Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Tijdens InnoTrans 2024 presenteert Atlas haar nieuwe spoorweggraafmachine

Tijdens InnoTrans 2024 presenteert Atlas haar nieuwe spoorweggraafmachine

Op InnoTrans 2024 in Berlijn presenteert Atlas haar nieuwe 235RR spooweggraafmachine.

Atlas GmbH zal vertegenwoordigd zijn op InnoTrans, de toonaangevende internationale vakbeurs voor transporttechnologie van 24-27 september (dinsdag t/m vrijdag) in Berlijn. Innotrans, dat elke twee jaar in Berlijn plaatsvindt, beslaat alle 42 hallen die beschikbaar zijn op het Berlijnse beursterrein en is onderverdeeld in de vijf beurssegmenten: Spoorwegtechnologie, Spoorweginfrastructuur, Openbaar vervoer, Interieur en Tunnelbouw. 

Sinds 1965

Atlas, een pionier op het gebied van spoorweggraafmachines, kan terugkijken op meer dan 60 jaar innovatie. Sinds 1965 bouwt Atlas spoorweggraafmachines. Op InnoTrans van dit jaar (buitententoonstelling hal FGSUED / stand O/171) presenteert Atlas hun nieuwe graafmachine 235RR, een spoorweggraafmachine als geen ander: krachtig, robuust en stabiel is het de op maat gemaakte oplossing voor wat de klanten vandaag en morgen nodig hebben, geproduceerd in Duitsland.
De Atlas-toewijding aan topprestaties en de kracht van innovatie wordt weerspiegeld in elk detail van de 235RR. Met een bedrijfsgewicht van 22 - 23,5 ton en een krachtige 115 kW (156 pk) Deutz 4-cilinder lijnmotor biedt de spoorweggraafmachine indrukwekkende kracht en stabiliteit. De watergekoelde motor met turbo en het Deutz Common-Rail (DCR) hogedrukinjectiesysteem zorgen voor hoge motorprestaties bij een laag brandstofverbruik en voldoen aan de emissienormen van Stage 5. De Atlas 235 RR zal leverbaar zijn met OQ Rail en Likufix-snelwisselsystemen.

Loadsensing

Het nieuwe hydraulische systeem van Linde zorgt voor snelle reactietijden door maximaal gebruik te maken van de beschikbare motorprestaties dankzij een hydraulisch lastafhankelijk systeem en een elektronisch aangestuurde pomp. Deze intelligente prestatieregeling zorgt voor nauwkeurige en krachtige werkfuncties die kunnen worden aangepast aan verschillende bedrijfsomstandigheden. Voor maximale bedrijfsprestaties is er ook een powerboost beschikbaar.
De 235RR beschikt over een robuuste onderwagen die zorgt voor een hoge uptime en een hoge mate van stabiliteit. Het heavy-duty asontwerp is uitstekend geschikt voor het rijden op veeleisende rails. De draaikrans van Rothe Erde garandeert een hoge veerkracht en een lange levensduur.

Eigen uitrustingsstukken

Daarnaast biedt Atlas een breed scala aan uitrustingsstukken, die in eigen huis worden geproduceerd en zijn ontworpen voor maximale efficiëntie en slijtvastheid. Deze uitrustingsstukken zijn speciaal ontworpen om perfect op de graafmachinemodellen te passen en helpen het brandstofverbruik en de emissies te verminderen.
De Atlas 235RR overtuigt door zijn hoge machine-uptime en flexibiliteit. Een telemetrisch systeem levert relevante gegevens voor een vlotte afronding van projecten. De machine voldoet aan de hoogste normen, waaronder DIN EN 15746-1-3 en de geldende weggoedkeuring. Atlas begrijpt het belang van efficiëntie op de bouwplaats. De 235RR bespaart kostbare minuten, omdat hij in recordtijd opnieuw kan worden opgespoord en ontspoord. Tijd is geld!

Veiligheid

Speciale veiligheidsvoorzieningen van de 235RR omvatten een standaard achteruitrijcamera, geïntegreerde zijcamera, LED-rijverlichting voor en achter en een 270-gradencamera voor een uitgebreid zicht. Met een brede deur, antisliptreden en een ergonomisch ontworpen bedieningspaneel biedt de cabine een hoog niveau van comfort en veiligheid voor de machinist. De premium stoel is individueel verstelbaar en zorgt voor het hoogste zitcomfort, ondersteund door airconditioning en een intuïtieve gebruikersinterface.
Toegankelijkheid is een ander voordeel van de 235RR. Gemakkelijk toegankelijke servicepunten besparen downtime en onderhoudskosten, en het optionele telemetrische systeem maakt realtime monitoring van de machinegegevens mogelijk. Bovendien is de spoorweggraafmachine uitgerust met een krachtige spoorwagonrem waarmee zware lasten tot 120 ton veilig kunnen worden getrokken.

Comfortcabine

De 235RR combineert compacte buitenafmetingen met hoge wendbaarheid en lage geluidsemissie. De Atlas-ingenieurs hebben speciale nadruk gelegd op een geluidsarme en comfortabele ‘feel-good’-cabine die wordt gekenmerkt door speciale geluidsisolatie en ergonomisch ontwerp. Vanaf de stoel heeft de machinist snel toegang tot alle belangrijke bedieningselementen. Dit omvat het flexibel draaibare en verstelbare bedieningspaneel, de ergonomisch gevormde SVAB L8 joystick en het grote 12-inch display. Bovendien zijn alle bedieningshendels en panelen zo geplaatst dat ze gemakkelijk en intuïtief bereikbaar zijn.

Op InnoTrans hebben geïnteresseerde bezoekers de mogelijkheid om de Atlas 235RR live te zien. Bezoek Atlas op stand O/171 in de buitententoonstelling (hal FGSUED).

 

Importeur voor België: De Bruycker – Kemp
Importeur voor Nederland: Kemp Groep
   

Voor meer informatie:

Atlas GmbH