Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nog compacter en krachtiger: Cat 308 CR met vaste giek

Nog compacter en krachtiger: Cat 308 CR met vaste giek

De hydraulische Cat 308 CR-midigraafmachine met vaste giek levert maximaal vermogen en maximale prestaties, zodat u efficiënt in een breed scala aan toepassingen kunt werken. De 308 CR met vaste giek was al langer in Japan leverbaar en nu ook op wens van de Europese klanten in Europa.

De vaste giek en het compacte draaicirkelontwerp beperken de overhang wanneer u aan één zijde werkt. Hierdoor blinkt deze Next Generation-graafmachine uit in kleine ruimten. Vergeleken met het zwenkgiekontwerp levert de vaste giek meer graafdiepte in verticale wanden en meer dumphoogte. Ook zijn de hefprestaties verbetert bij werkzaamheden in de draaicirkel dicht bij de machine.

De 308 CR met vast giek maakt deel uit van de nieuwe lijn Caterpillar Next Generation en levert meer oplossingen, zodat deze graafmachine de perfecte match is voor gewichtsvereisten van 8 ton. Deze machine levert leidinggevende prestaties, een ongekende ervaring voor de machinist en vereenvoudigd onderhoud. De optie voor lange lepelsteel vergroot de steellengte van 1.670 naar 2.210 mm en de graafdiepte van 4.150 naar 4.690 mm. Het maximale bereik gaat van 6.390 naar 6.900 mm.

De nieuwe machine wordt aangedreven door de bewezen Cat C3.3B-motor van 51,8 kW (70 pk) die voldoet aan de Stage 5-emissienorm. Verbeteringen aan het hydraulische systeem worden gecombineerd met standaard stationair draaien en automatische motoruitschakeling om de efficiëntie van de machine te verbeteren. Dit vermindert de bedrijfskosten en verhoogt de betaalbaarheid van de machine.

Vereenvoudigd groot prestatievermogen

De 308 CR met vaste giek biedt een 20% verhoging voor de graafdiepte in de verticale muur ten opzichte van de 308 CR met zwenkgiek. Hierdoor hoeft de machine minder verplaatst te worden in sleufgraaftoepassingen, wat de efficiëntie verder verbetert en het brandstofverbruik vermindert. De nieuwe LCD-monitor van de machine biedt intuïtieve bedieningselementen, eenvoudig uitgelegde informatie en een draaiknop voor eenvoudige schermnavigatie, met de bekende indeling van de bedieningselementen als bij andere Cat minigraafmachines om de training eenvoudig te maken. Met de standaard beheerschema-wisselaar kunnen machinisten de graafmachine snel aanpassen aan de gewenste joystickbeweging.

Efficiënte lastdetectiehydrauliek met pomp met variabel slagvolume biedt een oliestroom tot 167 liter/min. Het elektrohydraulische bedieningssysteem maakt eenvoudige aanpassingen aan de instellingen van de machinist mogelijk op basis van voorkeur of toepassing, zowel voor de graafarm van de machine als voor de keuze aan uitrustingsstukken van de machinist. Volledig met een aparte snelwisselfunctie biedt de standaard extra hydraulische functie de keuze voor oliestroom met een of twee richtingen of een continue oliestroom.

Voor ongeëvenaarde veelzijdigheid kunnen aannemers de machine uitrusten met het TiltRotate-systeem, Cat TRS8 draaikantelstuk, waarmee uitrustingsstukken 360 graden kunnen draaien en naar beide kanten 40 graden kunnen kantelen. Hierdoor kan de graafmachine meer gebieden efficiënt bereiken vanuit één positie. Het uitrustingsstuk kan bij de werkzaamheden over, onder en langs obstructies worden gemanoeuvreerd.

Voor nivellering en opvultaken wordt de machine standaard uitgerust met een blad van 2.300 mm en er is een optie voor een blad van 2.450 mm. De machine beschikt over een zweeffunctie voor eenvoudige bediening. De bladhoogte en -diepte zijn respectievelijk 370 en 407 mm.

Comfortabele ervaring

De dichte en met overdruk uitgeruste Next Generation-cabine zorgt voor een schone omgeving voor de machinist. Het opnieuw ontworpen verwarmings-/ventilatie-/airconditioningsysteem levert klimaatbeheer in alle weersomstandigheden. De lage geluidsniveaus binnen de cabine van 72 dB(A), bedieningsconsoles met verstelbare polssteunen en geveerde stoelen zorgen de hele dag voor comfort.

De 308 CR met vaste giek is uitgerust met het exclusief ontworpen Cat Stick Steer-systeem voor eenvoudig machinebediening. Met één aanraking van de knop kan de machinist wisselen tussen conventionele hendel-/voetbediening naar moeiteloze joystickbediening. De hydraulische minigraafmachine van de volgende generatie biedt twee transportbereiken met maximale snelheid tot 4,9 km/u. De standaard cruisecontrol minimaliseert vermoeidheid bij de machinist wanneer langere afstanden tussen werkplekken op de locatie moeten worden gereisd.

De grote voorruit van de cabine kan eenvoudig omhoog worden geklapt en wordt handig boven het hoofd opgeslagen, buiten het zicht van de machinist. Volledig zicht rondom wordt geboden door brede zij-, achter- en dakramen. De beschikbare achteruitrijcamera stuurt het beeld naar de monitor voor verhoogde bedieningsveiligheid.

Voor meer veiligheid zijn de controlepunten voor routineonderhoud eenvoudig toegankelijk op maaiveldhoogte via zijdeuren. De zijpanelen zijn verzonken en vlak en worden beschermd tegen schade. Ze zijn ontworpen voor snelle, eenvoudige vervanging tegen lagere kosten.

Specificaties

Motor C3.3 B
Nettovermogen, kW (pk) 51,8 (70)
Minimaal gewicht met cabine, kg 7.330
Maximaal gewicht met cabine, kg 8.025
Zwenkstraal over achterkant Compact
Standaardgraafdiepte, mm 4.145
Graafdiepte lang, mm 4.687
Het opgegeven nettovermogen is het beschikbare vermogen bij het vliegwiel wanneer de motor is uitgerust met een ventilator op minimumsnelheid, luchtinlaatsysteem, uitlaatsysteem en dynamo.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon Equipment

 

Voor meer informatie: Cat