Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

50e Liebherr machine én speciaal cadeau afgeleverd aan Mainka

50e Liebherr machine én speciaal cadeau afgeleverd aan Mainka

Mainka Bau GmbH & Co. KG, een toonaangevend gespecialiseerd bedrijf voor industriële bouwprojecten uit het Duitse Lingen, breidt zijn machinepark uit. Dit jaar investeert het bedrijf in 17 nieuwe Liebherr grondverzetmachines die in 2021 geleverd zullen worden. Liebherr en Mainka hebben een langdurige en betrouwbare samenwerking. De levering van de 50e Liebherr-machine werd onlangs gevierd in het nieuwe hoofdkantoor van Mainka Bau GmbH & Co. KG

De overhandiging van de machine vond plaats op het hoofdkantoor van Mainka in Lingen (Nedersaksen). Vorig jaar werd het pand betrokken ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan ​​van het bedrijf. Rudolf Arnold, Managing Director Sales bij Liebherr-Hydraulikbagger GmbH, nam de levering van de 50e Liebherr-machine en het 125-jarig jubileum van het bedrijf aan als een kans om een ​​Liebherr-drankkoelkast in een op maat gemaakt ontwerp aan Mainka te overhandigen: de afbeelding op de koelkast toont de 50e Liebherr-machine van het bedrijf, een A 916 Litronic mobiele graafmachine, voor het nieuwe hoofdkantoor van Mainka in Lingen.

De Liebherr A 916 Litronic mobiele graafmachine is een populaire allrounder die indruk maakt met zijn uitstekende werkprestaties en stabiliteit. Of het nu in de wegenbouw, op een grote bouwplaats of in toepassingen met beperkte ruimte is - met een bedrijfsgewicht van 17 ton, een krachtige, zuinige viercilindermotor met 115 kW (156 pk) en de superieure coördinatie van de bovenwagen aan de onderwagen werkt de machine altijd betrouwbaar en krachtig.

Langdurig en vertrouwend partnerschap

Mainka Bau GmbH & Co. KG realiseert met succes industriële bouwprojecten in Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Deze omvatten productiegebouwen, energiecentrales, magazijnen, evenals laboratorium- en administratiegebouwen. Mainka biedt ook infrastructurele maatregelen aan, van grond- en leidingwerkzaamheden tot wegenbouwwerkzaamheden tot de aanleg van verkeersgebieden. Mainka heeft al 42 Liebherr-machines met onderhoudscontracten in gebruik voor een efficiënte en vlotte uitvoering van deze projecten. “Wij werken al vele jaren voornamelijk met grondverzetmachines van Liebherr. We waarderen de veelzijdige, hoogwaardige en krachtige machines, evenals de betrouwbare service en het competente advies van de Liebherr-Baumaschinen Vertriebs- und Service GmbH in Dortmund-Lingen, die voor ons verantwoordelijk is", zegt Werner Molde, technisch directeur bij Mainka. Inmiddels heeft het bedrijf weer een pakket Liebherr-machines besteld. Dit omvat 17 grondverzetmachines, waaronder 12 Liebherr L 506 Compact wielladers, vier A 916 Litronic mobiele graafmachines en één R 914 Compact Litronic rupsgraafmachine.

Mainka vertrouwt op duurzaamheid en innovatie

Naast een hoge kwaliteitsstandaard maakt Liebherr al generaties lang indruk met duurzame innovaties en creatieve oplossingen. Dit aspect is belangrijk voor Mainka: “Ons bedrijf staat al meer dan 125 jaar voor betrouwbaarheid in de bouwsector. We hebben niet alleen een bijzondere verantwoordelijkheid jegens onze klanten en medewerkers, maar ook jegens ons milieu”, benadrukt Werner Molde. De 17 nieuwe grondverzetmachines van Liebherr zijn state-of-the-art. Ingo Schubert, hoofd verkoop bij Liebherr-Baumaschinen Vertriebs- und Service GmbH in Dortmund-Lingen, stelt: “De grondverzetmachines zijn uitgerust met de nieuwste technologieën voor maximale zuinigheid en hoge productiviteit tegelijkertijd. De in de machines ingebouwde dieselmotoren zijn krachtig, robuust en maken vooral indruk door hun lage brandstofverbruik. Bovendien voldoen ze aan de huidige richtlijnen voor emissie, Stage 5, met innovatieve uitlaatgasnabehandelingssystemen voor het effectief verminderen van de uitstoot van vervuilende stoffen.

Focus op veiligheid

Mainka heeft zich gespecialiseerd in complexe bouwprojecten waarbij aan hoge veiligheidseisen moet worden voldaan. Dr. Andreas Mainka, managing partner bij Mainka, legt uit: “We voeren bouwprojecten met succes uit, zelfs onder de moeilijkste omstandigheden, omdat arbeidsveiligheid de focus is van onze ondernemersactiviteiten. We bouwen veilig – of helemaal niet.” De cijfers bewijzen Mainka gelijk. Het bedrijf is al jaren een van de pioniers op het gebied van arbeidsveiligheid en won in 2019 de Duitse arbeidsveiligheidsprijs voor zijn inzet voor 'arbeidsveiligheid als bedrijfsfilosofie'. De prijs wordt georganiseerd door het federale ministerie van Arbeid en Sociale Zaken (BMAS), het Staatscomité voor veiligheid en gezondheid op het werk (LASI) en de Duitse sociale ongevallenverzekering (DGUV).

Al zo'n 25 jaar vertrouwt Mainka in het dagelijkse gebruik op de bouwplaats op de betrouwbare Liebherr-machines, die zijn ontworpen voor maximale veiligheid. Zo zijn de cabines van Liebherr uitgerust met royale glasoppervlakken, die de machinisten een optimaal zicht rondom geven. Zij- en achtercamera's zijn ook standaard beschikbaar om de gevarenzone aan de zijkant en achterkant te bewaken. Bovendien maken Liebherr-machines indruk met hun maximale stabiliteit en kantelmoment, omdat ze dankzij hun robuuste constructie stabiliteit bieden en tegelijkertijd comfortabel en stabiel rijden.

Over Mainka Bau GmbH & Co. KG

Mainka Bau GmbH & Co. KG is een in 1895 opgericht familiebedrijf in Lingen (Nedersaksen). Naast het hoofdkantoor in Lingen heeft het bedrijf nog acht andere vestigingen in Duitsland. In totaal heeft Mainka ongeveer 600 mensen in dienst. Het bedrijf realiseert meer dan 90 procent van de omzet in de chemische, energie- en speciale logistieke sector. De geconsolideerde totale output van de Mainka Group in 2020 bedroeg ongeveer € 180 miljoen.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr