Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe 6-tons Bobcat-graafmachine op banden met Stage 5-motor

Nieuwe 6-tons Bobcat-graafmachine op banden met Stage 5-motor

Bobcat kondigt een nieuwe versie aan van de E75W, een 6-tons graafmachine op banden, die voldoet aan de eisen voor Stage 5. De E57W wordt aangedreven door een Bobcat D24 Stage 5-motor, die 42,5 kW (57 pk) vermogen levert bij 2400 tpm. De graafmachine heeft daarnaast een efficiënte uitlaatgasbehandeling via Diesel Oxidation Catalyst (DOC) en een Diesel Particulate Filter (DPF) voor een zo laag mogelijke uitstoot van ongewenste deeltjes.

De nieuwe graafmachine op banden in de 6-tons-klasse heeft compacte afmetingen en biedt uitstekende prestaties en veel comfort voor de bestuurder. De nieuwe E57W onderscheidt zich van andere machines in zijn klasse door stabiliteit, een soepele bediening van alle werkfuncties en een hoog transportgemak. 

Onderhoudsgemak

Het maximumkoppel van 202 Nm is al beschikbaar bij 1600 omw/min; 200 toeren lager dan bij de Stage 3B-motor in de vorige uitvoering. Omdat het vermogen zo snel beschikbaar is, is de machine ook veel zuiniger met brandstof. Het brandstofverbruik wordt nog verder verbeterd door functies zoals automatische motoruitschakeling (de motor wordt uitgeschakeld als de machine een bepaalde tijd stationair heeft gedraaid) en automatisch stationair draaien.

Toegang tot de motor is eenvoudig via de achterklep, waarbij alle onderhoudspunten en -controles gemakkelijk vanaf de grond kunnen worden uitgevoerd. Het onderhoudsgemak is verbeterd door toevoeging van een olievulpijp en een automatische gordelspanner. De openingen in de achterklep van de E75W zijn geoptimaliseerd voor een betere luchtstroom. 

Bestuurderscomfort

De ruime drukcabine met een laag trillings- en geluidsniveau (74 dBA) biedt ultramodern bestuurderscomfort. Het uitstekende zicht rondom vanuit de cabine wordt ondersteund door een krachtig ontwasemingssysteem, led-verlichting op cabine en giek en grote zijspiegels. Met standaard een volledig verstelbare verwarmde en luchtgeveerde stoel en airconditioning met klimaatregeling heeft de bestuurder in deze machine een ideale werkomgeving.

Uitstekende ergonomie is gegarandeerd met volledig verstelbare bedieningselementen, zoals de stuurkolom en de joystickconsoles. Het stuurwiel kan gemakkelijk worden afgesteld op een voor de bestuurder aangename stand. De standaarduitrusting omvat verder stoelverwarming, cabineverlichting en zijspiegels.

De bediening van de E57W is eenvoudig, intuïtief en efficiënt, mede dankzij een 7-inch touchscreen display en ergonomisch geplaatste bedieningselementen. De gevoelige joysticks vereisen weinig kracht, zodat de machine soepel en veilig en met minimale inspanning kan worden bediend. De proportionele hulphydrauliekflow maakt het mogelijk om een breed scala aan aanbouwdelen zeer nauwkeurig aan te sturen. 

Specificaties van de E57W

Bedrijfsgewicht:  6312 kg
Graafdiepte (steel 1,9 m):  3795 mm
Graafbereik (steel 1,9 m): 6400 mm
Graafbereik op grondniveau (steel 1,9 m): 6190 mm
Graafhoogte (steel 1,9 m): 6170 mm
Wielbasis: 2100 mm
Totale breedte (enkele wielen): 1947 mm
Totale hoogte (standaard voorbouw): 2861 mm
Totale lengte (standaard voorbouw): 6120 mm
Zwenkstraal achter: 1650 mm
Uitbreekkracht bak (steel 1,6 m) (ISO): 41,2 kN
Uitbreekkracht arm (steel 1,6 m) (ISO): 27,5 kN
Hefvermogen op grondniveau (over voorzijde): 1,25 ton op 5,0 m
Maximumrijsnelheid: 30 km/u
Motor (SAE J1349): D24 Stage 5
Motorvermogen: 42,5 kW (57 pk)
bij 2400 omw/min, met turbo
Bakken: tot 0,276 m³

 

Importeur voor België: Vangaever
Importeur voor Nederland: Inter-Techno

 

Voor meer informatie: Bobcat