Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Beat-Eater

Beat-Eater

Na vijf bietenseizoenen en ongeveer 15.000 intensieve draaiuren besloot Corné den Hamer van Loonbedrijf Brasser & vd Sluis dat de bietenkraan aan vervanging toe was.

Dankzij de bijzonder goede ervaring door Loonbedrijf Brasser & vd Sluis met de huidige Hitachi ZX170W-5 werd deze voor het vergelijkbaar model vervangen. De keuze werd daarom gemaakt voor de Hitachi ZX170W-6, identiek als de huidige machine echter voorzien van een Stage 4 motor.

De inzet in de bietencampagne is zeer intensief. Het laden van de bieten start half september en gaat 7 dagen aan een stuk door tot half januari. De machine wordt hiervoor bezet door 3 à 4 machinisten die elkaar beurtelings aflossen.

Van de machine wordt uiteraard veel gevraagd, en dankzij de ervaring van de machinisten met de huidige machine is de machine van alle noodzakelijke aanpassingen voorzien. In de comfortabele en ruime cabine wordt de ‘bietencomputer’ geplaatst, hierop is de locatie te zien waar de bieten moeten worden geladen, maar worden ook alle gegevens opgeslagen wat betreft het geladen gewicht etc.

De machine is voorzien van een Nijhuis weegsysteem en een extra camerasysteem met beeld op de grijper en rechts van de machine. Extra LED-verlichting rondom de machine zorgt ervoor dat ook bij het laden s ’nachts optimaal verlichting beschikbaar is. Uiteraard is de machine voorzien van een Groeneveld automatisch vetsmeersysteem, terwijl het dozerblad voorzien is van een centrale vetnippel. Als extra werd de machine nog voorzien van dansonderdrukking op de hefcilinders, wat het rijcomfort verbeterd. Een ‘smart-boom’ functie voorkomt het opdrukken van de machine.

 

Voor meer informatie: Pladdet