Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De allround geïntegreerde oplossing

De allround geïntegreerde oplossing

Mecalac is verheugd de lancering aan te kondigen van zijn MR50 en MR60 draaikantelstukken en speciale sorteerbakken. De Mecalac MR50 en MR60 draaikantelstukken zijn beschikbaar voor Mecalac rupsgraafmachines en wielgraafmachines die zijn uitgerust met de CONNECT hydraulische snelwissel.

Draaikantelstukken worden in Noord-Europa als standaarduitrusting gebruikt en de algemene vraag neemt toe. Al bekend om hun veelzijdigheid en wendbaarheid, bieden Mecalac-graafmachines uitgerust met de nieuwe Mecalac MR50 of MR60 draaikantelstukken u nog meer mogelijkheden.

Mecalac draaikantelstukken: een stuk beter

Deze geïntegreerde Mecalac-oplossing bestaat uit een draaikantelstuk (made by Rototilt) tussen twee CONNECT-snelkoppelingen, direct in de fabriek gemonteerd, en een speciaal ontworpen sorteerbak. De Mecalac MR50 en MR60 draaikantelstukken maken een rotatie van 360° in beide richtingen mogelijk, evenals een kanteling van 40° naar links en rechts voor verschillende hulpstukken, waaronder hydromechanische gereedschappen zoals grijpers. Deze oplossing plaatst Mecalac een stuk boven de concurrentie.

Véronique Kennerson, productspecialist voor graafmachines bij Mecalac, legt uit: “Mecalac draaikantelstukken tussen twee CONNECT-snelkoppelingen zijn een zeer innovatieve oplossing van de nieuwste generatie. Ze zijn volledig geïntegreerd in de machine en vergroten de veelzijdigheid en productiviteit van Mecalac-graafmachines verder. Dankzij de sandwichmontage tussen twee CONNECT-snelkoppelingen kan de machinist eenvoudig het gereedschap of het hele draaikantelstuk verwijderen om onmiddellijk het werk te hervatten, bijvoorbeeld met een 4-in-1 of laadbak. Een ander groot voordeel is dat het Mecalac draaikantelstuk, hoewel extreem robuust en een van de krachtigste in termen van koppel, ook een van de lichtste op de markt is, waardoor het vermogen van de machine behouden blijft.”

De 360°-mogelijkheden van Mecalac-graafmachines maximaliseren

De ongeëvenaarde stabiliteit van Mecalac-graafmachines maakt ze tot ideale gereedschapsdragers voor draaikantelstukken. Vooral de gepatenteerde kinematica van Mecalac komt goed tot zijn recht. De giek, die ver naar achteren is geplaatst, is perfect wanneer er gewicht aan het uiteinde van de steel wordt toegevoegd, omdat het als contragewicht fungeert. Wat betreft de tweedelige giek met offset-kinematica, deze stellen u in staat uw gereedschap ideaal te positioneren bij gebruik met het draaikantelstuk.

De offset aan de bovenkant van de giek (standaard), gecombineerd met het draaikantelstuk, vergroot de 360°-capaciteiten van Mecalac-graafmachines nog meer. Machinisten kunnen parallel met de machine diepere sleuven graven dan ooit tevoren.

De combinatie van offset en draaikantelstuk biedt bijna oneindige gebruiksmogelijkheden. Het betekent nauwkeurigere resultaten, sneller werken, minder herpositionering van de machine en niet in de laatste plaats meer veiligheid op het werkterrein.

De Mecalac MR50 en MR60 draaikantelstuk-optie

De Mecalac MR50 en MR60 draaikantelstuk-optie omvat speciale multifunctionele joysticks, verschillende draaikantelstuk-configuraties en instellingen, evenals ‘home’ (terugkeren naar de vooraf ingestelde positie van de bestuurder) en ‘Bucket Shake’-functies.

Om nog beter aan de wensen van klanten te voldoen, zijn de Mecalac draaikantelstukken verkrijgbaar met of zonder grijpermodule. Dit werkt als een grijper, waardoor objecten kunnen worden vastgepakt en verplaatst terwijl het gereedschap op het draaikantelstuk blijft zitten. Mecalac draaikantelstukken worden geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Ze zijn al beschikbaar voor de 11MWR en 9MWR mobiele graafmachines. In de loop van het jaar zullen ze geleidelijk worden ingevoerd voor de 8MCR en 10MCR rupsgraafmachines, gevolgd door de 15MWR wielgraafmachine, de 15MC rupsgraafmachine en tot slot de 12MTX wiellader.

Het draaikantelstuk-optie is ontworpen voor naadloze integratie in deze machines met behoud van al hun voordelen en prestaties. De bewezen flexibiliteit van Mecalac-graafmachines wordt verder vergroot door toevoeging van een draaikantelstuk, waardoor vrijwel onbeperkte mogelijkheden ontstaan.

Importeur voor België: Matermaco
Importeur voor Nederland: Ahlmann Nederland B.V.

 

Voor meer informatie: Mecalac