Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Drie nieuwe Doosan Stage 5-rupsgraafmachines van 23 tot 25 ton

Drie nieuwe Doosan Stage 5-rupsgraafmachines van 23 tot 25 ton

Doosan heeft de nieuwe lancering aangekondigd van drie nieuwe rupsgraafmachines van 23-25 ton die voldoen aan de Stage 5 emissienorm. Dit zijn de DX235LC-7, de DX235LCR-7 en de DX255LC-7. Deze nieuwe DX-7 modellen leveren weer betere prestaties dan de vorige Stage 4 modellen.

Ze combineren comfort, grotere capaciteit van uitrustingstukken en nieuwe technologie voor de bestuurdersassistentie, met nieuwe functies om het brandstofverbruik, de uptime en het investeringsrendement te verbeteren met de nadruk op meer vermogen, robuustheid en wendbaarheid. 

Voldoen aan de vraag naar graafmachines voor krappe ruimtes

De nieuwe Doosan DX235LCR-7 rupsgraafmachine met een kleine radius biedt superieure graafprestaties in combinatie met flexibiliteit, gemak en lage bedrijfskosten in een compact ontwerp met een zwenkstraal aan de achterkant van slechts 1724 mm. De DX235LCR-7 voldoet aan de toenemende vraag naar machines met een kleinere radius voor werkzaamheden in de buurt van gebouwen en in krappe ruimtes.
De trend naar machines met een kleinere radius is gedreven door de ruimtepremie, met name op binnenstedelijke en stedelijke bouwplaatsen en door de eis in de wegen- en spoorbouw om aangrenzende rijstroken en sporen open te houden terwijl ernaast wordt gewerkt.

Nieuwe modus voor het draaikantelstuk

Er is een nieuwe modus beschikbaar voor het draaikantelstuk op het bedieningspaneel van alle nieuwe graafmachines. Deze kan worden geselecteerd om een ​​geoptimaliseerde hydraulische stroom te garanderen en helpt de nauwkeurigheid van het draaikantelstuk-werk te maximaliseren door tegendruk te elimineren. Deze nieuwe modus is een speciale tweerichtingsstroommodus, maar wordt door de EPOS beheerd als een eenrichtingsstroommodus, met directe terugkeer naar de tank in elke richting om tegendruk te voorkomen en de stroom en controleerbaarheid te vergroten.                                                                                                                                  

Nieuwe zwaardere contragewichten voor het werken met een draaikantelstuk 

Het zware standaard contragewicht van 5,0 ton op de modellen DX235LC-7 en DX255LC-7 en het nog zwaardere standaard contragewicht van 6,4 ton op het model DX235LCR-7 dragen bij aan de geoptimaliseerde stabiliteit en hogere hefcapaciteiten van deze machines. De DX235LCR-7 en DX255LC-7 kunnen verder worden verbeterd met nieuwe optionele, zwaardere contragewichten, met een gewicht van respectievelijk 7,4 ton voor de DX235LCR-7 en 5,5 ton voor de DX255LC-7. Deze optionele zwaardere contragewichten zijn bijzonder geschikt voor het werken met zwaardere aanbouwdelen zoals een draaikantelstuk.

Doosan heeft ook het ontwerp van de standaard en optionele contragewichten geüpdatet om de service toegankelijker te maken en onderhoudswerkzaamheden zo gemakkelijk mogelijk te maken. Net als de andere modellen van Doosan's nieuwe midi-range rupsgraafmachines en mobiele graafmachines, hebben alle nieuwe modellen van 23-25 ​​ton een nieuw slim hydraulisch systeem dat een verbetering van ongeveer 30% in aanbouwdelen biedt in vergelijking met eerdere graafmachinemodellen. Het nieuwe systeem past een slimme hydraulische logica toe voor een optimale verdeling van het hydraulische debiet wanneer zowel de giek als het aanbouwdeel tegelijkertijd werken, met een nieuwe prioriteitsklep en een extra hydraulische leiding die een continue hydraulische stroom naar het aanbouwdeel handhaaft, zelfs wanneer de giek wordt gebruikt.

 

Voor meer informatie: Doosan Equipment