worden geproduceerd. Het was onderdeel van een evenement op woensdag 4 september, georganiseerd door het Zweedse overheidsagentschap Länsstyrelsen. Zijn koninklijke hoogheid werd vergezeld door alle werknemers op de site, die allemaal een belangrijke rol hebben gespeeld bij het ondersteunen van deze versnelde transformatie.
Melker Jernberg, hoofd van Volvo CE, zei: "Deze nieuwe faciliteit is een inspiratie voor een toekomst die is gebouwd op duurzame oplossingen. We zijn er trots op dat we vooroplopen in de verandering van de industrie met grootschalige investeringen, niet alleen hier in Arvika maar over de hele wereld, die een transformatie naar elektrificatie ondersteunen. Samen komen we dichter bij fossielvrije machines."

Onderdeel van een bredere transformatiestrategie

De onthulling vindt plaats in het midden van een belangrijk jaar van product- en servicelanceringen voor Volvo CE. Het bedrijf bewijst hiermee dat het doet wat het belooft als het gaat om het mogelijk maken van duurzame verandering voor klanten.
Hoewel dit de eerste stap is in de elektrificatie van de locatie, heeft Arvika de afgelopen jaren al maatregelen genomen om de interne klimaatvoetafdruk met 350 ton Co2 te verkleinen door verschillende emissiereductiemaatregelen.
Mikael Liljestrand, General Manager bij Arvika, zei: "Actie op het gebied van klimaatverandering is niets nieuws voor ons hier in Arvika, maar het is ongelooflijk spannend om te zien hoe onze visie tot leven komt met deze nieuwe faciliteiten. We hebben nu het raamwerk om elektrificatie te stimuleren en ons groeiende wereldwijde portfolio van elektrische wielladers uit te breiden. Dit zal een positieve impact hebben op onze industrie en de maatschappij als geheel, maar het is ook een persoonlijke reis voor ieder van ons hier in Arvika die een belangrijke rol spelen in het bouwen van een duurzamere toekomst."
De investering is onderdeel van een bredere bedrijfsstrategie waarmee Volvo CE elektrische oplossingen in zijn wereldwijde aanwezigheid kan verbeteren, ten behoeve van klanten overal ter wereld.

Importeur voor Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Volvo Construction Equipment