Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De nieuwe Case graaflaadcombinatie SV-serie - de legendarische Construction King

De nieuwe Case graaflaadcombinatie SV-serie - de legendarische Construction King

Case Construction Equipment heeft de nieuwe SV serie graaflaadcombinaties gepresenteerd. De eerste modellen in deze serie kwamen meer dan 60 jaar geleden op de markt en staan bij velen bekend als de legendarische koningen onder de graaflaadcombinaties. De serie is sinds 1957 een pionier op de markt en heeft nu een nieuwe, vergrote cabine met verbeterde bedieningselementen en een nieuwe FPT Stage 5 motor. De nieuwe serie beschikt nog steeds over de beste uitrusting en prestatiekenmerken in zijn klasse. De nieuwe uitrusting met Case Service Solutions-ondersteuning biedt meer machinistencomfort, hogere productiviteit, lagere emissies en lagere totale bedrijfskosten.

"Met de nieuwe graaflaadcombinatie SV-serie bieden we de krachtigste, meest productieve, meest brandstofefficiënte en meest betrouwbare graaflaadcombinatie op de markt", benadrukt Egidio Galano, Product Management Director, Case Construction Equipment, Europa. "We hebben de cabine volledig opnieuw ontworpen met het oog op optimaal bestuurderscomfort, een door FPT ontwikkelde Stage 5-motor geïnstalleerd met aanzienlijke emissiebesparingen terwijl we dezelfde prestaties behouden en speciale functies behouden, zoals de geïntegreerde snelkoppeling, die nog steeds een van de topklasse uitrustingskenmerken."

Hogere productiviteit met meer bestuurderscomfort en betere controle

De cabine, die van binnen en van buiten volledig opnieuw is ontworpen, is breder en biedt de machinist meer beenruimte. Als hij de stoel naar voren of naar achteren draait, is er nu een betere toegang tot de cabine. In de opnieuw ontworpen console aan de linkerkant bevindt zich de ruitenwissertank onder een van de nieuwe open opbergvakken, zodat deze gemakkelijk kan worden bijgevuld via de linkerdeur.

“Een comfortabele machinist is ook een productieve machinist. De nieuwe graaflaadcombinaties van de SV-serie hebben tal van verbeteringen die tot uiting komen in een aanzienlijke verhoging van de productiviteit”, vervolgt Galano. "Een herschikte parkeerrem, een nieuwe snelheidsmeteroptie, gehergroepeerde schakelaars op de rechterconsole, een nieuwe FNR-schakelaar op de hendel voor de laderbediening van het Power Shift-model, een nieuwe rolschakelaar op de joystick en verplaatste hendels voor de stabilisatoren - allemaal hiervan draagt ​​tijdwinst bij.”

De rijveiligheid is verbeterd met nieuwe zijruiten achter die een beter zicht bieden en goedkoper te vervangen zijn. Andere veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer de vermindering van het geluidsniveau in de cabine met 3db tot 74db in vergelijking met het vorige model en de verplaatsing van de claxon naar de linker versnellingshendel van de Power Shift-units zodat deze gemakkelijker en sneller kan worden bereikt in een noodgeval. Veiligheid en comfort stonden duidelijk op de voorgrond bij de ontwikkeling van de SV-serie.

Last but not least is de focus gelegd op comfort en de eisen van de machinist, door de integratie van 2 USB-poorten, een houder voor een mobiele telefoon, de nieuwste Bluetooth-technologie en opslagruimte die uniek is in de branche en vier keer groter is dan in de vorige serie. Het omvat 2 afsluitbare vakken, 2 flessenhouders, 4 open planken, een 12 V-aansluiting op het instrumentenpaneel en een koelbox van praktisch en elegant kunststof.

Een geavanceerde Stage 5-motor ontwikkeld door FPT optimaliseert efficiëntie, emissies en totale kosten (TCO)

Als onderdeel van de samenwerking tussen Case en FPT is een nieuwe F36 Stage 5-motor ontwikkeld die het bijna onmogelijke mogelijk maakt: lagere emissies met dezelfde prestaties en verbeterde betrouwbaarheid, wat de totale eigendomskosten (TCO) verlaagt. De motor is speciaal ontwikkeld voor gebruik met middelzware lasten die typisch zijn voor graaflaadcombinaties.

Speciaal voor compacte machines heeft FPT een nabehandeling ontwikkeld. Compact High Efficiency SCR2 (Hi-eSCR2) is ontworpen voor toepassingen met duty-cycles die doorgaans lage uitlaatgastemperaturen genereren en frequente stop-and-go-cycli met zich meebrengen. De lage uitlaatgasrecirculatie (EGR) maakt NOx-reductie mogelijk met compacte SCR-afmetingen, terwijl de geoptimaliseerde DPF-technologie (DPF = dieselpartikelfilter) zorgt voor een hoge deeltjesafscheiding bij lage bedrijfstemperaturen. Al deze verbeteringen resulteren in een brandstofbesparing tot tien procent bij gebruik van de ECO-modus.

