Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Matexpo 2021: BIA

Matexpo 2021: BIA

Dankzij een breed aanbod complementaire producten en diensten, levert BIA totaaloplossingen waarbij maximale productiviteit en minimale Total Cost of Ownership centraal staan en met het oog op een langetermijn relatie. Zo stelt BIA zich op als Total Solution Partner voor de klant.

BIA begeleidt de klant doorheen het volledige investeringstraject: vanaf de behoefte-analyse over de keuze van de juiste machine met een gepaste financiering tot een intensieve machinistenopleiding bij de aflevering. Een servicecontract op maat tenslotte, garandeert optimale gemoedsrust. 

Komatsu innovaties

Als Komatsu invoerder presenteert BIA op Matexpo de laatste innovaties van het Japanse merk dat dit jaar zijn 100ste verjaardag viert. 

Allereerst is er de D71PXi-24, de totaal nieuwe 24-tons bulldozer uitgerust met de nieuwste generatie Intelligent Machine Control 2.0. Als pionier in de geïntegreerde 3D machinesturing ontwikkelde Komatsu deze innovatieve technologie verder door met een nog efficiëntere en gebruiksvriendelijke machine als resultaat.

De PC290LCi-11 graafmachine van 30 ton beschikt eveneens over iMC 2.0 sturing, die extra functies voor de automatische kantelbakbediening meekrijgt. Hiermee kan de machine complexe graafbewegingen in één handeling uitvoeren. Dat resulteert niet alleen in een snellere en  nauwkeurige afwerking, maar het is ook een bijzonder vlot te bedienen machine.  iMC 2.0 is eveneens verkrijgbaar in de PC210-11 en de PC360-11.  

Verder is er de WA475-10 wiellader met zijn hydromechanische aandrijving. Een bijzonder krachtige en zuinige machine waarmee het aangenaam werken is; eigenschappen die intussen door de klanten unaniem geapprecieerd worden, want BIA mocht al verschillende van deze revolutionaire wielladers leveren. 

In het segment van de bandenkranen vinden we de PW158-11, Komatsu’s nieuwe krachtige 16-tons model, die als ‘short tail’ uitstekend geschikt is voor de zwaarte klussen in een krappe stedelijke omgeving. 

Komatsu Driving Experience Truck

BIA zorgt dit jaar voor een extra attractie op Matexpo : de gloednieuwe Komatsu Driving Experience truck. Het betreft een 13 meter lange trailer die is uitgerust met maar liefst 3 machinesimulatoren waarmee klanten, machinisten en andere bezoekers de machines in een virtuele maar verbluffend realistische omgeving kunnen besturen, bijgestaan door ervaren instructeurs. 

Nieuws bij Metso en Ausa

Uit het AUSA gamma toont BIA de oa. de nieuwe DR601AHG van 6 ton met zijn opmerkelijke 180° draaibare bestuurderspost die toelaat de machine in beide richtingen te besturen. Ook worden de all-terrain vorklift C251H en telehandler T144H getoond op de BIA stand. 

De Metso Nordtrack I908S is een compacte mobiele impactbreker die dankzij de ingebouwde nazeef en 180° zwenkbare retourband erg polyvalent inzetbaar is voor diverse breek- en recyclingtaken. Deze breker maakt deel uit van het eerder dit jaar geïntroduceerde Nordtrack gamma dat 21 brekers en zeven tussen 23 en 56 ton telt. Stuk voor stuk gekenmerkt door hun eenvoudige configuraties en  gebruiksvriendelijkheid waardoor ze ideaal afgestemd zijn op de middelgrote aannemer.  

De compacte en polyvalente Portafill MR-5 mobiele zeef zal eveneens te zien zijn.

In totaal zullen de Matexpo-bezoekers op de BIA-stand een 20-tal machines kunnen ontdekken.

 

Voor meer informatie: BIA Group