Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Liebherr 36 XXT betonpomp: licht, compact en flexibel

Nieuwe Liebherr 36 XXT betonpomp: licht, compact en flexibel

Innovatieve technologieën zijn gecombineerd in één compacte machine: de nieuwe 36 XXT betonpomp combineert de voordelen van de nieuwe 5-voudig giek met de Powerbloc-aandrijving en het semi-gesloten oliecircuit. Ook heeft het geheel een nieuwe en opvallende uitstraling gekregen.

Na een uitgebreide reeks tests start nu de verkoop van de volledig herontwikkelde 36 XXT betonpomp van Liebherr. Het resultaat: een echt allround talent, boordevol technische innovaties van Liebherr. Er is rekening gehouden met een groot aantal wensen van de pompmachinisten, zoals ergonomische opstapjes, vereenvoudigde toegankelijkheid en een uitbreiding van opberg- en opbergmogelijkheden.

Een extreem compacte constructie zonder overhang van de mast aan de achterkant zorgt voor een hoge wendbaarheid in krappe ruimtes. De pomp is qua gewicht geoptimaliseerd en rijdt daarom, afhankelijk van de uitrusting, met een totaalgewicht van ongeveer 26 ton op drie assen. De XXT-ondersteuning zorgt voor een perfecte stabiliteit. Vooral als het om krappe afstempelmogelijkheden gaat, komt hij ten volle tot zijn recht, dus krappe ruimtes zijn geen probleem. De moderne radiografische afstandsbediening maakt gevoelige mastbewegingen mogelijk. Het duidelijke kleurendisplay toont de machinist alle belangrijke parameters.

De nieuwe 5-delige giek zorgt voor maximale flexibiliteit op de bouwplaats. De mast is zeer flexibel, vooral bij het storten in gebouwen. Dankzij de vijf armen zijn de meest uiteenlopende posities op de bouwplaats gemakkelijk te bereiken. 

De vorm van de vultrechter bevordert een gelijkmatige betonstroom en zeer goede zuigeigenschappen. Twee afzonderlijk aangedreven roerwerken duwen het beton rechtstreeks in het aanzuiggebied, wat ook bij moeilijk verpompbare betonsoorten perfect werkt.

Unieke Powerbloc-aandrijfeenheid

Een belangrijk hoogtepunt van de nieuwe 36 XXT is de nieuw ontwikkelde pompaandrijfeenheid ‘Powerbloc’ van Liebherr. Het wordt gekenmerkt door het feit dat alle hydraulische schakel- en meetelementen volledig geïntegreerd zijn. Dit betekent dat talrijke hydraulische slangen en andere componenten die voorheen nodig waren, overbodig zijn. Dit maakt de aandrijfunit tot een specialiteit in de wereld van betonpompen. Kenmerken van het nieuwe systeem zijn de robuustheid, hoge prestaties en soepelheid.

Halfgesloten oliecircuit (HCC)

De nieuwe aandrijfeenheid wordt gecombineerd met het zeer efficiënte, semi-gesloten oliecircuit, dat alle aandrijvingen krachtig en betrouwbaar voorziet van hydraulische energie. Hierdoor kon het olievolume aanzienlijk worden verminderd. Het nieuwe Liebherr-systeem combineert de voordelen van open en gesloten circuits, die zich op de huidige markt hebben bewezen, zonder hun respectievelijke nadelen. Klanten bevestigen de stille en krachtige werking van de pompunit.

Dankzij de uitgebreide catalogus met accessoires laat de klant niets te wensen over: Zo zijn er moderne LED-verlichtingsconcepten voor optimaal werken in het donker, verschillende opbergkisten voor materiaal en gereedschap en opbergmogelijkheden voor verlengslangen beschikbaar.

Importeur voor België: Van der Spek NV
Importeur voor Nederland: Mesken Beton- & Kraantechniek B.V. 

 

Voor meer informatie: Liebherr