Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Ook Cat Grade-technologieën voor de midigravers beschikbaar

Ook Cat Grade-technologieën voor de midigravers beschikbaar

Caterpillar biedt nu Grade-technologieën als aftermarket-optie aan eigenaren van Cat midigraafmachines van de Next Generation in de klasse van 6 tot 10 ton. Dit is verkrijgbaar via Cat en Sitech-dealers en kunnen de graafmachines uitrusten met Cat Grade met Advanced 2D of Cat Grade met 3D. De modulaire componenten van de veldkit vergemakkelijken een snelle installatie, terwijl de technologie naadloos integreert in de Cat volgende generatie elektronica-infrastructuur voor graafmachines.

Beide aftermarket-kwaliteitstechnologieën weerspiegelen de capaciteiten van grotere Cat graafmachines die Cat Grade gebruiken met geavanceerde 2D- of 3D-systemen, waardoor de uitrusting snel het doelniveau kan bereiken. Een aparte, 254 mm touchscreen-monitor met hoge resolutie stelt machinisten in staat om gemakkelijk ontwerpen te bekijken, te creëren en te werken in de cabine. Automatische besturingen zorgen voor eenvoudige bediening met één joystick over de steel en de bak om het niveau te behouden en over- en ondergraven te voorkomen.

Cat Grade met geavanceerde 2D maakt gebruik van ingebouwde processors en snel reagerende sensoren om realtime baktip- en hoogtebegeleiding op de touchscreen-monitor te leveren. Deze technologie geeft machinisten de mogelijkheid om basisontwerpen voor de bouwplaats te maken en ernaar te werken, terwijl het niveauontwerp eenvoudig kan worden gewijzigd vanuit de bestuurdersstoel. Veldinstallatie van de technologie omvat de hardware, sensoren en speciale monitor voor het maken, bewerken en bekijken van een beoordelingsplan.

Met behulp van GPS- en GLONASS-systemen om de exacte locatie van de graafmachine te bepalen, stelt Cat Grade met 3D meerdere machines in staat om te nivelleren naar complexe bouwplaatsontwerpen. De monitor toont de bakpositie over het volledige bereik van de graafbeweging, terwijl hoogte- en diepte-audiowaarschuwingen aangeven wanneer het gewenste niveau is bereikt om te beschermen tegen over- of ondergraven. Naast de hardware en sensoren, inclusief monitor, die nodig zijn voor Grade met Advanced 2D, vereist de installatie van Grade met 3D ook GNSS-ontvangers en antennes.

De Cat Grade-technologieën zijn nuttig in een reeks toepassingen, waaronder riolerings- en septisch werk, funderingen en infrawerkzaamheden, en helpen machinisten het aantal passages te verminderen en de tijd die nodig is om het werk te voltooien, te verkorten. Ze verbeteren de kwaliteit en consistentie van het nivelleerproces voor machinisten van alle ervaringsniveaus en kunnen de werkdag verlengen door te helpen bij het werk in situaties met beperkt zicht. Door kosten te besparen die verband houden met tijd, arbeid, brandstof- en materiaalverbruik, stellen Cat Grade-technologieën bedrijven in staat om snel het beoogde niveau te bereiken en de algehele bedrijfskosten op de werklocatie te verlagen.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar