Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hyundai en Doosan samen naar de Top 5

Hyundai en Doosan samen naar de Top 5

Na de overname van Doosan Infracore in augustus door Hyundai Heavy Industries Group is de intermediaire holdingmaatschappij Hyundai Genuine opgericht. Doosan Infracore is sindsdien omgedoopt in Hyundai-Doosan Infracore.

Hyundai Construction Equipment en Hyundai-Doosan Infracore zullen onder hun eigen managementsystemen blijven opereren en als zusterondernemingen op de mondiale markt voor machines actief zijn. Hyundai Genuine biedt ondersteuning aan beide bedrijven, waarbij de beschikbare synergieën tussen de beide worden gemaximaliseerd. 

-Hyundai Construction Equipment en Hyundai-Doosan Infracore actief op de mondiale markt voor machines
-Technologische synergieën beginnen met de gezamenlijke ontwikkeling van geïntegreerde platforms voor graafmachines en wielladers
-Ontwikkeling van waterstofmotoren voor bouwmachines
-R&D moet worden gecombineerd om technologische ontwikkelingen te stimuleren
-Verdere investeringen in fusies en overnames, startende bedrijven, automatisering en elektrificatie

Top 5

Het is de bedoeling van Hyundai Genuine om tegen 2025 tot de mondiale top 5 van fabrikanten van bouwmachines te behoren en 5% van de wereldmarkten te veroveren. Dit zal in eerste instantie worden bereikt door de ontwikkeling van geïntegreerde platforms voor graafmachines en wielladers rond 2025, die door beide ondernemingen zullen worden gebruikt. De twee productiebedrijven zullen hun onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen bundelen, om het technologische concurrentievermogen te vergroten, terwijl de verkoopkracht zal worden opgevoerd door middel van elkaar aanvullende machineassortimenten.

Later in de toekomst zullen nieuwe investeringen worden vergroot om de bedrijfsactiviteiten van de volgende generatie veilig te stellen. De plannen omvatten de ontwikkeling van waterstofmotoren voor bouwmachines, verdere fusies en overnames, investeringen in startende bedrijven en nauwere samenwerking tussen industrie en universiteiten, om toonaangevende expertise op het gebied van automatisering en elektrificatie te ontwikkelen.

De voorzitter van Hyundai Heavy Industries Group, Kwon Oh-gap, heeft beloofd de bouwmachinesector tot een kernsector van de groep te ontwikkelen, een besluit dat zal worden ondersteund door verdere investeringen op groepsniveau.

 

Voor meer informatie: Hyundai CE Europe