Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Een revolutie in kraanbediening door intuïtieve en efficiëntere bediening

Een revolutie in kraanbediening door intuïtieve en efficiëntere bediening

Bij Palfinger wordt men altijd gedreven door de passie voor innovatie. Ze innoveren het werk van de klanten door het eenvoudiger, efficiënter en slimmer te maken.

Dit keer innoveert Palfinger met Smart Control, een nieuwe intelligente vorm voor het bedienen van de kraanpunt: Smart Control maakt het werken met de kraan efficiënter en intuïtiever. Het intelligente systeem biedt kraanmachinisten meer tijd en aandacht voor complexere hijswerkzaamheden.

Nauwkeurige positionering van zware machines of glaspanelen, werken door smalle openingen, verticaal lossen van ondergrondse containers, grijperinzet met grind of ander bulkmateriaal, grondboren, horizontaal manipuleren van pallets: allemaal toepassingen welke sneller en gemakkelijker uitgevoerd kunnen worden dankzij Smart Control. Het nieuwe systeem bespaart tijd en verhoogt de kosteneffectiviteit van opdrachten. Dankzij de intuïtieve technologie van Smart Control kunnen kraanmachinisten zich focussen op de last en de omgeving en zich volledig concentreren op de complexere fasen van de klus.

Eenvoudige slimme kraanbediening 

De kraanpunt kan verticaal of horizontaal in de gewenste positie bewogen worden met een enkele hendelbeweging op de radiografische afstandsbediening. Met conventionele bediening vereist dit meerdere gelijktijdige hendelbewegingen. De logica van de nieuwe bediening wordt verwerkt door de Paltronic, het brein van de kraan. Het systeem berekent op de achtergrond zelfstandig de richting van de beweging met behulp van sensoren en elektronica.

Indien gecombineerd met HPSC-Plus LOAD wordt ook de hellingshoek van het voertuig opgenomen en gecompenseerd. Wanneer het uitschuifsysteem volledig is uitgeschoven, berekent Smart Control de doorbuiging (deflectie) van de arm tot aan de kraanpunt en compenseert deze automatisch. Dankzij de elektronische verdeling van de pompopbrengst (Flow Sharing) wordt de benodigde hoeveelheid hydraulische olie altijd aangepast aan de behoefte, wat resulteert in soepele kraanbewegingen. En wanneer de kraanmachinist het systeem niet nodig heeft, kan het op elk moment worden gedeactiveerd of overbrugd.

Een ander voordeel is dat het nieuwe systeem snel kan worden aangeleerd dankzij de intuïtieve en eenvoudige bediening. De inwerkperiode van nieuwe kraanmachinisten maar ook ervaren gebruikers met nieuwe Palfinger-kraanmodellen wordt hiermee aanzienlijk verkort.

Palfinger is de eerste autolaadkraanfabrikant die het bedienen van de kraanpunt in deze vorm en omvang aanbiedt in het segment van 29 tot 58 tonmeter, bijna zonder beperkingen. In tegenstelling tot andere oplossingen op de markt, kunnen kranen uitgerust met fly-jib, lier of andere uitrusting met Smart Control worden gebruikt. Bovendien zijn er geen restricties bij het kiezen van uitschuifvariant; terwijl andere systemen beperkt zijn tot slechts 4 of 5 uitschuifdelen kunnen er met Smart Control tot acht uitschuifdelen worden bediend.

Met Smart Control is het werken met de kraan weer een stukje gemakkelijker geworden - geheel in lijn met het motto: PALFINGER verandert hard werken in slim werken!

Importeur voor België: Deom
Importeur voor Nederland: Palfinger Nederland

 

Voor meer informatie: Palfinger