Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De elektrisch aangedreven Cat 988K XE is sneller en productiever

De elektrisch aangedreven Cat 988K XE is sneller en productiever

Gebruikmakend van meer dan 15 jaar ervaring met elektrische aandrijvingen presenteert Cat de nieuwe 988K XE, deze levert tot 10% snellere afdalingen, verbeterde trekkracht en verhoogde hydraulische opbreekkracht voor een tot 5% betere productie. Het geupdate ontwerp verbetert de cyclustijden bij laad- en transporttoepassingen, terwijl een optioneel contragewicht de stabiliteit verhoogt en sneller manoeuvreert bij deze taken.

Een nieuw Go-Pedal voor de 988K XE heeft drie dynamische remniveaus om de machinist gemakkelijker te maken met het enkele rechterpedaal te bedienen. Standard Tyre Slip Prevention vermindert het slippen en de slijtage van de band om de levensduur van de band te verlengen en de eigendomskosten te verlagen.

Nieuwe optionele Cat Autodig-functies vereenvoudigen de graaffuctie om de optimalisatie van de graafcyclus tot 10% te verhogen. Auto Set Tyres verminderd de slip en slijtage van de banden en stelt de voorbanden in om de juiste laadtechnieken te bevorderen. Lift stall-preventietechnologie regelt automatisch de trekkracht tijdens het graven om te voorkomen dat er hydraulisch overslaat tijdens het tillen door het gezicht, zodat de 988K XE minder tijd op de stapel doorbrengt.

Door de juiste bedieningstechnieken aan te leren, helpt de nieuwe beschikbare Cat Operator Coaching de machine-efficiëntie te verhogen en levert tot 15% kortere cyclustijden en 10% betere bakvulfactoren. Het laat onder andere zien hoe u het verplaatsen op de juiste manier kunt verkorten, de hoop kunt betreden met een vlakke bak, de storthoogte kunt verkleinen en de kickout kunt gebruiken. De coachingfeedback resulteert ook in een tot 15% lager brandstofverbruik.

Verhoogde efficiëntie

De in de praktijk bewezen elektrische aandrijftechnologie van de 988K XE verhoogt de algehele efficiëntie met 25% en de efficiëntie van laadapplicaties met maximaal 49% in vergelijking met de 988K. De werking in de Economy-modus verlaagt het nominale toerental van de duurzame Cat C18-motor om het brandstofverbruik verder te verlagen. Verhoogde hydraulische snelheid en snellere cyclustijden die door de 988K XE worden bereikt, verminderen de stationaire tijd en het brandstofverbruik om de efficiëntie van de wiellader te verhogen. Broeikasgasreductie door het gebruik van de elektrische aandrijving versus het mechanische aandrijvingsmodel staat gelijk aan maximaal 1 jaar elektriciteitsverbruik voor bijna 10 huishoudens.

De nieuwe joystickbesturing (STIC™) zorgt voor een tot 47% stillere werking, en het systeem levert nauwkeurige machinebesturing met minimale armbewegingen om het comfort te verhogen en de nauwkeurigheid en efficiëntie van het laden te verbeteren. Door het linkerpedaal te moduleren van 100% naar 25%, vermindert het nieuwe trekkrachtcontrolesysteem (RSC) de kans op wielslip zonder de hydraulische efficiëntie te verminderen. Het nieuwe hydraulisch systeem met positieve stroomregeling (PFC) van de lader verhoogt de efficiëntie, het gevoel van de bak en het reactievermogen om consistente prestaties te leveren.

Met gegevens die in realtime in de cabine worden weergegeven, biedt de beschikbare Cat Payload op de 988K XE een nauwkeurige weging van geladen materialen om de efficiëntie van het laden van vrachtwagens te verbeteren door over- en onderbelading te verminderen. In combinatie met optionele Advanced Productivity-technologie biedt de 988K XE uitgebreide bruikbare informatie over het laadvermogen om de operationele productiviteit en winstgevendheid te helpen verbeteren.

Met standaard Cat Vision om het zicht achter de machine te verbeteren, heeft de 988K XE een knikhoek van 43 graden om nauwkeurige positionering in krappe ruimtes te bereiken voor efficiënt laden van vrachtwagens. De wiellader biedt een nominaal hefvermogen van 11,3 ton bij het werken met vast materiaal en 14,5 ton bij los materiaal en kan worden uitgerust met een reeks bakken met capaciteiten van 4,7-13 kuub. De prestaties zijn op elkaar afgestemd om efficiënt laden met drie bakken de Cat 770G met 38,2 ton te beladen en met vier bakken een Cat 772G met 46,8 ton te beladen. De configuratie met lang hefframe zorgt voor laden in vijf bakken in de Cat 773G met 55,3 ton en laden in zes bakken in de Cat 775G met 64 ton.

Specificaties

Motor Cat C18
Brutovermogen kW (pk) 439 (588)
Bedrijfsgewicht – standaard, kg 52.781
Bedrijfsgewicht – hoog hefvermogen, kg 54.258
Nominaal laadvermogen – Standaard vlak/los, ton 11,3 / 14,5
Nominaal laadvermogen – Highlift vlak/los, ton 11,3 / 14,5
Bereik bakcapaciteit, m3 4,7-13
Storthoogte – standaard mm 3.641
Storthoogte – hoge hefhoogte mm 4.043

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon Equipment

 

Voor meer informatie: Cat