Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Doosan lanceert de DX140W-7 en DX160W-7 mobiele graafmachines

Doosan lanceert de DX140W-7 en DX160W-7 mobiele graafmachines

Doosan Infracore Europe lanceert de nieuwe DX140W-7 en DX160W-7 Stage 5-conforme mobiele graafmachines. Deze nieuwe '-7'-modellen leveren aanzienlijk betere prestaties op elk gebied dan de vorige generatie Stage 4-machines. Ze combineren nieuwe functies voor operator assist, verbeterd comfort en grotere capaciteit van de werktuigdrager met nieuwe functies om het brandstofverbruik, de uptime en het investeringsrendement te verbeteren, met de nadruk op meer vermogen, robuustheid en wendbaarheid.

De moderne cabine op de DX140W-7 en DX160W-7 blinkt uit in ruimte en ergonomie, waardoor het comfort en het bedieningsgemak voor de machinist naar een nieuw niveau worden getild. Naast een nieuwe hoogwaardige stoel biedt de verbeterde cabine standaard meer functies dan andere machines op de markt, wat zorgt voor een uitstekende bedienbaarheid en hoge precisie bij alle toepassingen.

Nieuwe Operator Assist-functies

De mobiele graafmachines DX140W-7 en DX160W-7 bieden standaard de nieuwe Auto Digging Brake-functie, die de bedrijfsrem automatisch in positie houdt wanneer de machine stopt (snelheid is nul), zonder dat de machinist het rempedaal hoeft in te trappen. De machinist kan de graafrem-functie activeren of deactiveren door op de Auto Digging Brake-knop op het bedieningspaneel te drukken. Wanneer vervolgens het rijpedaal wordt ingedrukt, wordt de graafrem-functie vrijgegeven.

Joystickbesturing is een nieuwe optie, waarmee de machinist de machine kan besturen met het duimwiel van de joystick (zonder het stuur te gebruiken) tijdens het werken en rijden in de werkmodus. Het joystickbesturingssysteem werkt alleen onder de 20 km/u wanneer de eerste of tweede versnelling is ingeschakeld. De functie wordt geactiveerd of gedeactiveerd door de duimwielstuurknop op het bedieningspaneel minimaal één seconde ingedrukt te houden.

Het Load Isolation System (LIS) is een andere nieuwe optie die het rijcomfort van de machinist verbetert door het deinen van de giek te verminderen bij het off-road rijden op oneffen en ruw terrein. De functie giekvering (LIS) wordt ook geactiveerd door op een knop op het bedieningspaneel te drukken - deze kan worden geactiveerd wanneer de rijsnelheid 5 km/h ± 0,5 km/h of hoger is en de functie wordt gedeactiveerd bij 4 km/h ± 0,5 km/u.

Nieuwe Tiltrotator-modus

Er is een nieuwe Tiltrotator-modus op het bedieningspaneel van de DX140W-7 en DX160W-7, die kan worden geselecteerd om een ​​geoptimaliseerde hydraulische opbrengst te garanderen en helpt de nauwkeurigheid van het draaikantelstuk-werk te maximaliseren door tegendruk te verminderen.

Deze nieuwe draaikantelstukmodus is een speciale tweerichtingsstroommodus, maar wordt door de EPOS beheerd als een eenrichtingsstroommodus, met directe terugkeer naar de tank in elke richting, om tegendruk te voorkomen en de stroom en controleerbaarheid te vergroten.

Een andere standaard nieuwe functie is de Fine Swing-functie die het schudden van een opgetild object aan het begin of einde van een zwenkbeweging met de graafmachine minimaliseert, om het comfort van de machinist te vergroten met soepele bewegingen en om de veiligheid van werknemers in de buurt te helpen beschermen, terwijl het voorkomen van schade veroorzaakt door het vallen van het object van de graafmachine.

De cabine van de DX140W-7 en DX160W-7 is standaard voorzien van een luxe stuur met een verchroomde spaak en logo. Het nieuwe tweespaaks stuur zorgt voor beter zicht voor de machinist. De stuurkolom heeft ook een nieuw ontwerp met een telescopische functie van 80 mm, waarmee de machinist het stuur dichter naar zich toe kan brengen, zodat hij zijn optimale rijpositie kan vinden.

Daarnaast is er een nieuwe kantelhendel, die een kanteling van 15 graden naar de machinist mogelijk maakt, om het zicht over de bovenkant van het stuur te vergroten, bijvoorbeeld bij het graven van sleuven. Het smallere ontwerp van de stuurkolom draagt ​​ook bij aan een beter zicht.

