Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Wereldpremière nieuwe Transporter en Caravelle op IAA Transportation 2024

Wereldpremière nieuwe Transporter en Caravelle op IAA Transportation 2024

De nieuwe Transporter en Caravelle van Volkswagen Bedrijfswagens laten zich bij hun wereldpremière op de IAA Transportation 2024 (17-22 september in Hannover) voor het eerst aan het grote publiek zien.

De nieuwe Transporter biedt op alle fronten méér. Hij heeft een ruimere, slimme cockpit, een grotere laadruimte én een hoger laadvermogen en trekgewicht. Daarbij is hij efficiënter dan ooit en beschikt hij over de nieuwste rijassistentiesystemen. Ook de negenpersoons Caravelle profiteert van alle vernieuwingen. De nieuwe modellen springen direct in het oog door hun moderne, maar herkenbaar design. Voor het eerst komen ze met 100% elektrische aandrijving en als plug-in hybride.
De nieuwe Transporter bouwt voort op de kwaliteiten van een iconische reeks bedrijfswagens, die in 1949 debuteerde met de Transporter T1, ook wel ‘Bulli’ genoemd. De Bulli-range van vandaag is breder dan ooit. Hij bestaat uit de Transporter inclusief de Kombi, Caravelle, de Multivan en de daarvan afgeleide California camper en de elektrisch aangedreven ID. Buzz. 

Brede keuze aan carrosserievarianten

De zevende-generatie Transporter wordt leverbaar als gesloten bestelwagen (zonder ramen achterin), dubbele cabine, Kombi en Caravelle voor personenvervoer (met ramen achterin) en als Dubbele Cabine Chassis. De gesloten bestelwagen en de Kombi zijn ook leverbaar met een verhoogd dak en verlengde wielbasis. De Caravelle, die is ontworpen voor (commercieel) personenvervoer, is zowel met de normale als verlengde wielbasis de perfecte shuttle/minibus. De nieuwe basisversie in de Caravelle-range is de Life-uitvoering, de Style is het topmodel. De nieuwe Transporter en Caravelle zijn beide ook leverbaar in de robuuste PanAmericana-uitvoering met optioneel 4MOTION vierwielaandrijving.
De topvariant van de Gesloten Bestelwagen, de vertrouwde Bulli uitvoering, combineert het design van de Caravelle Style met een vrijwel complete uitrusting. 

Modern gebruiksgemak

In de cockpit van de nieuwe Transporter en Caravelle zorgt een slimme combinatie van digitale displays en robuuste bedieningsknoppen voor maximaal bedieningsgemak. Ook de integratie van USB- en 12V-aansluitingen maakt elke rit en elke klus makkelijker. In de plug-in hybride- en elektrisch aangedreven modellen kunnen worden uitgerust met twee extra stopcontacten de D-stijl; die samen met de optionele 230V-aansluiting op de bestuurdersstoel, een totaal vermogen van 2.300 W leveren. Daarmee heeft de Transporter voor vrijwel elk elektrisch apparaat een geschikte stroomvoorziening aan boord, of het nu gaat om een laptop, betonmixer of een cirkelzaag.

Meer laadruimte, laadvermogen tot 1,33 ton

De laadruimte van de gesloten bestelwagen-uitvoering van de nieuwe Transporter (standaard wielbasis en dakhoogte) is met ruim 10% toegenomen tot 5,8 kuub. Met verlengde wielbasis en het verhoogde dak komt het laadvolume zelfs op 9,0 kuub. Het maximale laadvermogen bedraagt nu 1,33 ton (+ 0,13 ton), terwijl het maximale trekgewicht is toegenomen tot 2,8 ton (+0,3 ton). 

 Aandrijflijn op maat

De nieuwe Transporter-range biedt een brede keuze uit aandrijflijnen. Uiteraard zijn er krachtige, efficiënte TDI-motoren, in drie vermogensversies: 81 kW/110 pk, 110 kW/150 pk en 125 kW/170 pk. Die laatste wordt standaard geleverd met een 8-traps automaat (optioneel voor de Transporter met 110 kW/150 pk). 4MOTION vierwielaandrijving is beschikbaar voor de TDI-modellen met een vermogen vanaf 110 kW/150 pk. 
Voor het eerst zijn de nieuwe Transporter en Caravelle er ook als plug-in hybride met een systeemvermogen van 171 kW/232 pk. Ook de 100% elektrisch aangedreven versies (e-Transporter en e-Caravelle) zijn primeurs voor het Transporter platform. Voor de elektromotoren is er direct keuze uit drie vermogensversies: 100 kW/136 pk, 160 kW/218 pk en 210 kW/286 pk. Deze elektrisch aangedreven modellen maken gebruik van een batterij met een netto capaciteit van 64 kWh.

De verschillende nieuwe Transporter-varianten worden gefaseerd leverbaar. De dieselversies zijn volgende week als eerste bestelbaar, met een vanafprijs van € 29.990 excl. btw/bpm. De exacte specificaties en prijzen maakt Volkswagen Bedrijfswagen dan ook bekend. De marktintroductie van de nieuwe Transporter bij de Volkswagen Bedrijfswagens-dealer staat voor medio januari 2025 gepland. 
In oktober start de verkoop van de e-Transporter. Exacte specificaties en prijzen maakt Volkswagen Bedrijfswagen dan eveneens bekend. De marktintroductie van de nieuwe e-Transporter volgt in het begin van het tweede kwartaal van 2025.
De e-Caravelle wordt later dit jaar bestelbaar en wordt in het tweede kwartaal op de Nederlandse markt verwacht. 

 

Voor meer informatie: Volkswagen Bedrijfswagens