Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Caterpillar introduceert twee nieuwe grote hamers

Caterpillar introduceert twee nieuwe grote hamers

De nieuwe Cat H190 S- en H215 S-hamers uit de Performance-serie zijn gebouwd voor een hoge productie op grote graafmachines en leveren een consistent breekvermogen. Hun uiterst efficiënte bedrijfscyclus resulteert in minder verval van interne warmte voor meer vermogen dat aan het gereedschap wordt geleverd. Met zuiger en gereedschap die qua diameter en massa op elkaar zijn afgestemd, bieden deze nieuwe hamers een hogere frequentie van krachtoverbrenging. Machinisten kunnen de vermogensmodus omschakelen van hoogfrequent/laag vermogen naar laagfrequent/hoog vermogen, waardoor het vermogen nauwkeurig kan worden afgestemd op het materiaal dat wordt gebroken.

Hoewel ze krachtig zijn, zijn de nieuwe H190 S en H215 S hamers toonaangevend op het gebied van comfort voor de machinist en machinebescherming met hun gepatenteerde demping dat trillingen naar de machine dempt. Automatische uitschakeling die losse slagen en hamerschade voorkomt, kan tijdelijk worden uitgeschakeld voor horizontale en bovenhandse bediening in tunnel- en mijnbouwtoepassingen. De hamers kunnen worden geconfigureerd voor joystick- of pedaalbediening om aan de voorkeur van de machinist te voldoen bij het werken in steengroeven, sloop- en algemene bouwtoepassingen. 

Voordelen van koppelen van Cat graafmachines

De nieuwe H190 S-hamer is afgesteld om de hoogst mogelijke werksnelheden te leveren met Cat graafmachines van de Next Gen-serie en is geschikt voor gebruik op Cat 349 tot en met 374 modellen, terwijl de grotere H215 S is ontworpen voor de 374 en 395. Auto Stop stopt onmiddellijk met slaan wanneer de hamer het materiaal doorbreekt, waardoor schade aan zowel de machine als de hamer wordt voorkomen.

Graafmachines van de Next Gen-serie herkennen automatisch de H190 S- en H215 S-hamers en vragen machinisten om het juiste gereedschapsprogramma te selecteren. De nieuwe hamerafmetingen beschermen de cabine en houden het aanbouwdeel in vooraf gedefinieerde werkgebieden op de werkplek. De nieuwe hamerafmetingen zijn opgenomen in de Cat E-Fence-technologie. Via de Cat graafmachines Product Link-technologie kunnen gebruikers het hamerhulpstuk snel lokaliseren met behulp van de Cat App. De hamerdruk en het debiet worden bekeken op de monitor in de cabine en kunnen handmatig of automatisch worden geconfigureerd met behulp van het touchscreen-display.

Minimaal onderhoud

Alle dagelijkse controles en routineonderhoud kunnen worden uitgevoerd zonder de nieuwe H190 S- en H215 S-hamers van de machine te verwijderen, wat tijd bespaart. Door de constante interne gasdruk gedurende het jaarlijkse onderhoudsinterval is regelmatige inspectie van de vulling niet meer nodig. Het draaibare ontwerp van de onderste bus optimaliseert de levensduur om de kosten van onderdelen te minimaliseren, terwijl de bus snel in het veld kan worden onderhouden met behulp van handgereedschap.

Een standaard automatisch smeersysteem aan boord zorgt voor continue smering tijdens het hameren om de levensduur van het hulpstuk te verlengen. Voor gebruik in extreme omgevingen beschermt een optioneel slijtagepakket de hamerbehuizing tegen beschadiging. 

Specificaties:

Model H190 S H215 S
Bedrijfsgewichts, kg 5200-5650 7400-7650
Gewichtsbereik drager, ton 43-80 65-120
Slagfrequentie, slagen per minuut 370-530 370-530
Energieklasse, joule 17.727 24.407
Nominaal debietbereik, liter/min 280-380 280-380
Maximaal werkdruk, bar 160 180

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Verachtert

 

Voor meer informatie: Caterpillar