Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe aanvulling bij de mobiele torenkranen van Liebherr

Nieuwe aanvulling bij de mobiele torenkranen van Liebherr

De MK 120-5.1 is de nieuwste toevoeging aan Liebherr's mobiele torenkraanprogramma. De vijfassige machine overbrugt de kloof tussen de MK 88-4.1 en de MK 140-5.1. Naast een groot hefvermogen beschikt hij over een nieuw display en een optionele kleinere lasthaak voor het werken in krappe ruimtes.

Met een jib van 52 meter en een maximaal hefvermogen van 2.100 kilogram aan de jibkop levert de nieuwe MK 120-5.1 indrukwekkende prestaties. De kraan markeert een uitbreiding van Liebherr's bestaande MK-portfolio en overbrugt de kloof tussen de MK 88-4.1 en de MK 140-5.1. Een van de belangrijkste voordelen van de mobiele torenkraan is zijn wendbaarheid; zijn kleine draaicirkel vergemakkelijkt de toegang tot de bouwplaats via smalle straten en kruispunten.
De nieuwe kraan is gebaseerd op de reeds bestaande MK 140-5.1. Kraanmachinisten die met dit model kunnen werken, kunnen zonder uitgebreide aanvullende training met de nieuwe kraan werken.

Nieuwe kraan, nieuw display

De MK 120-5.1 is uitgerust met het nieuwe Liebherr TC-OS-display. De TC-OS (Tower Crane Operating System) gebruikersinterface richt zich op gebruiksgemak en flexibele aanpassing door de kraanmachinist. Het 12 ‑inch touchscreen kan in split- en fullscreenmodus worden gebruikt. Dit betekent dat uiteenlopende informatie op verschillende schermgebieden kan worden weergegeven. Het display moet eind 2025 de bestaande versie in alle mobiele torenkranen vervangen.

Kleinere lasthaak voor optimale lastpositionering

De MK 120-5.1 kan optioneel met een kleinere lasthaak worden besteld. Deze uitvoering komt het beste tot zijn recht op locaties met bestaande gebouwen waar steigers staan en de last tussen het gebouw en de steiger moet worden verplaatst. Het wisselen van de lasthaak op locatie duurt slechts enkele minuten. De kleinere lasthaak kan hetzelfde hefvermogen aan als zijn grote tegenhanger en is binnenkort leverbaar voor alle Liebherr mobiele torenkranen.

“Precies de juiste kraan voor onze vloot”

De eerste klanten zijn al vol lof over de nieuwste toevoeging aan het programma mobiele torenkranen van Liebherr. "De MK 120-5.1 is precies de juiste kraan voor onze vloot. De gieklengte en het hefvermogen maken hem ideaal voor de bouwplaatsen van onze klanten", aldus Stephan Zaugg, Managing Director bij Zaugg AG Rohrbach (Zwitserland). "We zijn verheugd om de allereerste klant te zijn die de nieuwe MK aanschaft. Betrouwbaarheid, klantenservice en de geweldige reputatie van de mobiele torenkranen van Liebherr waren doorslaggevende factoren voor onze aankoop." Ook een bedrijf uit België heeft al een bestelling geplaatst voor de MK 120-5.1. De leveringen starten in de zomer van 2025.

 

Importeur voor België: Van der Spek
Importeur voor Nederland: Liebherr Nederland 
   

Voor meer informatie:

Liebherr