Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Pladdet vernieuwt sloophamerlijn

Pladdet vernieuwt sloophamerlijn

Pladdet B.V. heeft haar sloophamerlijn een complete update gegeven. De hamers zijn voorzien van een nieuw fris design, een standaard gemonteerd Anti Blank Firing systeem en een Impact Control systeem.

Deze update is een vervolg op die in 2023 toen het automatisch vetsmeersysteem hydraulisch werkend werd gemaakt. Dit maakte smering in alle posities (ook horizontaal) mogelijk. 

Nieuwe trekstangen 

De sloophamer modellen PDH45, PDH50 en PDH60 zijn voorzien van nieuwe trekstangen. Deze stangen dragen bij aan verbeterde stabiliteit en duurzaamheid van de sloophamer. 

 ABF systeem

Vanaf de PDH70X zijn alle sloophamers uitgerust met een ABF (Anti Blank Firing) systeem. Dit slimme systeem voorkomt dat de hamer kan slaan tijdens inactieve momenten of als de beitel niet in contact is met het materiaal. Door onnodige slagen te vermijden wordt de hamer een stuk minder belast en wordt de slijtage op vervangonderdelen veel kleiner. Het ABF systeem is eenvoudig met een schakelaar aan en uit te zetten.

 Impact control systeem

Vanaf de PDH70 zijn alle sloophamers uitgerust met een IC (Impact Control) systeem. Dit systeem regelt dat de hamer kortere snellere slagen kan geven in zacht materiaal en hardere langzamere slagen in hard materiaal. Ook dit systeem is met een schakelaar aan en uit te zetten.

 3 jaar garantie 

Klanten krijgen 3 jaar garantie op de Pladdet sloophamer. Vele honderden klanten in Europa zijn tevreden gebruikers. De hamer functioneert op basis van hydraulische druk in combinatie met een toegevoegde stikstofkamer. Dit heeft als groot voordeel dat hamer veel ‘explosiever’ slaat. De grotere hamers zijn voorzien van een accumulator om piekdrukken in het hydraulisch systeem te voorkomen.

De nieuwe sloophamers worden reeds uitgeleverd. 

 

Voor meer informatie: Pladdet