Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Er kan weer gelest worden op een grader

Er kan weer gelest worden op een grader

Na een aantal jaren geen grader in het machinepark te hebben gehad, vond men het bij de SOMA tóch weer nodig, om ook deze uitzonderlijke machine, in het lesprogramma aan te bieden aan de toekomstige machinisten.

Deze machine valt op door zijn karakteristieke bouw. Mede door de compactheid is de keuze van de SOMA gevallen op de Case 836C AWD, met Stage 5 FPT-motor. Geheel compleet uitgevoerd af fabriek met voorblad, ripper, 6x6 aandrijving, Low Profile cabine, een compleet LED-verlichtingspakket, automatische airconditioning, is de machine bij Schmidt Bouwmachines in Almelo, tevens uitgevoerd met Trimble 2D-Cross Coupling systeem die eventueel uit te breiden is naar een volledig 3D systeem. Ook zijn er door Heuver Banden brede Michelin Cargo-BIB banden gemonteerd.

Voor de veiligheid van de meerijdende instructeur, is de opstap naast de cabine extra verbreed en versterkt. Uiteraard mocht er voor de veiligheid van de omstanders geen achteruitrij-alarm ontbreken en voor het zicht naar achteren, de achteruitkijkcamera met kleurenmonitor.

Er is al veel animo onder de studenten, om opgeleid te worden tot gradermachinist. Een specialisatie die kan rekenen op een grote vraag uit de markt.

 

Voor meer informatie: Schmidt Bouwmachines