Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

FullTank koopt vier bijzondere Scania tankwagens

FullTank koopt vier bijzondere Scania tankwagens

FullTank in Schelluinen nam onlangs een Scania P410 4x4 tankwagen in gebruik. De brandstofspecialist kocht twee Scania’s P450 10x4 en twee Scania’s P410 in een 4x4 configuratie. Het bedrijf koos voor Scania omdat zij als enige de complete configuratie én de voorbereidingen voor de opbouw geheel af fabriek kon leveren.

FullTank is een zelfstandige, onafhankelijke groothandel in brandstoffen, AdBlue, smeermiddelen en installaties. Wij beschikken over een ruim wagenpark om de volledige brandstofdistributie binnen 24 uur te verzorgen. Zowel in Nederland als daarbuiten is dit materieel met gecertificeerd personeel inzetbaar. 

Wij verzorgen het complete traject van aankoop van de brandstoffen tot en met het afvullen van al het equipment, ook op moeilijk begaanbaar terrein” vertelt Gert Penning die zich onder meer met de technische voertuigaspecten van het wagenpark bezighoudt. 

De twee nieuwe 5-assige tankwagens met bladgeveerde 10 tons voorassen zijn de eerste in Nederland op een Scania-chassis. “Wat ons aansprak, is de modulaire bouwwijze van Scania waardoor we het voertuig dat wij voor ogen hadden, in zijn geheel af fabriek konden bestellen. Daarbij vonden wij in de verlengde P-dagcabine met normale dakhoogte de optimale balans tussen de lengte van de cabine en de ruimte voor de chauffeur. Er zit zelfs een bagageluik in aan de zijkant, wat uniek is in deze klasse. Wat verder de doorslag gaf, is het excellente zicht rondom: het lijkt wel of je in een aquarium zit,” aldus Gert. “Daarbij zorgen de drie gestuurde assen voor een hele krappe draaicirkel voor zo’n groot voertuig”. 

Omdat we op locaties komen waar verlichting vaak niet optimaal is en onze chauffeurs ook regelmatig in het donker werken is er veel aandacht besteed aan een goede verlichting met het Lighting Pakket met LED licht in zowel koplampen als verstralers en bochtverlichting, aangevuld met een lichte overmaat aan werkverlichting,” vertelt Gert. Verder zijn de tankwagens uitgebreid met het Driverpakket met een optimale stoel en het uitgebreide infotainment. 

FullTank kan met dit voertuig gecombineerd diesel en AdBlue leveren. De 5-assige tankwagen heeft een 33.400 liter brandstoftank en een 2.500 liter compartiment voor AdBlue. Zo kunnen wij grote stortingen diesel en AdBlue tegelijk leveren waardoor wij minder kilometers maken en een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Voor het offroad werk

Voor projecten op moeilijk begaanbaar terrein is FullTank de specialist. Daarom kochten wij twee P410 tankwagens in 4x4 uitvoering.” Dit zijn echte terreinwagens met een korte eindoverbrenging, naafreductie in combinatie met een overdrive bak en zijn uitgerust met het geautomatiseerde Opticruise aandrijflijnsysteem in combinatie met Clutch on Demand. Deze wagens kom je zelden tegen tijdens de reguliere distributie werkzaamheden, daarvoor zijn ze te duur. “Wij gaan deze tankwagens inzetten bij het ‘Energinet Baltic Pipe Project’ in Denemarken. Waar wij alle machines bevoorraden tijdens de aanleg van 70km hogedruk gaspijpleiding,” vertelt Gert. 

Het leveren van brandstof onder dergelijke omstandigheden is een echt specialisme. “Onze chauffeurs zijn terreinrijders die alles uit hun auto weten te halen, maar daarbij continu de risico’s goed moeten kunnen inschatten. Enerzijds willen ze nooit nee verkopen aan de klant en dus onder elke omstandigheid moeten kunnen leveren. Aan de andere kant mag het nooit fout gaan.” Met Clutch on Demand heb je het gemak van een automaat en de precisie van een koppelingspedaal. Ideaal om op onverharde ondergrond op te trekken. 

In dit soort werk is niet alleen de wendbaarheid en de aandrijflijn van belang. De juiste banden zijn essentieel. Op moeilijk begaanbaar terrein met kleigrond en stenen wil je banden die goed presteren. Hiervoor hebben wij gekozen voor echte offroad banden die ook worden gebruikt bij defensie.

Waar een ander stopt gaan wij verder” vertelt Gert met trots.

 

Voor meer informatie: Scania