Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Matexpo 2021: een beurs vol primeurs

Matexpo 2021: een beurs vol primeurs

De Matexpo 2021 was weer eens een echte beurs vol met vele primeurs. Vele fabrikanten en dealers konden voor het eerst aan het publiek hun nieuws tonen.

Een veel gehoorde uitspraak was toch wel: “er is weinig nieuws te zien”, maar wij hadden eerder het idee dat er zoveel nieuws was dat het publiek het nog niet eens zag. Ook wordt veel nieuws via de (online)media verspreidt, maar was het voor het eerst op de Matexpo te zien.

We nemen enkele primeurs door:

BM-Cat
Bijna de gehele Next Gen serie van Caterpillar stond op de stand van Bergerat Monnoyeur. De allernieuwste mini- en midigravers, de mobiele rupsgraafmachines, enkele wielladers en een bulldozer.

DAF Trucks
Hij kon natuurlijk niet ontbreken, de nieuwe DAF XG+. Het paradepaardje van DAF Trucks stond centraal op de stand in Kortrijk.

Eurosteel

De eerste S-type snelwissel volledig ontwikkeld én gebouwd in Nederland, de ES-Lock. Het ES-Lock snelwisselsysteem werkt volledig mechanisch en beschikt over een extra borging voor de voorste as, waardoor het uitrustingsstuk er niet af kan vallen als de achterste as niet goed geborgd is. ES-Lock niet leverbaar met hydraulische doorvoer, hiervoor valt Eurosteel terug op Rototilt QuickChange.

Iveco
Enkele maanden geleden introduceerde Iveco de opvolger van de Trakker, de T-Way. Deze gaat binnenkort in productie, echter een 8x4 kipper mocht in Kortrijk niet ontbreken.

Luyckx

Hitachi importeur Luyckx presenteerde enkele weken geleden de eerste graafmachine waarbij waterstof bij werd gemengd. Deze 35 tonner toonde men dan ook tijdens de Matexpo. Daarnaast waren de echte primeurs de officieel nog niet door Hitachi gepresenteerde mobiele graafmachines uit de ZX-7 serie. Luyckx had de nieuwe compacte ZX135W-7 en de opvolger van de ZX140W-6, de ZX150W-7, op de stand staan. Ook stonden er rupsgraafmachines en een wiellader uit de 7-serie.

MAN Truck & Bus Belgium
De nieuwe TG-serie van MAN stond centraal op de stand van de Duitse truckbouwer. Deze was begin 2020 geïntroduceerd, maar publiekelijk nog niet groots getoond. 

SMT Belgium
Op de stand van de Belgische vestiging van SMT stonden de nieuwe EC350E 35 tons rupsgraafmachine, de ECR50F midigraver en de EC200E in Gold Rush editie, gekocht door een Belgische ondernemer. Wereldprimeur was de Sennebogen 835G overslagmachine.

Takeuchi Benelux
De 300-serie van Takeuchi is weer verder uitgebreid, met de nieuwe TB325R. Een 2,5 tons minigraver met een korte zwenkstraal aan de achterzijde. In deze reeks komen er de komende tijd nog meerdere types.

Natuurlijk was er veel meer nieuws. Dat is in de fotoreportage terug te vinden.

 

Fotoreportage Matexpo 2021