Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Voor het extreme: Arocs 8x4

Voor het extreme: Arocs 8x4

Speciaal voor het zware werk in de mijnbouw en het grootgrondverzet introduceert Mercedes-Benz do Brasil een zware variant van de Arocs 8x4.

Reeds 65 jaar is Mercedes-Benz actief in Brazilië. In de eigen fabriek bouwt men op basis van de Europese variant een speciale uitvoering voor het zware werk in Zuid-Amerika. Nog voordat de eerste voertuigen geleverd konden worden, heeft Mercedes-Benz do Brasil al meer dan 200 stuks verkocht.

Tot voorkort bediende Mercedes-Benz haar Zuid-Amerikaanse klanten met de Actros 4844 8x4, zoals hij hier in Europa bekend was als MP3. De Arocs 8x4 is goed voor een totaalgewicht van 58 ton en beschikt over een terreingewicht van 150 ton. In deze uitvoering is het chassis geschikt voor kippers van 20 tot 24 kuub inhoud.

Robuuste Euro 6 aandrijflijn

Ook in Brazilië moeten trucks aan de Euro 6 emissienorm voldoen. De Arocs 8x4 is uitgerust met de bekende Mercedes-Benz OM460LA 13 liter motor die een vermogen levert van 510 pk. Hieraan is de geautomatiseerde PowerShift G340-transmissie gekoppeld, deze beschikt over 12 gangen.

De naafreductie achterassen beschikken elk over een technische capaciteit van 20 ton. Terwijl de niet aangedreven voorassen elk tot 9 ton mogen worden belast. Zowel de voor- als ook de achterassen beschikken over comfortabele paraboolveren. Geremd wordt nog met ‘ouderwetse’ trommelremmen, deze kunnen optioneel worden ondersteund door een Voith retarder.

 

Voor meer informatie: Daimler Trucks