Andere belangrijke nieuwe functies in en rond de cabine zijn:
-Nieuw 8-inch Doosan Smart Touch-scherm, met meer informatie via een 30% groter scherm
-DAB audio (handsfree bellen en Bluetooth)
-Keyless start (Doosan Smart Key) & deurvergrendeling/ontgrendeling op afstand
-Volledig verstelbare luchtgeveerde stoel met verwarming (met optionele koelfunctie)
-Parallel ruitenwisser en nieuw ontworpen pedalen
-Verbeterde luchtstroom voor ontdooien en airconditioning
-Midden hoog gemonteerd remlicht (CHMSL)
-9 x LED-werklampen standaard
-4 extra LED-lampen als optie
-AVM – Around View Monitor met 360° camera's (optie)
-Ultrasone detectie van obstakels (optie)

Verbeterde mogelijkheden als werktuigdrager

De DX140W-7 en DX160W-7 bieden een verbeterde beweging voor roterende uitrustingsstukken zoals klepelmaaiers en frezen en het werkbereik voor de verstelbare giek is ook verbeterd. De slag van de lepelsteelcilinder is ook vergroot terwijl de montagepositie hetzelfde blijft.

De DX140W-7 is standaard uitgerust met een zwaarder contragewicht van 2,5 ton, voor zowel monogiek- als verstelbare giekconfiguraties. De DX160W-7 is standaard uitgerust met een contragewicht van 2,5 ton, maar kan optioneel worden uitgerust met een contragewicht van 3 ton. Dit draagt ​​bij aan de hogere hef- en graafcapaciteiten van zowel de DX140W-7 als de DX160W-7, vergeleken met de modellen van de vorige generatie. Met het optionele 20% zwaardere contragewicht is de DX160W-7 bijzonder geschikt voor het werken met zwaardere aanbouwdelen zoals draaikantelstukken.

Om de zwaardere contragewichten op te vangen, is de DX140W-7 nu uitgerust met de zwaardere ZF 3060-as, die ook op de DX160W-7 wordt gebruikt. In de DX140W-7 zorgt dit voor een 30% hogere maximale dynamische belasting en een 28% hogere maximale statische belasting in vergelijking met de vorige ZF 3050-as.

Vergeleken met het standaard chassis in de DX140W-7 heeft de DX160W-7 een heavy-duty chassis. Zowel de DX140W-7 als de DX160W-7 hebben nieuwe bovenwagens  die de ruimte en duurzaamheid bieden voor de nieuwe standaard en optionele zwaardere contragewichten en gieken. Door gebruik te maken van geschroefde montage, is de klant flexibel aan welke zijde hij het schuifblad en/of stempels wilt monteren, wat een nog betere stabiliteit oplevert.

De mobiele graafmachines hebben standaard een nieuw hijsoog dat deel uitmaakt van het gietstuk voor de drukstuk voor de bakbevestiging aan het uiteinde van de lepelsteel. Het nieuwe hijsoog heeft een maximale capaciteit van 5 ton en heeft een speciale businzet om vervorming van het hijsgat te voorkomen.

Als aanvulling op de verhoogde stabiliteit die wordt geboden door de nieuwe contragewichten, hebben de DX140W-7 en DX160W-7 een nieuw slim hydraulisch systeem dat een verbetering van ongeveer 30% in aanbouwdelen biedt in vergelijking met de vorige graafmachinemodellen. Het nieuwe systeem past een slimme hydraulische logica toe voor een optimale verdeling van het hydraulisch debiet wanneer zowel de lepelsteel als het aanbouwdeel tegelijkertijd werken, met een nieuwe prioriteitsklep en een extra hydraulische leiding die een continue hydraulische stroom naar het aanbouwdeel handhaaft, zelfs wanneer de giek wordt gebruikt.

Nieuwe Stage 5-motor

Om te voldoen aan de Stage 5-emissievoorschriften, worden de nieuwe DX140W-7 en DX160W-7 mobiele graafmachines aangedreven door de nieuwste generatie Doosan zescilinder DL06-dieselmotor, die 102 kW (137 pk) levert bij 2.000 omw/min.

De DL06-motor biedt een nieuwe oplossing om de Stage 5-voorschriften te overtreffen zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR), die de hoeveelheid beschikbare lucht tijdens de verbranding verhoogt, de temperatuur van het proces verhoogt en de hoeveelheid geproduceerde deeltjes aanzienlijk vermindert.

Dit wordt gecombineerd met superefficiënte DOC/DPF+SCR-nabehandelingstechnologie om minimale emissies te garanderen. Dankzij de nieuwe technologie is het onderhoud van het roetfilter (DPF) aanzienlijk verminderd, zonder dat er onderhoud nodig is totdat de machine 8.000 uur heeft gewerkt.

SPC3 Smart Power Controls

Bij de nieuwe mobiele graafmachines zorgt het verbeterde brandstofverbruik van de DL06-motor in combinatie met een nieuwe hydraulische hoofdklep en de nieuwe generatie SPC3 Smart Power Controls voor een grotere brandstofbesparing in vergelijking met de machines van de vorige generatie. Er zijn nu vier vermogensmodi beschikbaar op de DX140W-7 en DX160W-7, die de bediening van de nieuwe graafmachines helpen vereenvoudigen in vergelijking met de meer complexe keuze uit acht vermogensmodi en SPC-combinaties in de machines van de vorige generatie. De operator kan de vermogensmodus (P+, P, S of E) zowel in eenrichtings- als in tweerichtingsmodus instellen.

Bij het rijden met de mobiele graafmachines kan de machinist de rijmodus met twee pompen selecteren via een aanraakbediening op het hoofdpaneel. Dit vermindert het toerental met ongeveer 300 omw/min wanneer ingeschakeld, wat resulteert in tot 10% minder brandstofverbruik tijdens het rijden. De acceleratiefunctie is ook verbeterd, zodat de machinist een snellere reactie voelt wanneer hij het rijpedaal indrukt. Wanneer de slag met twee pompen is uitgeschakeld, levert dit een hoger koppel op om bergopwaarts te rijden, maar in het algemeen wordt het gebruik van een slag met twee pompen aanbevolen, zolang de helling niet te extreem is.

DoosanCONNECT Telematics System

De nieuwe modellen DX140W-7 en DX160W-7 zijn standaard in de fabriek geïnstalleerd met Doosan's moderne DoosanCONNECT draadloze vlootmonitoringsysteem. Het DoosanCONNECT-systeem biedt een webgebaseerde oplossing voor wagenparkbeheer die zeer nuttig is voor het bewaken van de prestaties en veiligheid van machines en het bevorderen van preventief onderhoud. Het is standaard beschikbaar op alle nieuwe Doosan-graafmachines (vanaf 14 ton), alle nieuwe Doosan-wielladers en Doosan knikdumper.

Specificaties

  DX140W-7   DX160W-7  
Bedrijfsgewicht 
(monogiek/hydr. verstelgiek):
16050 kg 16496 kg 16578 kg 17000 kg
Maximale graafdiepte: 5025 mm 5025 mm 5025 mm 5025 mm
Maximaal graafbereik: 8050 mm 8050 mm 8050 mm 8050 mm
Maximale graafhoogte: 9150 mm 9150 mm 9150 mm 9150 mm
Opbreekkracht over bak (ISO): 7,60 ton 7,60 ton 7,60 ton 7,60 ton
Losbreekkracht over lepelsteel (ISO): 10,0 ton 10,0 ton 10,0 ton 10,0 ton
Hefvermogen bij maximaal bereik: 3,91 ton 3,91 ton 3,91 ton 3,91 ton
Hefvermogen op 4,5 m: 7,44 ton 7,44 ton 7,44 ton 7,44 ton
Hefvermogen op 6 m: 5,48 ton 5,48 ton 5,48 ton 5,48 ton
Maximale trekkracht: 81,6 kN 81,6 kN 81,6 kN 81,6 kN
Zwenkkracht: 34,8 kN 34,8 kN 34,8 kN 34,8 kN
Motor: Doosan DL06 Doosan DL06 Doosan DL06 Doosan DL06
Emissienorm: Stage 5 Stage 5 Stage 5 Stage 5
Motorvermogen: 102 kW
(137 pk)
bij 2.000 omw/min
102 kW
(137 pk)
bij 2.000 omw/min
102 kW
(137 pk)
bij 2.000 omw/min
102 kW
(137 pk)
bij 2.000 omw/min

 

Importeur voor België: Semat-Interparts
Importeurs voor Nederland: Anema en Staad Groep

 

Voor meer informatie: Doosan Equipment