Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Twee nieuwe verreikermodellen van Kramer

Twee nieuwe verreikermodellen van Kramer

Kramer-Werke GmbH introduceert twee nieuwe verreikermodellen. Het verreikerassortiment wordt daarmee uitgebreid tot 12 modellen van 4,30 meter tot 9,50 meter stapelhoogte. De nieuwe 1445, een compacte verreiker, en de nieuwe 3610, een allrounder met een stapelhoogte van 9,50 meter, zijn zoals gewoonlijk ontworpen voor maximale robuustheid en veelzijdigheid.

1445 - de krachtige, maar compacte genie

Nieuw is de ultracompacte verreiker 1445, die de vertrouwde 1245 vervangt. Met een hoogte van minder dan 2 meter, een breedte van ca. 1,60 meter en een bedrijfsgewicht van ca. 3.000 kg is de 1445 het kleinste model in Kramer's verreikerassortiment. Toch kan deze compacte verreiker verbazingwekkende prestatiegegevens overleggen: het stapellaadvermogen op de palletvork bedraagt 1450 kilogram, terwijl de hefhoogte bij draaipunt van de bak max. 4,50 meter bedraagt. De 1445 beschikt ook over voldoende reserves bij het hanteren van zware lasten (bijv. pallets met stenen). Het voertuig is standaard uitgerust met het beproefde Kramer-snelwisselsysteem met mechanische vergrendeling. Een hydraulische snelwissel is optioneel leverbaar, evenals diverse gangbare snelwisselsystemen, waaronder de Euro-opname. Voor de bediening van aanbouwdelen met extra hydraulische functies, zoals een grijperbak, moet de 3e functie al af fabriek geïnstalleerd zijn. De machine is bovendien verkrijgbaar met twee motoren. Een Yanmar-motor met 19 kW (25 pk) vormt hierbij de basis. Deze voldoet aan Stage 5 emissienorm zonder verdere nabehandeling, waardoor deze motor een gunstige instapvariant is voor de meeste toepassingen. De opbrengst van de werkhydrauliek bedraagt maximaal 36,4 liter per minuut. Voor toepassingen met hoge vermogenseisen is optioneel een Yanmar-motor met 33 kW (45 pk) leverbaar. Deze beschikt over uitlaatgasnabehandeling met een combinatie van katalysator en roetfilter. Het hydraulisch vermogen bedraagt maximaal 42 liter per minuut, hetgeen resulteert in snellere laadcycli en betere voertuigprestaties. Er is ook een uitgebreide reeks opties beschikbaar voor de grote motor, waaronder een topsnelheid van 30 km/u en Powerflow-krachthydrauliek met een debiet tot maar liefst 70 liter per minuut. 

Ondanks de compacte afmetingen beschikt het voertuig over een ruime en comfortabele cabine. Ergonomisch geplaatste handgrepen in combinatie met de lage instaphoogte van slechts 40 centimeter zorgen ervoor dat de gebruiker comfortabel kan in- en uitstappen. De bestuurder kan de bestuurdersstoel en het stuurwiel individueel aan zijn/haar wensen aanpassen. De grote glasoppervlakken en de smalle cabinestijlen zorgen voor een optimaal zicht. Met de verschillende verlichtingspakketten hebt u bij nachtelijke werkzaamheden net zoveel licht als overdag. Het typische Kramer-bedieningsconcept met de in functiegroepen ingedeelde en kleurgecodeerde schakelaars is ook bij de 1445 doorgevoerd. De 1445 is ook voorzien van de joystick met rijrichtingkeuze, telescopische uitschuiving en optionele bediening van de 3e functie. De 1445 heeft standaard ook een elektrische parkeerrem met Hill Hold-functie. Dit betekent dat de parkeerrem automatisch wordt ingeschakeld zodra u de machine stopt. Als u het gaspedaal intrapt, dan wordt de rem automatisch weer gelost. Zo hoeft u bijvoorbeeld op een helling niet actief helling te trekken met het rempedaal om de machine in positie te houden. Naast vierwielbesturing zijn ook vooras- en krabsturing optioneel leverbaar. Indien nodig kan de machine uitgerust worden met een langzaam-rijsysteem en handgas, alsook met maximaal vier verschillende rijmodi. Dit totaalpakket maakt van de compacte verreiker 1445 de ideale metgezel voor vele toepassingen, van verhuurparken tot tuin- en landschapsbouw.

3610 - met compacte afmetingen werken in de hoogte

Met de 3610 bereikt Kramer nieuwe dimensies op het gebied van hefhoogte en reikwijdte, terwijl een 3-delige giek voor maximale compactheid zorgt. Het voertuig heeft een lengte (zonder laadbak) van slechts 5,03 meter en is 2,28 meter breed. Daarmee behoort het voertuig tot de klasse 'perfecte allrounders' voor veelzijdig gebruik in Kramer's verreikerassoritment, waarvan ook het succesvolle model 4007 deel uitmaakt. Met een bedrijfsgewicht van 8200 kilogram (afhankelijk van de uitvoering) en compacte afmetingen bereikt de 3610 een maximale stapelhoogte van 9,50 meter en een maximaal laadvermogen van 3600 kilogram. Om de machine optimaal aan de individuele bedrijfsomstandigheden aan te passen, zijn ook voor de 3610 twee cabine-opties beschikbaar. Voor lage doorgangen is het voertuig van een standaard cabine voorzien. Met de standaard 24 inch banden heeft het voertuig een totale hoogte van slechts 2,31 meter, hetgeen een bijzonder kenmerk is in deze grootteklasse. Als de maximale voertuighoogte geen begrenzende factor is, dan is optioneel een met 18 cm verhoogde cabine beschikbaar voor optimaal zicht rondom, vooral aan de rechterkant. De 3610 is ook uitgerust met de bekende Smart Handling-functies, een intelligente bescherming tegen overbelasting, een automatisch terugschuifmechanisme voor de bak en de EquipCare-telematicaoplossing. Bovendien is dezelfde reeks opties als bij de 4007 beschikbaar. Over het geheel genomen overtuigt dit nieuwe model door de vertrouwde robuustheid en betrouwbaarheid van Kramer bij een grotere hefhoogte en reikwijdte. 

Importeur voor België: Torfs Compact Machinery 
Importeur voor Nederland: Collé Rental & Sales  

 

Voor meer informatie: Kramer