Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Cat 6040 mininggraafmachines voldoen aan Stage 5

Nieuwe Cat 6040 mininggraafmachines voldoen aan Stage 5

De nieuwe Cat 6040 mijnbouwgraafmachine biedt meer aandrijfopties om te voldoen aan de behoeften van de wereldwijde mijnbouwindustrie en heeft een extra motorconfiguratie die voldoet aan de emissienormen van de Amerikaanse EPA Tier 4 Final en EU Stage 5. De nieuwe configuratie omvat twee zuinige Cat C32-motoren, met een totaal brutovermogen van 1 550 kW (2079 pk). Het motorpakket optimaliseert de inzetbaarheid van de machine en verlaagt de bedrijfskosten, omvat onderhoudsvrije dieseloxidatiekatalysatoren (DOC) en vereist geen dieseluitlaatvloeistof (DEF)/AdBlue of roetfilters (DPF).

De nieuwe motoroptie voegt zich bij de dubbele C32-configuratie met geoptimaliseerde instellingen voor brandstofefficiëntie om te voldoen aan China Nonroad Stage III-emissienormen, equivalent aan de Amerikaanse EPA Tier 2 en China Smoke Category III-limieten. Een optionele motorolieverlenging plus nieuwe Cat Type 4-filters voor beide motorconfiguraties helpen de onderhoudskosten verder te verlagen.

Verbeterde technologie en onderwagen

De nieuwe Product Link Elite, die is aangesloten op de uitgebreide reeks geïntegreerde technologie van Cat MineStar™ Solutions, wordt standaard geleverd op de 6040. Product Link Elite levert verbeterde communicatie via een dubbel gegevenspad, waardoor gegevens tegelijkertijd naar zowel de lokale server als in cloud kunnen worden verzonden. Product Link Elite, de volgende generatie hardware aan boord van Caterpillar, beschikt over een eenvoudig te configureren interface en aanpasbare data-push-frequentie. Informatieoverdracht van de apparatuur kan worden geconfigureerd via een mobiele, satelliet- of mijnnetwerkverbinding om aan de behoeften van de mijnsite te voldoen.

De nieuwe 6040 levert een verhoogde inzetbaarheid met zijn zwaar uitgevoerde onderwagen. Verbeterde heavy-duty onderrollen en loopwielen zijn nu voorzien van duo-kegelafdichtingen, bronzen lagers met stalen achterkant en vaste astechnologie om de levensduur te verlengen en oververhitting tijdens het rijden te voorkomen. Trackpad-, span- en slijtage-updates zorgen voor een hoger niveau van duurzaamheid en betrouwbaarheid om de bedrijfskosten te verlagen. Er zijn retrofitsets voor de heavy-duty rollen beschikbaar om de betrouwbaarheid van het bestaande machinepark te verbeteren.

Net als de vorige serie kan de nieuwe 6040 worden uitgerust met een dieplepel of Cat TriPower™ hooglepel. Om een ​​hoge machinebetrouwbaarheid te bieden in zware mijnbouwomstandigheden, zijn de robuuste aanbouwdelen gemaakt van hoogwaardig staal en gietstukken, samengevoegd en thermisch ontlast, om de levensduur te verlengen en de productiedoelen te bereiken. Met een laadvermogen van een bak van 39,6 ton biedt de 6040 een optimale 4-laadcycli met Cat 785, 5-laadcycli met Cat 789 en 6-laadcycli met Cat 793 mijnbouwtrucks.

Voor het eerst integreert de nieuwe Cat 6040 de onderwagen, de motormodule, het hoofdframe van de bovenbouw, de carrosserie en de rupsen, de hydraulische leidingen en motoren en het contragewicht volledig in Caterpillar-systemen om de efficiëntie van het onderhoud en de inkoop van onderdelen te verbeteren. De nieuwe miningmachine geeft de Cat Modern Hex-graphics weer en zal het achtervoegsel ‘FS’ is voor de hooglepeluitvoering.

Technische specificaties

Motor: 2x Cat C32
Motorvermogen Tier 4F/Stage 5 1.550 kW (2.079 pk)
Motorvermogen China Nonroad Stage III, Tier 2 equivalent 1.554 kW (2.084 pk)
Bakinhoud dieplepel/hooglepel  39,6 ton
Bakinhoud dieplepel/hooglepel  22 m3
Eigengewicht dieplepel 407.300 kg
Eigengewicht hooglepel  404.600 kg

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar