Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Cat’s nieuwe Next Gen minigravers in de klasse van 2,7 tot 3,5 ton

Cat’s nieuwe Next Gen minigravers in de klasse van 2,7 tot 3,5 ton

De nieuwe Cat 302.7 CR, 303 CR en 303.5 CR hydraulische graafmachines verbeteren efficiëntie, onderhoudsgemak en comfort van de machinist en introduceren volledig nieuwe functies in de sector bij de machines in de 2,7 tot 3,5 ton. Elk nieuw model is gebouwd op het Next Generation-platform dat consistente machinistervaring biedt in het 1,5 tot 10 tonbereik en elk nieuwe model heeft exclusieve stickbesturing, cruise control, door de machinist aanpasbare instellingen en een kantelbare cabine als standaarduitrusting.

Uitgebreid gebruik van algemene onderdelen plus het stevige exterieurontwerp helpen investeringen in onderdelen te verminderen, evenals de reparatiekosten. Dagelijkse onderhoudscontroles worden snel gedaan vanaf maaiveldhoogte via zijdeuren, waar de kantelbare cabine ongeëvenaarde toegang biedt tot onderhoud. Langere service-intervallen zorgen ervoor dat er graafmachines meer tijd op de werkplek besteden en minder in de werkplaats. Alles bij elkaar zorgen deze functies voor lagere eigendomskosten van 5% in vergelijking met eerdere modellen.

Tegelijkertijd zorgen designverbeteringen ervoor dat de nieuwe 302.7 CR, 303 CR en 303.5 CR tot 10% meer prestaties bieden bij het rijden en graven. Hydraulische systeemupgrades verbeteren hefprestaties en cyclustijden, terwijl aanpasbare machinistinstellingen efficiëntie verbeteren.

De Cat C1.1 Turbo-motor drijft de 302.7 CR en 303 CR-modellen aan, terwijl de Cat C1.7 de aandrijflijn voor de 303.5 CR huisvest. Beide motoren voldoen aan de EU Stage 5-emissiestandaarden en bieden 17,6 kW (24 pk) nettovermogen. Standaard automatische stationair laten draaien en uitschakeling van de motor helpen het brandstofverbruik op de werkplek te beperken.

Flexibiliteit verbetert prestaties

Deze hydraulische minigraafmachines van de volgende generatie bieden een compacte zwenkradius die overhang vermindert, waardoor de machinist prestaties in beperkte ruimtes optimaliseert. De vaste onderwagenbreedten van de 302.7 CR, 303 CR en 303.5 CR van respectievelijk 1.500, 1.550 en 1.780 mm bieden de juiste balans van toegankelijkheid tot de werplek en stabiliteit voor hefprestaties. Een optie voor een uitschuifbare onderwagen voor de 302.7 CR zorgt ervoor dat de machinist de rupsbreedte hydraulisch kan inschuiven tot 1.355 mm, zodat deze in beperkte ruimten past, en uitschuiven tot 1.780 mm voor superieure stabiliteit.

Verwisselbare contragewichtpakketten zorgen ervoor dat klanten het machinegewicht kunnen aanpassen aan de vereisten op de werkplek en dat zorgt voor de balans tussen lage gronddruk en hefprestaties. De 'lichte' contragewichtoptie zorgt voor 100 kg extra machinegewicht, terwijl de 'extra' optie 250 kg toevoegt.

Alle drie de modellen bieden standaard en lange steelconfiguraties voor verbeterde veelzijdigheid van de machine. Standaardgraafdiepten wisselen van 2.450 tot 2.810 mm, terwijl de lange steelconfiguratie ervoor zorgt dat de machine diepten van 2.650 tot 3.110 mm bereikt. Het standaard dozerblad zorgt voor verdere flexibiliteit van de machine om nivelleringstaken aan te pakken. Hij beschikt over voldoende speling boven en onder het maaiveld en heeft een zweeffunctie om eenvoudig te kunnen opschonen. De optie voor een verstelbaar blad zorgt ervoor dat de 303.5 CR verdere flexibiliteit biedt bij vullen van sleuven.

Efficiënte lastdetectiehydraulica met variabele verplaatsingspomp bieden een oliestroom van 100 liter/min terwijl er brandstof wordt bespaard. Hoge werkdruk, gekoppeld met stroomsnelheden, zorgen voor hydraulische capaciteit om hoog te graven en hefkracht voor efficiënter gebruik van een aantal uitrustingsstukken. Volledig met lijnen met snelle ontkoppeling biedt het standaardhulpsysteem de keuze voor stroom met een of twee richtingen of een continue stroom.

Comfortabele ervaring

De nieuwe 302.7 CR, 303 CR en 303.5 CR bieden verbeterde machinebeveiligingsopties met zowel een pincode als Bluetooth-sleutel. Met een geavanceerd beschikbaar touchscreen biedt het grote beeldscherm intuïtieve machinebediening en eenvoudige bewaking van belangrijke parameters, zoals het brandstofniveau, koelvloeistoftemperatuur en onderhoudsrecords.

Exclusief voor de sector vereenvoudigt het Cat Stick-stuursysteem de machinebediening en kan de machinist met een druk op de knop wisselen tussen voetbesturing en joystickbediening. Twee rijsnelheden tot 4,5 km/u helpen u te verplaatsen over de werkplek, en standaard cruise control zorgt ervoor dat de machinist minder hoeft te doen bij het verplaatsen tussen verschillende werkplekken.

Uniek voor hun respectievelijke klassen bieden deze nieuwe graafmachines de keuze tussen een overkapping of een cabine. De afgedichte cabine onder druk biedt een schone en stille omgeving voor de machinist en kan worden uitgerust met verwarming of airconditioning. Het glas en de skylight van de cabine bieden goede zichtbaarheid en hebben een voorruit die omhoog glijdt om handig te kunnen worden opgeborgen.

Specificaties

Model
302.7 CR
303 CR
303.5 CR
 
(Vaste onderwagen)
 
 
Motor
C1.1 Turbo
C1.1 Turbo
C1.7
Nettovermogen, kW
17,6
17,6
17,6
Minimaal gewicht met cabine, kg
2670
3140
3620
Maximaal gewicht met cabine, kg
3040
3545
4190
Zwenkstraal over achterkant
Compact
Compact
Compact
Standaardgraafdiepte, mm
2510
2650
2810
Graafdiepte lang, mm
2710
2950
3110
Het opgegeven nettovermogen is het beschikbare vermogen bij het vliegwiel wanneer de motor is uitgerust met een ventilator op minimumsnelheid, luchtinlaatsysteem, uitlaatsysteem en dynamo.

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar