Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Door kinderen ontwikkeld, door Volvo gebouwd!

Door kinderen ontwikkeld, door Volvo gebouwd!

Dit volledig autonome, batterij-elektrische prototype van Volvo Construction Equipment is het eerste echte voorbeeld van een conceptwiellader met een brein om beslissingen te nemen, taken uit te voeren en met mensen om te gaan. Het is ook de eerste keer dat een LEGO® Technic-model in een echte machine is veranderd. Hoewel ze niet in de handel verkrijgbaar zijn, verwachten ingenieurs dat de waardevolle lessen die uit de LX03 zijn geleerd, worden verwerkt in toepassingen voor vandaag en morgen.

De LX03 met zijn unieke schaarframe

Geïnspireerd door een concept ontwikkeld door ingenieurs en ontwerpers van Volvo CE en LEGO® Technic, is de Volvo LX03 een opmerkelijke mijlpaal die nieuwe wegen inslaat op het gebied van intelligente bouwmachinetechnologie. Het vertegenwoordigt zowel het volgende niveau in Volvo CE's verkenning van machine-intelligentie als zijn vastberadenheid om de bouwsector koolstofarm te maken.

Melker Jernberg, President van Volvo CE, zei: “We moeten de bouwsector transformeren met slimmere en duurzamere oplossingen die een impact zullen hebben over de hele wereld. De onthulling van vandaag van het LX03-prototype vertegenwoordigt precies dat - en getuigt van de ongelooflijke creativiteit van onze ingenieurs en onze gedeelde toewijding aan positieve verandering. Samen met de LEGO Group verleggen we de grenzen van technologie en verbeeldingskracht en het resultaat overtreft alles wat de wereld eerder heeft gezien."

Lars Stenqvist, Chief Technology Officer van Volvo Group, zei: “Als toonaangevend transport- en infrastructuurbedrijf spelen we een cruciale rol bij het bestrijden van klimaatverandering en het versnellen van het innovatietempo dat nodig is om de emissiedoelstellingen te halen. Wij geloven in het werken met gemotiveerde en creatieve partners die zich, net als wij, richten op het realiseren van innovaties en verder gaan dan alleen woorden."

Baanbrekend partnerschap

Wat begon als een spannend project tussen ontwerpers en ingenieurs van de twee bedrijven om het potentieel voor toekomstige constructies te verkennen, ontwikkelde zich in de loop van de tijd met de hulp van een team kinderen tot de succesvolle introductie van de LEGO® Technic conceptwiellader ZEUX (42081). 

De LEGO Group Product Manager voor LEGO Technic, Niels Henrik Horsted, zegt: “Onze twee bedrijven hebben in de loop der jaren een zeer succesvolle samenwerking gehad waarin we hebben samengewerkt aan verschillende LEGO Technic-modellen. Maar het is de eerste keer dat we een echte machine bouwen op basis van een model en niet andersom - en dat maakt dit project echt uniek."

Collaboratieve machines

Het LX03-prototype is gebouwd door een toegewijd team van ingenieurs, programmeurs en werkplaatstechnici van Volvo CE-locaties in Eskilstuna, Zweden en Konz, Duitsland, in samenwerking met het ontwerpteam in Göteborg, Zweden. Het is een wiellader van 5 ton die als modulair concept is ontwikkeld en met een of twee wijzigingen in het fabricageproces kan worden opgeschaald of opgeschaald. Daarnaast deelt hij zijn aandrijflijn met de L25 Electric, waardoor het een emissievrije, geluidsarme machine is met een looptijd tot acht uur, afhankelijk van de toepassing.

Het is ontworpen om een ​​slimme en veilige werker te zijn, uitgerust met een brein dat zich kan aanpassen aan verschillende scenario's, in realtime beslissingen kan nemen en vooral kan samenwerken met mensen. Het kan door de klant worden geprogrammeerd om zware, repetitieve of gevaarlijke taken uit te voeren, waardoor er minder personeel ter plaatse nodig is.

De bevindingen van het testen van het Volvo LX03-prototype zullen worden verwerkt in toepassingen voor vandaag en morgen.

 

Voor meer informatie: Volvo LX03