Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Blom vervangt driekwart wagenwagenpark met Volvo

Blom vervangt driekwart wagenwagenpark met Volvo

Met de aanschaf van één Volvo FH 500- en twee Volvo FM 500-containerauto’s keert Volvo Trucks terug in het wagenpark van Blom Grondwerken. Daarmee bereidt Blom Grondwerken zich voor op de toekomst en heeft het bedrijf de zekerheid dat het ook de komende jaren de (binnen)stad in mag met zijn trucks. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer LVS Trucks Beverwijk.

Met de nieuwe Volvo FM’s en Volvo FH vervangt Blom Grondwerken uit Zwanenburg dit jaar 75% van zijn wagenpark. “Een groot deel van onze werkzaamheden speelt zich af in Amsterdam en omgeving”, vertelt mede-eigenaar Robert Blom. “De eisen om de stad in te mogen worden steeds strenger. Door nu te investeren in nieuwe Euro 6-trucks, hebben we de zekerheid dat we ook de komende jaren de stad in mogen. Er komen vanaf 2025 weliswaar ook zero-emissiezones, maar met de nieuwe Euro 6-trucks mogen we ook daar tot 2030 in. We hebben nu gekozen voor Volvo Trucks, een merk waar we in het verleden ook al mee hebben gereden. De terugkeer naar Volvo is een keuze voor nu en de toekomst. Voor ons is elektrisch op dit moment nog niet haalbaar, maar in de toekomst wellicht wel. We willen dan wel graag samenwerken met een merk en dealer met expertise op dat terrein. Volvo Trucks loopt voorop en kan ons daar in het traject naartoe goed adviseren.”

Wendbaar, luxe en ruim

De twee Volvo FM 500 10x4- en Volvo FH 500 10x4-containerauto’s zijn af fabriek geleverd met een gestuurde naloopas. De trucks zijn voorzien van een Hyva haakarmsysteem en een 19 tonmeter HMF-autolaadkraan. Blom: “Hoewel we veel werkzaamheden uitvoeren in Amsterdam en omgeving, zijn we voor sommige opdrachtgevers ook landelijk actief en dan overnacht de chauffeur wel eens in de cabine. Daarvoor zetten we de Volvo FH met lage slaapcabine in. Deze biedt de chauffeur meer luxe en ruimte en is toch laag genoeg om materialen over de cabine te hijsen. De Volvo FM’s zetten we meer in voor regionaal werk. De Volvo FM is een prima truck voor inzet in de stad. De truck is wendbaar en heeft een lage instap.

Truckstar Festival

De trucks zijn zeer compleet uitgerust. Zo zijn alle trucks voorzien van het Visibility-pakket voor optimaal zicht, een luchtgeveerde cabine, een aslastindicator om de gewichtsverdeling over de assen in de gaten te houden en het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering. Blom: “Dat is vooral ideaal bij het manoeuvreren. Ook zijn de trucks af fabriek voorzien van extra werk- en zwaailampen en uitgerust met Alcoa-velgen, die bijdragen aan een mooie uitstraling en ook nog eens lichter zijn dan standaard velgen. Vanwege het werk dat wij doen moeten de chauffeurs de velgen zeer regelmatig poetsen, maar dat hebben ze er graag voor over. Het zijn prachtige trucks. We hebben ook gekozen voor een iets andere kleurstelling: rood/goud metallic. Afhankelijk van de lichtinval verandert de kleur van de truck. Onlangs waren we met de Volvo FH op het Truckstar Festival en daar kregen we alleen maar positieve reacties.”

 ‘LVS Trucks is een dealer die voor je klaarstaat’

De samenwerking met LVS Trucks ging echt supergoed”, vertelt Blom. “De verkoper heeft echt goed meegedacht om er iets moois van te maken en om de samenwerking met Hydraulic Service Weesp en Hyva Nederland voor de opbouw goed te laten verlopen. Zo ken ik LVS ook vanuit het verleden: het is een dealer die voor je klaarstaat, of je nu één of honderd Volvo-trucks in de vloot hebt. De goede service die ik in het verleden heb gekregen bij LVS is ook een reden om weer terug te gaan naar Volvo Trucks.

Familiebedrijf onderweg naar jubileumjaar

Blom Grondwerken viert volgend jaar het 25-jarig bestaan. “In 2000 ben ik voor mezelf gestart met een Volvo FL10”, zegt Robert Blom. “Ik ben toen begonnen met het transport van sierbestrating en van het een kwam het ander. Inmiddels doen we allerlei soorten werk voor particulieren en bedrijven op het gebied van grond-, sloop- en graafwerk en zijn ook mijn vrouw, zonen en dochter actief in het bedrijf. We hebben nu vier trucks en een uitgebreid machinepark met drie kranen en een shovel waarmee wij elke grote of kleine klus kunnen uitvoeren.

 

Voor meer informatie: LVS Trucks