Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Ritchie Bros. neemt Euro Auctions over en breidt haar bereik uit

Ritchie Bros. neemt Euro Auctions over en breidt haar bereik uit

Ritchie Bros en het toonaangevende veilinghuis voor zwaar materieel in de EMEA-regio, Euro Auctions, hebben gezamenlijk aangekondigd dat zij een overeenkomst hebben gesloten op grond waarvan Ritchie Bros. de Euro Auctions groep zal overnemen voor een ondernemingswaarde van £775 miljoen (ongeveer US$1,08 miljard).

Euro Auctions, opgericht in 1998, organiseert veilingen zonder limieten van zwaar materieel met online en on-site biedingen onder de merknamen Euro Auctions en Yoder & Frey, met meer dan 200 werknemers in 14 landen. In 2020 hield het bedrijf 60 veilingen, waarbij bijna 90.000 items werden verkocht voor meer dan £484 miljoen, verspreid over zijn negen locaties in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Ierland, Duitsland, Spanje, de Verenigde Arabische Emiraten, Australië en de Verenigde Staten. Net als Ritchie Bros. verkoopt Euro Auctions items via een termijnveiling en een dagelijkse marktplaats met ‘koop nu’ en ‘doe een bod’ opties.  

Ritchie Bros. CEO, Ann Fandozzi: "Ritchie Bros. en Euro Auctions passen perfect bij elkaar met een gezamenlijk doel om het inzicht in materieel, het dienstenaanbod en de dispositieoplossingen gemakkelijker dan ooit te maken. Euro Auctions heeft een ongelooflijk getalenteerd team, met expertise in materieel inkoop, veilingactiviteiten, verkoop- en klantenservice. Hun 'can do' houding en ondernemersgeest in combinatie met technologie heeft hen geholpen zich aan te passen en te groeien, op vrijwel dezelfde manier als wij dat hebben gedaan. Deze overname versnelt onze strategie aanzienlijk om inkomsten- en winstgroei te stimuleren en om waarde toe te voegen voor onze aandeelhouders door onze capaciteiten in nieuwe kanalen, sectoren, regio's en klantensegmenten te blijven uitbreiden.

Derek Keys, oprichter en directeur van Euro Auctions, voegt hieraan toe: "Dave Ritchie en zijn broers waren een grote inspiratiebron voor mijn broers en mij bij de oprichting van Euro Auctions. We hebben veel van wat we doen gemodelleerd naar Dave's klantgerichte filosofie, die vandaag de dag nog steeds door Ritchie Bros. loopt. Door ons samen te brengen zullen we waarde creëren voor onze klanten, aangezien we meer materieel, oplossingen en diensten kunnen bieden aan de vele industrieën en regio's waarin we actief zijn."  

Ritchie Bros. behoudt de werknemers en het merk van Euro Auctions, die beide hoog aangeschreven staan in de EMEA-regio. Dit zal Ritchie Bros.' totale voetafdruk en toegang tot materieel uitbreiden, terwijl ook nieuwe inkomstenstromen worden aangeboord met aanbieden van diensten aan klanten van Euro Auctions, waaronder voorraadbeheerdiensten, dataoplossingen, financiering, garantie, verzekering, inspecties, opknappen, transport en meer.   

 

Voor meer informatie: Ritchie Bros.