Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr’s grootste voor AWR Abbruch

Liebherr’s grootste voor AWR Abbruch

Het Duitse sloopbedrijf AWR Abbruch GmbH ontving de sleutel voor de R 980 Demolition bij een officiële overdracht op de fabriek in het Franse Colmar. Deze graafmachine met zijn indrukwekkende afmetingen is ontwikkeld en geproduceerd door Liebherr-France SAS.

De officiële sleuteloverdracht van de machine vond plaats in aanwezigheid van het algemeen management van Liebherr-France SAS en mevrouw Brigitte Klinkert (minister van Arbeid, Werkgelegenheid, Beroepsopleiding en Sociale Dialoog).

De Duitse klant is al bekend met de sloopmachines van Liebherr en bezit met name een R 974 sloopmachine die in 2007 is aangeschaft. Deze is nog steeds in gebruik. Sinds dit eerste project heeft AWR Abbruch GmbH ook ander Liebherr machines aangeschaft, waaronder twee sloopgraafmachines, een mobiele graafmachine en een wiellader.

De rupsgraafmachine R 980 Demolition VHHD

De bestelling werd ontwikkeld en uitgevoerd in samenwerking met de klant op de fabriek van Liebherr-France SAS in Colmar. De machine heeft een bedrijfsgewicht van 190 ton, een ballastgewicht van 35 ton en vereiste maanden van onderzoeken, testen en modificaties om een ​​resultaat te bereiken dat volledig aan de verwachtingen van de klant voldeed. De door Liebherr-France SAS ontwikkelde en geproduceerde R 980 Demolition heeft vier sloopgieken van elk 21, 26, 36 en 55 meter lang. De gieken van 21 en 26 meter kunnen uitrustingsstukken van 15 ton handteren, 7 ton voor de versie van 36 meter en tenslotte 3 ton voor de versie van 55 meter.

Leerlingen van de fabriek in Colmar vervaardigen Globus

Naast de indrukwekkende machine werd ook een stalen wereldbol bekeken die was gemaakt door de stagiaires van het Liebherr-France SAS-trainingscentrum voor lassen. De globus staat voor de internationale betekenis en de lokale knowhow van de productiesite. Tijdens de fabrieksrondleiding wordt de wereldbol tentoongesteld voor drie historische modellen van de productiefaciliteit.

Liebherr-France SAS verwelkomt dit jaar meer dan 70 leerlingen op zijn productiesite in Colmar. Opleiding maakt integraal deel uit van het rekruteringsbeleid van het bedrijf: het is de beste manier om een ​​vak te leren en jezelf zo vroeg mogelijk in de professionele omgeving te integreren.

Focus op het zakelijke gebied van de klant

AWR Abbruch GmbH is een klant van Liebherr-France SAS sinds de aankoop van een R 974 Abbruch in 2007. De VIQA-broers kozen voor Liebherr vanwege de knowhow, het aanpassingsvermogen van de producten en vooral de 30 jaar ervaring van Liebherr met sloopgraafmachines. AWR Abbruch GmbH werkt en handelt altijd met het oog op de toekomst, zowel op het gebied van personeel als techniek. Voor een van de toonaangevende sloopbedrijven in Duitsland is deze oriëntatie op langetermijndenken de garantie voor de gestage vooruitgang van een groeiend bedrijf.

Over AWR Abbruch GmbH

AWR Abbruch GmbH werd 55 jaar geleden opgericht door de VIQA-familie. Tegenwoordig staan ​​de drie broers aan het roer van een bedrijf dat één van de toonaangevende sloopbedrijven in Duitsland is. Het bedrijf is gespecialiseerd in het slopen van gebouwen / funderingen, recycling en verwijdering, industriële en ontmanteling van gebouwen, grondwerken en funderingen en explosieven.

Importeur voor België: SomTP 
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

Voor meer informatie: Liebherr