Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr’s 60 jarige jubileumgraafmachine gaat naar Chavaz Père et Fils

Liebherr’s 60 jarige jubileumgraafmachine gaat naar Chavaz Père et Fils

Een R 960 SME met vintage design uit de jaren 60 ging naar Chavaz. De klant is een specialist in steengroeven. De aanleiding voor dit bijzondere model is het 60-jarig jubileum van het merk Liebherr in Frankrijk.

De overdracht van de R 960 SME rupsgraafmachine aan de jarenlange klant Chavaz Père et Fils markeert het 60-jarig jubileum van Liebherr in Frankrijk. Gelegen aan de Avenue Joseph Rey sinds 1961, de locatie in Colmar, Frankrijk, is een symbool van lokale en nationale knowhow in de ontwikkeling en productie van rupsgraafmachines van de Liebherr Group voor de hele wereld.

Een speciaal ontwerp voor het jubileum

Het 60-jarig jubileum van Liebherr in Frankrijk wordt benadrukt door het speciale ontwerp van de R 960 SME rupsgraafmachine: de Chavaz Père et Fils-rupsgraafmachine is ontworpen in de vintage stijl van die tijd. De grijstint weerspiegelt de mix van oud en nieuw en verwijst naar de waarden van het merk Liebherr: innovatie en trots op de oorsprong en roots van het bedrijf.

‘Made in France’ heeft een bijzondere status op deze 60-tons machine: de kleuren van het land van productie zijn terug te vinden op de onderdelen van de machine. Het ballastgewicht, de onder- en bovenwagen, evenals de graafuitrusting van de graafmachine zijn bedekt met subtiele maar effectieve blauw-wit-rode biezen om 60 jaar Franse kwaliteit te vieren.

De ‘60’ is het sleutelnummer voor dit evenement: het staat niet alleen voor het gewicht van de machine in tonnen en het decennium waarin Liebherr zich in Frankrijk vestigde. Het staat ook voor de verjaardag van de Franse vestiging. Het nummer is dan ook terug te vinden in het midden van de rupsgraafmachine op het ballastgewicht tussen de nationale kleuren.

Een beslissing genomen uit overtuiging

Bij het zoeken naar knowhow en onberispelijke kwaliteit vertrouwt het bedrijf Chavaz Père et Fils, dat gespecialiseerd is in steengroeven, op Liebherr. De taken van de Liebherr-klant in het Franse departement Haute-Savoie zijn divers. Dit omvat het winnen, laden en direct delven van materialen. Chavaz Père et Fils hecht veel belang aan het gebruik van innovatieve en hoogwaardige apparatuur.

Chavaz Père et Fils laat bij de keuze niets aan het toeval over. De klant heeft al een R 964 die zich in meer dan 16.000 bedrijfsuren heeft bewezen en vertrouwt daarom opnieuw op Liebherr. De betrouwbaarheid van de producten, maar ook de totale service die Liebherr en haar verkooppartner Tecmat bieden, zijn overtuigend.

De SME-serie voor veeleisende toepassingen

Met graafmachines van 42 tot 100 ton biedt de SME-serie vier modellen die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in steengroeven. Deze varianten zijn voorzien van verstevigde onderwagens voor meer stabiliteit, waarin componenten uit de hogere modellen van de standaard serie zijn geïntegreerd. De componenten van het 70-tons model R 966 HD worden gebruikt in de graafmachine R 960 SME van Chavaz Père et Fils.

Voor gebruik in steengroeven zijn bakken met een grotere capaciteit nodig. Daarom zijn de SME rupsgraafmachines uitgevoerd met een zwaar ballastgewicht waardoor de machine stabiel blijft staan ​​en een hoog rijcomfort biedt. De bewegingskinematica en de speciale SME-cilinders bieden hogere los- en opbreekkrachten die ongeëvenaard zijn op de markt in deze machinecategorie.

Chavaz: van generatie op generatie

Als familiebedrijf begon Chavaz met steengroeven aan de Zwitserse grens. Aanvankelijk actief in de landbouw, breidde het bedrijf zijn activiteiten halverwege de 19e eeuw uit door werkzaam te zijn in steengroeven op de Mont Salève.

Ongeveer 100 jaar later breidden de gebroeders Chavaz de aanwezigheid van het bedrijf aan beide zijden van de grens uit. Na verloop van tijd werd het bedrijf een belangrijke speler in de mijnindustrie en bood het verschillende materialen aan uit steengroeven en grindgroeven in de regio van Genève.

Tegenwoordig omvatten de activiteiten verschillende complementaire sectoren, zoals de verkoop en transport van gerecyclede bouwmaterialen gemaakt van sloopmaterialen, de verkoop en transport van producten voor tuin- en landschapsarchitectuur, en oplossingen voor de terugwinning van specie en sloopmaterialen.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr