Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe naam voor een klassieker

Nieuwe naam voor een klassieker

De drieassige kipoplegger MHPS 44/3N is nu een van de klassiekers in het Meiller-programma en krijgt in 2024 een nieuwe naam: ‘Grandload’ – met de nieuwe naam wil Meiller voortbouwen op de successen van de andere series en ronden daarmee het assortiment af.

Kipperopleggers uit de Grandload-serie staan voor een breed toepassingsspectrum en een hoog rijcomfort, ook op langere transporttrajecten. Deze opbouwsystemen zijn flexibele allrounders en bieden een hoge mate van aanpassingsvermogen aan de specifieke eisen van klanten. Dankzij de qua gewicht geoptimaliseerde en toch robuuste constructie zorgt de Grandload voor uitstekende handling, zowel op de weg als op veeleisend terrein.

Een belangrijk voordeel van de Grandload-serie is het stabiele gedrag tijdens het rijden met veelvuldig kippen. Meiller garandeert dit met het gepatenteerde achterste kippergedeelte, dat schurende slijtage tegengaat zonder verlies aan laadvermogen te hoeven accepteren. De vloer in het achterste derde deel is tot zes millimeter dik. In de basisversie weegt de volledig stalen kipper amper meer dan 5.600 kilogram. Met aluminium wielen, aluminium luchttanks en zonder bordes, met mechanische steunpoot en zonder oprolbaar zeil kan de Meiller drieassige oplegger nog verder worden getrimd voor laadvermogen.

Als aanvulling op het klassieke model introduceert Meiller ook een nieuwe thermische geïsolleerde kipper, de Grandload, die is ontworpen voor het transport van heet materiaal zoals asfalt. De thermische geïsoleerde kipper is gemaakt van thermisch geïsoleerd, waterafstotend materiaal gecombineerd met dubbellaags roestvrij staal om de warmte van het asfalt vast te houden en de vervoerde goederen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De pendelende klep maakt het lossen veel eenvoudiger. Tevens is de thermisch geïsoleerde kipperoplegger voorzien van een pneumatische opklabbare bumper.

Ongeacht het chassis heeft de Grandload-serie gelaste langsliggers en torsiedwarsbalken, waardoor het chassis bestand is tegen buiging en torsie. Assen, lagers, remmen, schokdempers en luchtvering zijn afkomstig van bekende leveranciers en garanderen de beste rijeigenschappen. Het lage zwaartepunt zorgt voor een goede wegligging en stabiliteit bij het kippen. Door de lage kipper is het vullen van de bak eenvoudiger en dankzij de lagere stortrand gaat ook het kiepen moeiteloos. Naast zand, grind en grond is de Grandload ook geschikt voor steen- of betonbrokken. Voor het afdekken van de lading levert Meiller een oprolbaar of elektrisch schuifzeil, waarmee de kipoplegger tijdens de rit comfortabel, betrouwbaar en veilig worden afgesloten.

De Grandload is leverbaar in 2- en 3-assige versies. De ronde stalenkuipkipopleggers zijn leverbaar met bakinhouden van 19 tot 32 kuub. De rechthoekige aluminium kipopleggers zijn er van 24 tot 38 kuub en de grootvolume opleggers van 44 tot 58 kuub. De opleggers zijn leverbaar met diverse soorten achterkleppen.

 

Voor meer informatie: Meiller