Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

LOXAM gaat voor groen met elektrische Giants

LOXAM gaat voor groen met elektrische Giants

Groen huren bij het rode LOXAM. Giant leverde onlangs een serie elektrische G2200E X-TRA compacte wielladers af aan de materieelverhuurder.

De bouwnijverheid kiest steeds vaker voor stikstofvrij bouwen en hier speelt LOXAM op in met Loxgreen. Volgens materieelverhuurder LOXAM, marktleider in Europa, groeit de behoefte aan duurzame machines enorm. “Deze behoefte wordt aangesterkt door opdrachtgevers zoals gemeenten en de bewustwording in de bouwnijverheidssector zelf. Sinds de stikstofcrisis in 2019, toen 18.000 bouwvergunningen zijn ingetrokken, is de behoefte ongekend,” aldus Marcel van der Laan van LOXAM. Door de vraag uit alle hoeken van de bouwnijverheid investeert LOXAM jaarlijks fors in innovatieve machines. Denk hierbij niet alleen aan de elektrische wielladers, maar daarnaast aan accu aangedreven trilstampers, hoogwerkers en zelfs op zonnepanelen aangedreven aggregaten.

Specifiek voor infra en groensector

De meest recente toevoeging aan de vloot van LOXAM is een serie elektrische Giant wielladers van het type G2200E X-TRA. De machines zijn specifiek voor werkzaamheden op het gebied van infrastructuur en de groensector en daarom uitgerust met de zwaarste lithium-ion accu van 520 Ah en on-board lader van 60 Ah. Verder zijn de knikladers voorzien van een neerklapbaar veiligheidsdak, verkeersverlichting, werklampen en achteruitrijsignalering. Wat betreft aanbouwdelen is iedere machine uitgerust met een puinbak, palletvork en tegelriek zodat er een grote diversiteit aan werkzaamheden uitgevoerd kan worden.

Net zo goed als de conventionele variant

LOXAM: ‘’Vanuit de markt kwam de specifieke vraag naar elektrische wielladers die krachtig en stil zijn met een betrouwbare techniek. Als wij een innovatieve machine toevoegen aan onze vloot kijken wij vooral naar de werkbaarheid samen met de producenten. Een machine moet minstens net zo goed zijn als de conventionele variant, maar dan duurzaam. Hiervoor hebben wij dan ook een benchmark uitgevoerd onder elektrische modellen van diverse merken. De Giant G2200E X-TRA voldoet ruimschoots aan alle gestelde eisen en kan nu door heel Nederland gehuurd worden. De vraag naar deze Giant machines neemt steeds meer toe waardoor recent de verhuurvloot verder is uitgebreid met de aanschaf van meer Giant G2200E X-TRA machines." 

LOXAM is zeer actief met de vloot nog verder uit te breiden met ‘’LOXGREEN’’ machines. Dit is het label dat gegeven wordt aan de innovatieve vloot met duurzame machines.

Kenmerken Giant G2200E X-TRA

De G2200E X-TRA is standaard uitgerust met een 48V lithium-ion accu, die zo is geplaatst dat deze meteen ook als contragewicht functioneert. Met behulp van twee aparte elektromotoren, één met 6,5 kW voor de aandrijving en een 12 kW-motor voor de hydrauliek, is er altijd voldoende vermogen om alle verschillende werkzaamheden precies uit te voeren. De wiellader heeft een hefhoogte van 2,45 meter en een kiplast van 2.200 kg. Hiermee is de machine perfect voorbereid op zware werkzaamheden. De lithium-ion accu's van 520 Ah maakt het mogelijk om 8 uur te werken onder normale omstandigheden. Met de on-board lader kan er tussentijds en na de werkdag eenvoudig bijgeladen worden.

 

Voor meer informatie: Giant Tobroco