De 3,6 liter viercilinder 16 kleppen common-rail injectiemotor met 1800 bar en WG turbo levert een piekvermogen tot 82 kW (109 pk) en 460 Nm met hetzelfde compacte ontwerp als de voorgaande modellen. Dit zorgt voor een hoge wendbaarheid en goed zicht. De efficiënte uitlaatgasrecirculatie (EGR) en de door de bestuurder bestuurde ECO-modus verbeteren de efficiëntie en productiviteit nog meer.

De bedrijfskosten zijn verlaagd door een olieverversingsinterval van 500 uur, een pomp met variabel volume die alleen olie levert wanneer dat nodig is, en een onderhoudsvrij nabehandelingssysteem (ATS) en de uptime te maximaliseren. De gebruikelijke, efficiënte onderhoudstoegang vanaf één kant is behouden gebleven om snel en gemakkelijk onderhoudswerk mogelijk te maken. De unieke Hi-eSCR2 is onderhoudsvrij, met lage bedrijfskosten en geen uitvaltijd voor filtervervanging of mechanische reiniging in de eerste 8000 bedrijfsuren.

Hogere uptime en klanttevredenheid met Case Service Solutions

Om de productiviteit, winstgevendheid en uptime van de nieuwe Case-graaflaadcombinaties van de SV-serie verder te optimaliseren, heeft Case de Case Service Solutions gelanceerd, een reeks genetwerkte en niet-genetwerkte klantenservices die zijn ontworpen om de klantervaring met Case-machines verder te verbeteren.

De uitgebreide tool voor materieelparkbeheer Case SiteWatchTM ondersteunt geolocatie, het beveiligen van het materieelpark door middel van geofencing en waarschuwingen in geval van ongeoorloofd gebruik, evenals een flexibel rapportagesysteem. Deze omvatten key performance indicators (KPI's) zoals brandstofverbruik, bezettingsgraad, machine-uren en stilstand, zodat productiviteit en winstgevendheid kunnen worden bewaakt en geoptimaliseerd. Deze gegevens zijn eenvoudig toegankelijk via een portaal.

Case SiteConnect verbetert de telemetriegegevens die worden gebruikt in het Case Uptime Center om dealers te voorzien van waarschuwingsberichten met betrekking tot machineprestaties. Stilstandtijden kunnen worden geminimaliseerd door direct corrigerende maatregelen te nemen, aangezien dealers op afstand toegang hebben tot de machinegegevens en daardoor sneller corrigerende maatregelen kunnen nemen. Hierdoor kunnen dealers de machines van hun klanten proactief beheren en de uptime verhogen. Zowel SiteWatch als SiteConnect zijn beschikbaar als opties voor de nieuwe SV-serie.

Met Case Care, Case Protect en Case Fluid Analysis profiteren klanten van een verhoogde bedrijfszekerheid. Case Care is een gestandaardiseerd, gepland onderhoudsprogramma met originele onderdelen en smeermiddelen. Het programma wordt ondersteund door klantenservice, logistiek en de technische knowhow van het uitgebreide Case-dealernetwerk. Case Protect is een uitgebreid garantieprogramma en Case Fluid Analysis heeft tot doel grote storingen te voorkomen, de betrouwbaarheid van de machines te optimaliseren en hun levensduur te verlengen.

Het doel van Case Service Solutions is om het machinepark van de klant in topconditie te houden, met maximale uptime, zonder onvoorziene kosten en met geoptimaliseerde winstgevendheid. De service is nu beschikbaar in geselecteerde markten en zal binnenkort in heel Europa beschikbaar zijn.

Levenslange innovatie: de legende van de koning gaat door

"De jongste SV-serie van Case bouwt voort op een meer dan zestigjarige geschiedenis van innovatie die alle Case-graaflaadcombinaties de onofficiële naam The King heeft gegeven", legt Galano uit. “Case produceerde de eerste in de fabriek geassembleerde graaflaadcombinatie in 1957, op de voet gevolgd door het eerste dieselaangedreven model in 1959. Vele andere premières volgden, zoals de rijregeling, de powershift-transmissie en de onvergelijkbaar flexibele geïntegreerde snelwissel, die ook een belangrijke rol in de modellen van vandaag.”

Galano vervolgt: “De baanbrekende functies van de graaflaadcombinaties van de SV-serie werden grotendeels gevormd door onze klanten en dealers, net als de praktijkgerichte probleemoplossing die betrouwbare oplossingen levert en de klanttevredenheid bevordert. Door te kiezen voor de SV-serie ontdekken onze klanten nieuwe werkwijzen op basis van vertrouwen, prestaties, gemak en kostenbesparing.”

Dealer in België: Dannemark
  Delvano
  Key-Tec
  Lecarbo
  Steven van Roy

         

Dealers in Nederland:  Van den Broek Mech. en Machinebouw
  LMB Oosterhof
  Schmidt Bouwmachines
  Handelsonderneming Jaap Tempel
  Troost Machinehandel en Techniek
  Van der Vrande

                                   

Voor meer informatie: Case Construction Equipment