Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Komatsu introduceert de PW98MR-11 compacte mobiele graafmachine

Komatsu introduceert de PW98MR-11 compacte mobiele graafmachine

De Komatsu PW98MR-11 compacte mobiele graafmachine overbrugt de kloof tussen compacte en grote graafmachines. Hij maakt indruk met zijn hoge efficiëntie in een breed scala aan toepassingen in de bouw en infra, de utiliteitssector, maar ook in de tuin- en landschapsarchitectuur, met een lager brandstofverbruik, meer bestuurderscomfort en gemakkelijke, snelle toegang tot alle onderhoudspunten.

De PW98MR-11 voldoet aan de Stage 5-emissienorm, zelfs zonder complexe SCR-nabehandeling (geen vulling met AdBlue). Hij biedt extra nieuwe functies en kenmerken waar veel klanten om hebben gevraagd: eersteklas machinistencomfort, slimme veiligheidsvoorzieningen, intuïtieve ergonomische bediening, aanzienlijk hogere prestaties, geoptimaliseerde bediening en onderhoudsgemak, modern MR-11-ontwerp, beproefde geteste Komatsu-uitlaatgasnabehandeling en uitgebreide standaarduitrusting.

"Deze perfecte balans tussen grootte, prestaties en efficiëntie was een van de ontwikkelingsdoelen van Komatsu", legt Alex Visentin uit, productiemanager voor compacte mobiele graafmachines. “De machinist kan zich concentreren op zijn werk voor de machine en hoeft niet bang te zijn om de achterkant van de machine te raken in krappe ruimtes. Dit maakt de machine bijzonder flexibel in gebruik - met de laagste bedrijfskosten in zijn klasse, ook omdat er geen kosten zijn voor een SCR-systeem." Visentin vervolgt: "Geen enkele andere fabrikant op de Europese markt biedt vandaag een vergelijkbare combinatie."

Met de PW98MR-11 profiteren klanten van de synergiën en de knowhow van de hele Komatsu-groep: grote veelzijdigheid, ongecompliceerde aanschaf van de machine en hogere efficiëntie dankzij de speciale uitrusting ‘Lehnhoff Powertilt’, die af fabriek verkrijgbaar is.

Veelzijdigheid en efficiëntie

Joysticks met proportionele bediening maken de machine ongelooflijk veelzijdig. Ze maken een nauwkeurige bediening van het aanbouwdeel mogelijk en zijn standaard uitgerust met extra hydrauliek met hoog debiet. De optionele Komatsu Integrated Implement Control is een handig hulpmiddel wanneer de eigenaar een groot aantal werktuigen moet beheren.

Dankzij de moderne bedieningselementen is de compacte mobiele graafmachine eenvoudig met de vingertoppen te bedienen. De rijrichting, afstempeling en de handmatige/automatische asblokkering worden eenvoudig bediend met de schakelaars op de joysticks of op het dashboard van de machine. Op deze manier kan de joystickfunctie snel worden geschakeld tussen het bedienen van de giek en het parallelle blad zonder dat de hand van de joystick hoeft worden te gehaalt.

Ondanks zijn toonaangevende compacte afmetingen heeft de PW98MR-11 een uitstekend hefvermogen. De combinatie van hoge prestaties, praktische afmetingen en optimale bedienbaarheid maakt de PW98MR-11 de eerste keuze voor zwaar hijswerk of eenvoudig grondwerk in smalle steegjes, in de wegenbouw en voor rioolwerkzaamheden. De zwenkbare giek maakt het mogelijk om parallel aan gebouwen of afzettingen te graven en de verstelbare giek met hefcilinderbeveiliging zorgt voor veilig laden van vrachtwagens. Bij werkzaamheden op gladde en oneffen grond zorgt het standaard 100% sperdifferentieel op beide assen voor optimale tractie en betere mobiliteit op elke bouwplaats.

De milieu-eisen en emissiebeperkingen in stedelijke gebieden nemen toe, maar de compacte mobiele graafmachine PW98MR-11 volgens Stage 5 voldoet aan alle aanbestedingsgerelateerde eisen. Het is dus een investering in de toekomst.

De informatie- en communicatietechnologie van Komatsu helpt machinisten hun werkzaamheden efficiënt uit te voeren, waardoor de bedrijfskosten worden verlaagd. Tegelijkertijd wordt de klanttevredenheid en het concurrentievermogen van de producten vergroot.

 

Importeur voor de Benelux: BIA Group